Αποκαλύφθηκε το υπεραυτοκίνητο Praga Bohema με επίκεντρο την πίστα

1
Αποκαλύφθηκε το υπεραυτοκίνητο Praga Bohema με επίκεντρο την πίστα

Ο Τσέχος ειδικός αγώνων αυτοκινήτων Praga εντάχθηκε στις τάξεις των κατασκευαστών υπεραυτοκίνητων μετά την αποκάλυψη της νέας Bohema, μιας ακραίας μηχανής πίστας σχεδιασμένη να οδηγεί και στο δρόμο.

Το Bohema, το όνομα που αναφέρεται στις τσέχικες ρίζες της 115χρονης Praga, έχει αναπτυχθεί από την αρχή, αν και ο κινητήρας του προέρχεται από τον V-6 3,8 λίτρων twin-turbo του Nissan GT-R. Ο κινητήρας στο Bohema έχει αναπνεύσει από την Litchfield Engineering του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη στοχευμένη ισχύ της Praga να είναι 700 ίπποι, ή 100 ίπποι περισσότερο από την ισχύ του GT-R Nismo.

Ο κινητήρας στο Bohema είναι τοποθετημένος πίσω από την καμπίνα και συνδυάζεται με ένα διαδοχικό κιβώτιο ταχυτήτων Hewland. Ο κινητήρας έχει επίσης μια εξάτμιση τιτανίου που τρέχει από τα turbo πίσω. Ο Litchfield εγκατέστησε επίσης ένα σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ που βοήθησε στη μείωση του ύψους του κινητήρα κατά 5,5 ίντσες, επιτρέποντας στην Praga να τοποθετήσει τον κινητήρα χαμηλά στο αυτοκίνητο.

Αν και η απόδοση μπορεί να μην είναι υψηλή σύμφωνα με τα πρότυπα των υπεραυτοκίνητων, το στοχευμένο βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 2.164 λίβρες, και αυτό ισχύει για όλα τα υγρά εκτός από το καύσιμο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κατασκευή από ανθρακονήματα, τόσο για την κεντρική μονοκόκ δομή όσο και για το αμάξωμα. Ανταλλακτικά άνθρακα —συνολικά 56— βρίσκονται επίσης στην καμπίνα, μαζί με Alcantara και δερμάτινη επένδυση. Μαγνήσιο και τιτάνιο έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του αυτοκινήτου για να βοηθήσουν στη διατήρηση του βάρους.

Η εξωτερική σχεδίαση φαίνεται πιο κοντά σε ένα σπορ πρωτότυπο αγωνιστικό παρά σε ένα αυτοκίνητο δρόμου, κάτι που δεν πρέπει να εκπλήσσει δεδομένης της αγωνιστικής εστίασης της Praga. Το εξωτερικό διαμορφώθηκε επίσης σε μια αεροδυναμική σήραγγα, η οποία οδήγησε σε πολύπλοκη αεροδυναμική ικανή να παρέχει 1.984 λίβρες κάθετης δύναμης στα 155 mph.

Καθώς η ανάπτυξη δεν έχει ολοκληρωθεί, η Praga καθυστερεί τις περισσότερες προδιαγραφές, αν και η εταιρεία είπε ότι η τελική ταχύτητα θα είναι λίγο πάνω από 186 mph. Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να περιμένουν ότι η Bohema θα στρίβει σε χρόνους γύρου παρόμοιους με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3.

Praga Bohema

Βοηθά στο να τελειοποιηθεί το μονοθέσιο ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νυν αστέρι του IndyCar, Romain Grosjean. Είπε ότι εντυπωσιάστηκε με την ικανότητα του αυτοκινήτου να χειρίζεται τόσο τις συνθήκες δρόμου όσο και πίστας χωρίς την ανάγκη τροποποίησης.

«Έμεινα έκπληκτος από την εκπληκτική απόδοση του Bohema στην πίστα, την προσβασιμότητα στο δρόμο και την ευκολία μετάβασης μεταξύ των δύο», είπε σε μια δήλωση.

Οι πλήρεις προδιαγραφές θα επιβεβαιωθούν πιο κοντά στην έναρξη της παραγωγής το 2023. Μόλις 89 δείγματα προορίζονται για παραγωγή, ο αριθμός που σηματοδοτεί τη φετινή 89η επέτειο από την ιστορική νίκη της Praga στον αγώνα 1000 μιλίων της Τσεχοσλοβακίας το 1933. Η τιμή εκκίνησης έχει επιβεβαιωθεί στα 1,31 εκατομμύρια δολάρια.

Praga Bohema

Praga Bohema

Η Praga δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το Bohema προς πώληση στις ΗΠΑ, αν και η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον τοπικό συνεργάτη της, την Praga Racing West, που εδρεύει στο Sonoma Raceway στην Καλιφόρνια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply