Αυτή την εβδομάδα στα νέα του αυτοκινήτου: 26-30 Σεπτεμβρίου

3
Αυτή την εβδομάδα στα νέα του αυτοκινήτου: 26-30 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύουμε έναν τόνο ειδήσεων για το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας (περίπου 70 κατά κανόνα) και μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίσουμε με τα πάντα – αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τη λίστα αυτού του Σαββατοκύριακου.

Εν ολίγοις, εδώ συνοψίζονται μερικά βασικά άρθρα από το γραφείο ειδήσεων μας από τη Δευτέρα αυτής της εβδομάδας, σε περίπτωση που τα χάσατε εκείνη τη στιγμή.


Ranger στο dyno!

Τα στοιχεία ισχύος και ροπής είναι πάντα υπέροχα στο χαρτί, αλλά πώς μεταφράζονται σε ισχύ και ροπή στους τροχούς;

Θέλαμε να δούμε πόσο δυνατό είναι το ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor, το Ford Ranger Wildtrak V6 και το Ford Ranger Wildtrak τετρακύλινδρο όταν έρχονται σε επαφή με ένα δυναμόμετρο κυλιόμενου δρόμου.

Πριν μπούμε στους αριθμούς, πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη κραυγή στον Jason from LS1PWR ο οποίος δώρισε τον χρόνο και το δυναμό του για να δει τι θα αντλούσε η σειρά Ranger στους τροχούς.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Στο dyno – Ranger Raptor, V6 και τετρακύλινδροι αριθμοί ισχύος


Επιτέλους ένα σχέδιο EV

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα ένα έγγραφο διαβούλευσης που υποσχέθηκε, σχεδιασμένο να διαμορφώσει την πρώτη, πολυαναμενόμενη Εθνική Στρατηγική Ηλεκτρικών Οχημάτων της χώρας.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να αυξηθεί η απορρόφηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Αυστραλία –χαμηλή σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοια οικονομική θέση– παροτρύνοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατευθύνουν περισσότερη προμήθεια οχημάτων χαμηλών ρύπων στην τοπική αγορά, μέσω νέων προτύπων απόδοσης καυσίμου.

Αλλά η εφημερίδα θέλει επίσης να εξετάσει πώς οι ρυθμίσεις πολιτικής θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την τοπική κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, φορτιστών και άλλων εξαρτημάτων. αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μείωσης των εσόδων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, ενδεχομένως μέσω επιβάρυνσης για τους χρήστες του δρόμου· και υποστηρίζει την ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Εθνική Στρατηγική EV, η κυβέρνηση δημοσιεύει έγγραφο διαβούλευσης


Το Hardcore Patrol πλησιάζει

Η Nissan μιλάει εδώ και πολύ καιρό για την κατασκευή ενός Patrol Warrior με συντονισμό της αυστραλιανής αγοράς.

Τώρα το καθυστερημένο έργο επιτέλους προχωρά, αλλά μην περιμένετε να δείτε τα τελικά οχήματα σύντομα, δεδομένου ότι η διαδικασία ανάπτυξης έχει απομείνει περίπου 12 μήνες για να ξεκινήσει πριν από την έναρξη της παραγωγής.

Η αυστραλιανή εταιρεία μηχανικών Premcar αναπτύσσει τώρα μια βελτιωμένη έκδοση του Patrol – εννοιολογικά παρόμοια με τα στιβαρά οχήματα Navara Pro-4X Warrior και Navara SL Warrior.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ναυαρχίδα του Nissan Patrol Warrior έρχεται


Ανεβαίνουν οι τιμές της βενζίνης;

Υπάρχουν κάποια πιθανά ανεπιθύμητα νέα για τους Αυστραλούς που αναζητούν ανακούφιση στο bowser.

Η εξάμηνη μείωση της προηγούμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι ο ενιαίος φόρος εκτινάχθηκε από 23 σεντς σε 46 σεντς ανά λίτρο.

Αυτά τα επιπλέον 23c ανά λίτρο θα αντικατοπτρίζονται στις τιμές της βενζίνης μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα καυσίμων που υπόκεινται στην εισφορά εξερχόμενων. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί αμέσως, δεδομένου ότι συνήθως υπάρχει τροφοδοσία στο σύστημα για σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα λήγει αυτή την εβδομάδα


Το Jeep διπλασιάζεται στο μέλλον RHD

Το παγκόσμιο αφεντικό της Jeep, Christian Meunier, λέει ότι η αμερικανική μάρκα δεν πουλά τόσο καλά όσο θα μπορούσε να είναι στην Αυστραλία, αλλά αλλάζει.

«Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα με ημιαγωγούς. Υπήρχε έλλειψη Wrangler, το Grand Cherokee έπρεπε να κυκλοφορήσει νωρίτερα [but] καθυστέρησε, άρα πολλά υλικοτεχνικά ζητήματα», είπε ο κ. Meunier.

«Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν. Νομίζω ότι έχουμε αλλάξει αρκετά πράγματα, νομίζω ότι η δέσμευση του αντιπροσώπου είναι καλύτερη. Η θετική σκέψη είναι εκεί».

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Jeep δεσμεύεται για το δεξί τιμόνι, παραδέχεται απογοητευτικές πωλήσεις


Η ANCAP κάνει πιο σκληρές τις δοκιμές ασφαλείας

Καθώς βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, πρέπει να βελτιώνονται και οι διαδικασίες που ελέγχουν την αποτελεσματικότητά τους.

Το crash tester της Αυστραλίας, ANCAP, θα αντικαταστήσει τα τρέχοντα πρωτόκολλα δοκιμών 2020-22 με ένα πιο σκληρό νέο καθεστώς από τον Ιανουάριο του 2023. Θα εξακολουθεί να συντρίβει τα αυτοκίνητα σε παραμορφώσιμα εμπόδια, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη σειρά από επιπλέον κρίκους για τις επωνυμίες που μπορούν να ξεπεράσουν.

Τα νέα πρωτόκολλα, κοινοποιημένα στο Euro NCAP, θα εισάγουν τόσο νέες όσο και ενημερωμένες δοκιμές, με έμφαση στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για να μετριάσουν το ατύχημα εξαρχής.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Δείτε πώς ο ANCAP κάνει πιο δύσκολες τις δοκιμές πρόσκρουσης από το 2023


Σάντα Φε εξοικονόμησης καυσίμου σχεδόν εδώ

Το Hyundai Santa Fe Hybrid είναι επιτέλους κλειδωμένο για ένα λανσάρισμα πωλήσεων στην Αυστραλία, με τον τοπικό βραχίονα της μάρκας να επιβεβαιώνει με CarExpert ο αντίπαλος της Toyota Kluger Hybrid θα κάνει lob κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Το βενζινοηλεκτρικό επταθέσιο SUV της Hyundai είναι περίπου 12 μήνες πίσω από το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την αγορά της Αυστραλίας, αφού καθυστέρησε και στη συνέχεια καθυστέρησε ξανά λόγω της προτεραιότητας παραγωγής που δόθηκε σε αγορές όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική – την έχουμε ξανακούσει αυτή την ιστορία, καταφύγιο δεν είμαστε;

Ο τοπικός βραχίονας της κορεατικής μάρκας δεν θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για την αυστραλιανή γκάμα, δηλαδή εάν θα προσφέρονται πολλές παραλλαγές ή προβλέψεις για τις τιμές και την προμήθεια, επομένως δεν είναι σαφές εάν το Santa Fe Hybrid θα είναι μια πρόταση μόνο υψηλών προδιαγραφών όπως το δίδυμο του κάτω από το δέρμα – το Kia Sorento Hybrid.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Hyundai Santa Fe Hybrid έρχεται το 4ο τρίμηνο του 2022


Χαριτωμένο μικρό concept από τη Citroen

Το Citroen Oli concept συνδυάζει ένα μοντέρνο σύστημα μετάδοσης κίνησης EV με ένα ελαφρύ, μινιμαλιστικό και αναζωογονητικό εσωτερικό χωρίς οθόνη.

Προφέρεται “all-e” – geddit; — το Oli προβάλλει την «κατακόρυφα σχεδιαστική γλώσσα» της εταιρείας, η οποία σηματοδοτεί μια μεγάλη απόκλιση από τις σημερινές χοντρές, αλλά στρογγυλεμένες φόρμες.

Ο χρόνος θα δείξει εάν το σχεδόν κατακόρυφο παρμπρίζ του Oli, ο μπροστινός προφυλακτήρας και η μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέροντα σχήματα θα εμφανιστούν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής ή αν αυτά τα στοιχεία θα μειωθούν.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Αποκαλύφθηκε το ηλεκτρικό «ute» concept Citroen Oli


Τα εργοστάσια της Toyota πηγαίνουν στο μέγιστο

Σε πιθανά καλά νέα για όσους βρίσκονται σε λίστες αναμονής, η Toyota μόλις δημοσίευσε την πρώτη παγκόσμια αύξηση παραγωγής της σε πέντε μήνες – και με αυτόν τον τρόπο σημείωσε ένα ισχυριζόμενο νέο ρεκόρ παραγωγής τον Αύγουστο.

Η παγκόσμια παραγωγή του Αυγούστου αυξήθηκε κατά 44 τοις εκατό σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, ο οποίος αποδεκατίστηκε από τον COVID και τις ελλείψεις ημιαγωγών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο κατασκεύασε 766.683 αυτοκίνητα τον Αύγουστο, με το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης να προέρχεται από την παραγωγή εκτός Ιαπωνίας (570.645 μονάδες, αύξηση 65%).

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η παραγωγή της Toyota αυξάνεται για πρώτη φορά εδώ και μήνες


Η νέα ναυαρχίδα PHEV της BMW M

Η BMW M έχει ένα νέο plug-in υβριδικό SUV ναυαρχίδα και είναι το πρώτο προϊόν κατά παραγγελία για το τμήμα μετά την εμβληματική M1.

Η BMW XM του 2023 αποκαλύφθηκε πριν από την έναρξη παραγωγής στο εργοστάσιο της μάρκας στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα τον Δεκέμβριο του 2022.

Θα φτάσει σε αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο το επόμενο φθινόπωρο, με την BMW να δίνει προτεραιότητα στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή. Μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση θα ακολουθήσει αργότερα το 2023.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Αποκαλύφθηκε το plug-in υβριδικό SUV BMW XM 2023


Το LDV της Κίνας ηλεκτρίζει τη γκάμα του

Η LDV καταδύεται με το κεφάλι στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, λανσάροντας όχι μόνο ένα αλλά συνολικά τρία ηλεκτρικά οχήματα αυτόν τον Νοέμβριο.

Το τρίο αποτελείται από το eT60 ute, το πρώτο ηλεκτρικό ute της Αυστραλίας, συν το φορτηγό φορτίου eDeliver 9 και τη μετακίνηση ατόμων MIFA 9.

Η εταιρεία λέει ότι η πλήρης τιμολόγηση και οι προδιαγραφές για το ηλεκτρικό τρίο θα αποκαλυφθούν κατά την κυκλοφορία τους τον Νοέμβριο.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η LDV Australia παρουσιάζει το ηλεκτρικό όχημα, το φορτηγό και τη μετακίνηση ανθρώπων τον Νοέμβριο


Ο Tiguan τρίτης γενιάς κατασκόπευε

Το Volkswagen Tiguan επόμενης γενιάς φαίνεται ότι θα λάβει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το ναυαρχίδα Touareg και ID.4 EV όταν κυκλοφορήσει στην αγορά το – πιθανότατα – το 2024.

Δοκιμές κατασκοπείας στην Ευρώπη πρόσφατα, το Tiguan τρίτης γενιάς προσφέρει ξεκάθαρα ένα πιο καθαρό και πιο καμπυλωτό προφίλ με γλυπτική στο πάνω μέρος του σώματος που θυμίζει τα μεγαλύτερα αδέρφια του.

Το πρωτότυπο που εξετάζετε διαθέτει αυτοκόλλητα για τα φώτα και τις απολήξεις της εξάτμισης – προφανώς μια προσπάθεια της ομάδας της VW να διατηρήσει τη σκόνη της στεγνή.

ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: 2024 Volkswagen Tiguan, νέας γενιάς SUV

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply