Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra λέει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι κερδοφόρα έως το 2025

2
Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra λέει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι κερδοφόρα έως το 2025

Η General Motors λέει ότι αναμένει ότι το χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων της θα έχει κέρδη στη Βόρεια Αμερική έως το 2025 καθώς ενισχύεται μπαταρία και ικανότητα μονάδας συναρμολόγησης για την κατασκευή άνω του 1 εκατομμυρίου EV ετησίως.

Η CEO Mary Barra χρησιμοποίησε τη δέσμευση για να ξεκινήσει την εκδήλωση για την ημέρα επενδυτών της εταιρείας την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

Ο αριθμός των κερδών περιλαμβάνει έσοδα από πωλήσεις οχημάτων, οφέλη από πιστώσεις φόρου εκπομπών ρύπων και έσοδα από πωλήσεις λογισμικού και ανταλλακτικών, είπε.

Ο Barra είπε ότι το χαρτοφυλάκιο EV της εταιρείας απευθύνεται σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών από τον ανταγωνισμό.

Η γκάμα EV της GM περιλαμβάνει σχέδια για την πώληση ενός μικρού SUV για περίπου 30.000 $, συν ένα πολυτελές SUV, φορτηγά pickup και SUV Hummer τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ έχει στόχο να πουλά μόνο ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα μέχρι το 2035.

Η GM εμμένει στη δέσμευση του Barra να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ από την Tesla ηγέτη της αγοράς μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

«Η δέσμευσή μας είναι να ηγούμαστε στον κλάδο», είπε ο Chief Financial Officer Paul Jacobson στους δημοσιογράφους ενόψει της εκδήλωσης για την ημέρα των επενδυτών. «Πιστεύουμε ότι με την υποδομή που έχουμε δημιουργήσει και τα οχήματα που θα δείτε σήμερα, θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί».

Μια πιο ρεαλιστική άποψη

Η πρόβλεψη κέρδους για τα ηλεκτρικά οχήματα φαινόταν να είναι ένα βήμα πίσω από τις προηγούμενες προβλέψεις ότι μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων GM θα έκανε χρήματα από την αρχή.

Ωστόσο, η GM είπε ότι οι προηγούμενες προβλέψεις για την άμεση κερδοφορία δεν περιλάμβαναν το κεφαλαιουχικό κόστος της μετάβασης στη νέα τεχνολογία. Η πρόβλεψη για τα κέρδη του 2025 γίνεται σε βάση προ φόρων που περιλαμβάνει το κόστος κεφαλαίου του κατασκευή εργοστασίων μπαταριών και μετατροπή των μονάδων εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Jacobson είπε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα μεμονωμένα ηλεκτρικά οχήματα να φτάσουν σε «χαμηλά έως μεσαία μονοψήφια» περιθώρια κέρδους το 2025, καθώς το κόστος κατανέμεται σε περισσότερα οχήματα. «Αν κοιτάξετε οποιοδήποτε μεμονωμένο πρόγραμμα (οχήματος), πιθανότατα υπάρχει καλύτερη απόδοση από αυτή που βλέπετε συνολικά», είπε.

Τα περιθώρια κέρδους των EV θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο όταν εφαρμοστούν οι πιστώσεις φόρου καθαρής ενέργειας από τον ομοσπονδιακό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, είπε ο Jacobson.

Παρά την οικονομική αστάθεια και την πιθανότητα ύφεσης, η GM εμφανίστηκε λίγο πιο σίγουρη για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, λέγοντας ότι την Πέμπτη αναμένει ότι τα έσοδα προ φόρων ολόκληρου του έτους θα είναι 13,5 έως 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι εντός του εύρους της προηγούμενης καθοδήγησης από 13 έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρόβλεψη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές, τα μετρητά που απομένουν μετά τα λειτουργικά και κεφαλαιουχικά έξοδα, 7 δισεκατομμύρια έως 9 δισεκατομμύρια δολάρια έως 10 δισεκατομμύρια έως 11 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος.

Η GM είπε επίσης ότι η μονάδα επαγγελματικών οχημάτων της Brightdrop, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά φορτηγά και καρότσια, θα συνεισφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της GM σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Πέμπτη καθώς οι ευρύτερες αγορές υποχώρησαν.

Όσον αφορά τα νέα οχήματα, η GM θα κυκλοφορήσει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Chevrolet Corvette το επόμενο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος Mark Reuss.

«Αυτό θα θέσει και πάλι τα πρότυπα του κόσμου για τις επιδόσεις», είπε.

Μια σύνοψη του τι νέο υπάρχει

Ο Reuss έδωσε μια γεύση από άλλα νέα ή ανανεωμένα οχήματα GM που θα έρθουν τα επόμενα δύο χρόνια. Τα νέα οχήματα εσωτερικής καύσης θα βασίζονται στα υπάρχοντα υποστρώματα, εξοικονομώντας κόστος, επιτρέποντας ωστόσο στην εταιρεία να κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις, είπε.

Μεταξύ των ανανεωμένων ή νέων συμμετοχών του επόμενου έτους είναι το SUV τριών σειρών Chevrolet Traverse, καθώς και ένα νέο SUV Buick και ένα ανανεωμένο μικρό SUV Chevrolet Trax από περίπου 19.000 $.

Το 2024, η GM θα επαναλάβει το SUV τριών σειρών GMC Acadia, κάνοντάς το πιο σαν φορτηγό, είπε ο Reuss. Στη συνέχεια, θα ανανεώσει την έκδοση εσωτερικής καύσης του μικρού SUV Chevy Equinox στο μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς στον κόσμο.

Για τα ηλεκτρικά οχήματα το επόμενο έτος, η GM θα αναβιώσει το όνομα Buick Electra για ένα νέο SUV που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα και μετά στις ΗΠΑ. και ένα συμπαγές SUV Cadillac.

Μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων του 2024 είναι το πλήρους μεγέθους pickup GMC Sierra, ένα SUV Cadillac πλήρους μεγέθους και ηλεκτρικά αυτοκίνητα Buick και Chevrolet πλήρους μεγέθους κυρίως για την Κίνα.

Online αγορές (η εξοικονόμηση πόρων πηγαίνει στη GM)

Ο Reuss είπε επίσης ότι η GM ανανεώνει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν πλήρως ηλεκτρονικά ή από την αντιπροσωπεία και εξοικονομώντας στην εταιρεία 2.000 $ ανά όχημα.

Αντί οι έμποροι να κατέχουν τεράστια αποθέματα, θα κρατούσαν λιγότερα οχήματα στις παρτίδες τους. Όταν ένας πελάτης παραγγέλνει ένα EV, θα προέρχεται από τρία κέντρα διανομής στις ακτές των ΗΠΑ. Τα κέντρα, δύο στην Καλιφόρνια και ένα στη Τζόρτζια, θα διαθέτουν δημοφιλείς συνδυασμούς εξοπλισμού και θα επιτρέπουν τις παραδόσεις σε μόλις τέσσερις ημέρες, είπε ο Reuss.

Το σύστημα θα αυτοματοποιούσε πολλά έξοδα χρηματοδότησης και ασφάλισης.

“Αυτό θα μεταφραστεί σε αυτά τα 2.000 $ ανά μονάδα σε αποδοτικότητες και μειώσεις κόστους για τη GM”, είπε, προσθέτοντας ότι η εξοικονόμηση θα πάει στη GM.

Ο Reuss έριξε επίσης έναν πυροβολισμό στον ηγέτη πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, Tesla, λέγοντας στους αναλυτές ότι περισσότεροι από 11.000 ιδιοκτήτες Tesla είχαν τα οχήματά τους σέρβις σε αντιπροσωπεία της GM. Είπε ότι το δίκτυο αντιπροσώπων είναι ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την εξυπηρέτηση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply