Η διακοπή των μετοχών της Tesla επιταχύνεται λόγω της ανάκλησης, ο Covid στην Κίνα, το χάος στο Twitter

1
Η διακοπή των μετοχών της Tesla επιταχύνεται λόγω της ανάκλησης, ο Covid στην Κίνα, το χάος στο Twitter

Η πτώση στις μετοχές της Tesla επιταχύνεται καθώς η ανάκληση και τα σημάδια της επιστροφής της Κίνας στα περιοριστικά του Covid Zero ενισχύουν τις ανησυχίες των επενδυτών, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk να επικεντρώνεται στην αλλαγή της Twitter Inc.

Η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε έως και 6,5% στα 168,52 δολάρια στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, με ρυθμό να κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020. Το άγχος των εμπόρων ήταν υψηλότερο αφού μια πόλη κοντά στο Πεκίνο επέστρεψε στα lockdown, βάζοντας τόσο την παραγωγή όσο και τις πωλήσεις σε κίνδυνος. Η Tesla ξεκίνησε επίσης μια ανάκληση περισσότερων από 300.000 αυτοκινήτων λόγω ελαττωματικών πίσω φώτων.

Οι μετοχές της Tesla έχασαν σχεδόν το ήμισυ της αξίας τους σε λιγότερο από δύο μήνες, καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα αυξάνεται, το κόστος των πρώτων υλών εκτινάσσεται στα ύψη και οι δυνητικοί αγοραστές αισθάνονται τη συμπίεση του επίμονου πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων.

Συν τοις άλλοις, ο Μασκ είναι απασχολημένος από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε πρόσφατα, αφήνοντας ορισμένους επενδυτές να ανησυχούν ότι η στρατηγική της Tesla μπορεί να πέσει στην άκρη.

«Η αποδυνάμωση των μακροοικονομικών δεδομένων στην Κίνα οδηγεί σε ανησυχίες για την Tesla, η οποία έχει ήδη μειώσει την τιμή μία φορά για να τονώσει τη ζήτηση και έχει μεγάλη εξαγωγική παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του τέταρτου τριμήνου», έγραψε σε σημείωμα της Παρασκευής ο αναλυτής της Cowen, Τζέφρι Όσμπορν.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου φαίνεται να στρέφονται προς μια αρνητική μεροληψία για τη μετοχή λόγω του κινδύνου να υπάρξει «απώλεια εστίασης» στην Tesla από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter.

Η πρόσφατη πτώση των μετοχών της εταιρείας σηματοδοτεί μια σημαντική ανανέωση πολλών ορόσημων που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της μετεωρικής ανόδου της το 2020 και το 2021.

Η Tesla αντικαταστάθηκε ως η πέμπτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον δείκτη S&P 500 από την παλαιάς οικονομίας Berkshire Hathaway Inc. νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχασε την αξία της αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Απριλίου, χρειάζεται μόνο οι μετοχές της να υποχωρήσουν άλλο 6,5% από τα τρέχοντα επίπεδα για να πέσει η αποτίμηση κάτω από τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply