Αυξήσεις φόρου βικτωριανών EV για το νέο οικονομικό έτος

0
Αυξήσεις φόρου βικτωριανών EV για το νέο οικονομικό έτος

Έχουν περάσει 12 μήνες από τότε που η Κυβέρνηση της Βικτώριας εφάρμοσε την αμφιλεγόμενη χρέωση οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών ρύπων (ZLEV) για τους χρήστες του δρόμου – η μία έχει αναβληθεί σε ορισμένες άλλες πολιτείες.

Για το νέο οικονομικό έτος, έχει πλέον ανεβάσει τα επιτόκια κατά 0,1 σεντ ανά χιλιόμετρο.

Η φορολογική αύξηση της 1ης Ιουλίου σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και οχημάτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (FCEV) που πλήρωναν προηγουμένως 2,5 σεντς ανά χιλιόμετρο – αντί του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα – καλούνται τώρα να πληρώσουν 2,6 c/km.

Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες plug-in υβριδικών (PHEV) που πλήρωναν προηγουμένως 2,0 σεντ ανά χιλιόμετρο πρέπει τώρα να πληρώνουν 2,1 σεντ ανά χιλιόμετρο, επιπλέον του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου από κάθε φορά που ανεφοδιάζετε το ρεζερβουάρ.

Αυτό σημαίνει τώρα ότι ένας ιδιοκτήτης ηλεκτρικού οχήματος που ταξιδεύει 15.000 χιλιόμετρα ετησίως θα χρεώνεται 390 $ επιπλέον του ετήσιου τέλους εγγραφής και ένας ιδιοκτήτης PHEV που ταξιδεύει 15.000 χιλιόμετρα ετησίως θα χρεώνεται τώρα με 315 $.

Και οι δύο από αυτούς τους υποθετικούς ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τώρα 15 $ περισσότερα από ό, τι έκαναν κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021-22.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες PHEV πρέπει επίσης να πληρώσουν επί του παρόντος 22,1 σεντς ανά λίτρο ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου λόγω του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων θα επανέλθει στα 44,2 λεπτά το λίτρο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η VicRoads, η οποία συλλέγει τα χρήματα για λογαριασμό της Κυβέρνησης της Βικτώριας, έχει πει ότι η αύξηση της χρέωσης για τους χρήστες του δρόμου ZLEV είναι σύμφωνη με άλλες κρατικές χρεώσεις και χρεώσεις που τίθενται σε ισχύ την 1η Ιουλίου κάθε έτους.

Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, αυτό σημαίνει ότι αυτές οι χρεώσεις δεν αναμένεται να παραμείνουν στατικές και ενδέχεται να αλλάζουν κάθε οικονομικό έτος ανάλογα με το ποσοστό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Μόνο οι αποστάσεις που διανύθηκαν μετά την 1η Ιουλίου 2022 θα υπόκεινται στη νέα και υψηλότερη τιμή.

Παρά την αύξηση του ποσοστού, οι ιδιοκτήτες EV, FCEV και PHEV εξακολουθούν να δικαιούνται έκπτωση εγγραφής έως και 100 $ ετησίως. Αυτό το ποσό είναι αναλογικά για περιόδους εγγραφής μικρότερες των 12 μηνών.

Όταν ζητηθεί, οι ιδιοκτήτες ZLEV θα πρέπει να παράσχουν μια φωτογραφία του χιλιομετρητή του οχήματός τους εντός 14 ημερών.

Εάν αποτύχετε να δηλώσετε την ένδειξη του χιλιομετρητή σας μετά τις 14 ημέρες, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αυτόματο αναλογικό τιμολόγιο με βάση μια ετήσια εκτίμηση διανυθείσας διαδρομής 13.500 χιλιομέτρων ή μια διαδικασία ποινής που μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή ή ακύρωση της εγγραφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποια κίνητρα για αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέρονται σε όλη την Αυστραλία;

Μετά την εισαγωγή αυτού του φόρου για τους χρήστες του δρόμου τον Ιούλιο του 2021, η Νέα Νότια Ουαλία, η Νότια Αυστραλία και η Δυτική Αυστραλία δήλωσαν επίσης ότι θα θέσουν σε εφαρμογή νέους φόρους οδικών χρηστών σε αυτοκίνητα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων για να αντισταθμίσουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα .

Αλλά όλα αυτά τα κράτη θα αναβάλουν την εισαγωγή αυτής της χρέωσης μέχρι το 2027, για να επιτρέψουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίσουν μερίδιο αγοράς με λιγότερα εμπόδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Βικτώρια περνάει τέλη κυκλοφορίας ηλεκτρικών οχημάτων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο βικτωριανός φόρος ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζει την πρόκληση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Νότια Αυστραλία ψηφίζει εκπτώσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – και φόρους χρηστών του δρόμου
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο υπουργός Μεταφορών της ΝΝΟ προτείνει κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply