Αυτή την εβδομάδα στα νέα του αυτοκινήτου: 19-23 Σεπτεμβρίου

1
Αυτή την εβδομάδα στα νέα του αυτοκινήτου: 19-23 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύουμε έναν τόνο ειδήσεων για το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας (περίπου 70 κατά κανόνα) και μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσουμε με τα πάντα – αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τη λίστα αυτού του Σαββατοκύριακου.

Εν ολίγοις, ορίστε μερικοί Συνοπτικά βασικά άρθρα από το γραφείο ειδήσεων μας από τη Δευτέρα αυτής της εβδομάδας, σε περίπτωση που τα χάσατε εκείνη τη στιγμή.


Ο V8 του C63 κόπηκε στη μέση!

Το εμβληματικό Mercedes-AMG C63 Το muscle car πρόκειται να αποκτήσει σεισμική αναμόρφωση, με το νέο μοντέλο να εγκαταλείπει τον διάσημο V8 για ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 500 kW (PHEV).

Το νέο μοντέλο, που ονομάζεται Mercedes-AMG C63 SE Performance, θα κυκλοφορήσει στις εκθέσεις της Αυστραλίας γύρω στα μέσα του 2023 σε μορφή σεντάν – οπότε σίγουρα θα πολωθεί.

«Όπως πάντα, η κρίση θα πρέπει να επιφυλάσσεται όταν το όχημα έχει γίνει έμπειρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes-Benz Australia αυτή την εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαθιά βουτιά στη νέα Mercedes-AMG C63 SE Performance
ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το υβριδικό Mercedes-AMG C63 SE Performance έρχεται στην Αυστραλία στα μέσα του 2023


Το αναγεννημένο Renault 5 Turbo κυκλοφόρησε

Η στρατηγική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Renault περιλαμβάνει όχι μόνο την εξόρυξη ορυκτών, αλλά και την ανασκαφή του παρελθόντος της εταιρείας, με το Renault R5 Turbo 3E να θυμίζει τις ημέρες της μάρκας σε ράλι.

Στο ίδιο πνεύμα με τα μοντέλα Porsche Taycan Turbo, το R5 Turbo 3E είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αναφέρεται σε ανύπαρκτους υπερσυμπιεστές για ιστορικούς λόγους.

Σύμφωνα με τη Renault, το Turbo 3E έχει σχεδιαστεί για drift και ως εκ τούτου έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε έναν από τους πίσω τροχούς, που παράγουν συνολικά 280 kW και 700 Nm.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Αποκαλύφθηκε το concept Renault R5 Turbo 3E


Ο Χαβάλ συντρίβει τις δοκιμές πρόσκρουσης

Το αυστραλιανό crash tester ANCAP απένειμε στο GWM Haval Jolion με τις αυξανόμενες πωλήσεις το μέγιστο βαθμό ασφάλειας πέντε αστέρων με βάση τα τελευταία του κριτήρια, βάσει τοπικών δοκιμών.

Το κινεζικό μικρό SUV κατάφερε να σκοράρει 90% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 84% για παιδιά επιβάτες, 64% για ευάλωτους χρήστες του δρόμου και 92% για χαρακτηριστικά υποβοήθησης ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι όλα τα βασικά οχήματα της GWM – τα άλλα είναι τα GWM Ute και GWM Haval H6 medium SUV – φέρουν τις υψηλότερες βαθμολογίες ασφάλειας σύμφωνα με τα τελευταία πρωτόκολλα ANCAP 2020-22.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Haval Jolion κερδίζει πέντε αστέρια ασφάλειας ANCAP


Νέα Euro έκδοση του βασικού SUV

Μετά από 12 πολλά χρόνια θα υπάρξει ένα νέο Mitsubishi ASX, αλλά οι λάτρεις των τριών διαμαντιών εδώ δεν πρέπει να σκάσουν ακόμα τους φελλούς της σαμπάνιας τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό τμήμα της εταιρείας, το νέο ASX που παρουσιάστηκε τη νύχτα είναι «σχεδιασμένο ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά». Έκτοτε αποκλείεται για την Αυστραλία.

Δεν είναι σαφές τι σχέδια έχει η Mitsubishi για το μοντέλο ASX/RVR/Outlander Sport που πωλείται στον υπόλοιπο κόσμο. Το αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε το 2010, το οποίο γνωρίζουμε ως ASX έχει υποστεί τέσσερις αλλαγές προσώπου μέχρι στιγμής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το τρέχον Mitsubishi ASX επιμένει, νέα έκδοση εισόδου για το 2023
ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: 2023 Mitsubishi ASX, μοντέλο Euro που κυκλοφόρησε ως ανανεωμένο Renault Captur


Τιμές για το τρελό βαγόνι του Bimmer

Το πρώτο βαγόνι BMW M3 Touring θα κοστολογείται από 177.500 $ πριν από το κόστος δρόμου, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023, προετοιμασμένο να προκαλέσει το Audi RS4.

Φρέσκο ​​από την πρόσφατη πρεμιέρα του στο Goodwood, αφού ανακοινώθηκε το 2020, το über wagon της BMW γίνεται ο τέταρτος τύπος αμαξώματος στην οικογένεια M3/M4.

Όπως περιμέναμε από την BWM Australia, το M3 Touring θα προσφέρεται μόνο με πιο σκληρό πυρήνα Competition, με τετρακίνηση xDrive.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: BMW M3 Touring με τιμή, στην Αυστραλία στις αρχές του 2023


Η Toyota χτυπά άλλο ένα εμπόδιο εν μέσω της αύξησης της ζήτησης

Η Toyota Motor Corp αναγκάστηκε και πάλι να περικόψει ένα παγκόσμιο σχέδιο παραγωγής, αυτή τη φορά για τους επόμενους τρεις μήνες, σε μεγάλο βαθμό λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων ανταλλακτικών.

Η εταιρεία είπε αυτή την εβδομάδα ότι θα πρέπει να μειώσει την προγραμματισμένη παραγωγή της κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου κατά τουλάχιστον 150.000 αυτοκίνητα.

Η πρόβλεψη παραγωγής της για το οικονομικό έτος (1 Απριλίου έως 31 Μαρτίου) παραμένει αμετάβλητη σε περίπου 9,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σε σύγκριση με 10.063.895 αυτοκίνητα το προηγούμενο οικονομικό έτος – κάτι που θα σήμαινε πτώση 3,6%. Αλλά κάθε περικοπή παραγωγής κάνει αυτόν τον στόχο πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Toyota μειώνει ξανά την παραγωγή


Νέο ασφαλές EV, ακόμη και σύμφωνα με τα πρότυπα της Volvo

Το επερχόμενο SUV EX90 εξοπλισμένο με LiDAR θα μπορεί να παρακολουθεί τον κόσμο γύρω του πιο στενά από οποιοδήποτε άλλο Volvo στο παρελθόν, τόσο εντός όσο και εκτός.

Η Volvo θα αποκαλύψει το EX90 στις 9 Νοεμβρίου, οπότε και θα κάνει το ντεμπούτο της σε ένα νέο «σύστημα κατανόησης οδηγού».

Χρησιμοποιώντας δύο κάμερες, το ηλεκτρικό SUV θα παρακολουθεί τα μοτίβα των ματιών του οδηγού. Μετρά πόσο καιρό κοιτάζει ο οδηγός στο δρόμο και, «επιτρέποντας τις φυσικές παραλλαγές», διερευνά γιατί μπορεί να μην δίνουν την πλήρη προσοχή.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Volvo EX90 SUV έχει σχεδιαστεί για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της εταιρείας ποτέ


Το τρίτο ηλεκτρικό βαν της Renault

Η Renault ολοκλήρωσε τη γκάμα των ευρωπαϊκών ηλεκτρικών φορτηγών της με την αποκάλυψη του μεσαίου μεγέθους Trafic E-Tech Electric αυτή την εβδομάδα.

Το Trafic E-Tech Electric βρίσκεται ανάμεσα στο μικρότερο Kangoo E-Tech (τώρα στη δεύτερη γενιά EV) και το μεγαλύτερο Master E-Tech, δίνοντας στη γαλλική εταιρεία μια πλήρη γκάμα plug-in van.

Το Trafic E-Tech Electric θα διαθέτει την ίδια μπαταρία 52 kWh με το Master, προσφέροντας ισχυρή αυτονομία οδήγησης WLTP 240 km – υπεραρκετή για αστικούς ταχυμεταφορείς και τα λεγόμενα logistics «τελευταίου μιλίου».

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Αποκαλύφθηκε το Renault Trafic E-Tech Electric με αυτονομία 240 χλμ.


Αναβάθμιση κινητήρα για Grand Cherokee;

Το νέο WL Grand Cherokee μπορεί να κατασκευαστεί για να δέχεται τους νέους εν σειρά εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Jeep, επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Αυτό είναι εφικτό. Αυτό είναι ζήτημα προτεραιότητας και πιθανής επιχειρηματικής υπόθεσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Jeep, Christian Meunier CarExpert όταν ρωτήθηκε εάν το Hurricane six θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως κινητήρας ανώτερου επιπέδου στη σειρά Grand Cherokee, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά οχήματα στα οποία αυτός ο κινητήρας θα ταίριαζε λογικά.

Επί του παρόντος, το Grand Cherokee προσφέρεται στην Αυστραλία μόνο σε τριών σειρών L και αποκλειστικά με τον αξιοσέβαστο βενζινοκινητήρα 3,6 λίτρων Pentastar V6 της Jeep. Η έκδοση δύο σειρών αναμένεται εδώ το πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Jeep Grand Cherokee θα μπορούσε να αποκτήσει ισχυρό νέο inline-six


Η Tesla θα αυξήσει την παραγωγή

Ολοκληρώθηκαν οι αναβαθμίσεις της Tesla στο εργοστάσιο της Σαγκάης όπου κατασκευάζει Model 3s και Model Ys για την αυστραλιανή αγορά, με την παραγωγή να κλιμακώνεται.

Αυτό σύμφωνα με νέα αναφορά του Reuters, επικαλούμενη δήλωση σε κυβερνητική πλατφόρμα της Σαγκάης για αποκαλύψεις περιβαλλοντικών πληροφοριών από εταιρείες.

Αυτά θα μπορούσαν να είναι καλά νέα για τους αγοραστές στη λίστα αναμονής για τα δύο ηλεκτρικά οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Αυστραλίας (με μεγάλο περιθώριο), τα οποία επί του παρόντος υπόκεινται σε συνιστώμενους χρόνους αναμονής μεταξύ πέντε και εννέα μηνών.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η επέκταση του εργοστασίου της Tesla θα μπορούσε να μειώσει τους χρόνους αναμονής Model 3 και Model Y

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply