Η διόρθωση αναποτελεσματικής καύσης πεδίων πετρελαίου θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις εκπομπές μεθανίου

2
Η διόρθωση αναποτελεσματικής καύσης πεδίων πετρελαίου θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις εκπομπές μεθανίου

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου χρησιμοποιούν τακτικά καύση (δηλαδή, καύση ανεπιθύμητου μεθανίου) για να περιορίσουν την ποσότητα φυσικού αερίου που διαφεύγει στην ατμόσφαιρα, αλλά η πρακτική μπορεί να μην είναι τόσο ευγενική προς τον πλανήτη όσο πιστεύαμε προηγουμένως. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Στάνφορντ και αλλού το έχουν κάνει ανακαλύφθηκε ότι η έκρηξη είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι υποθέτει η βιομηχανία και εκλύει πέντε φορές περισσότερο μεθάνιο (ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου) από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις ενεργούν με βάση την πεποίθηση ότι οι φωτοβολίδες είναι πάντα αναμμένες και καίνε το 98 τοις εκατό του μεθανίου. Ωστόσο, οι εναέριες έρευνες σε τρεις λεκάνες των ΗΠΑ (όπου λαμβάνει χώρα το 80 τοις εκατό της αμερικανικής ανάφλεξης) έχουν αποκαλύψει ότι οι φωτοβολίδες δεν ανάβουν έως και το 5 τοις εκατό του χρόνου και λειτουργούν αναποτελεσματικά όταν είναι ενεργές. Στην πράξη, η απόδοση καύσης είναι μόλις 91 τοις εκατό. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται σαν μεγάλη βουτιά, αλλά σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος όγκος μεθανίου που δεν έχει καταγραφεί που συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

Υπάρχει ένα θετικό στοιχείο στα ευρήματα. Τα προβλήματα του Flaring είναι «αρκετά αντιμετωπίσιμα» με καλύτερη διαχείριση, είπε η επικεφαλής ερευνήτρια Genevieve Plant, και μια λύση θα προσφέρει ισοδύναμη μείωση των εκπομπών με την αφαίρεση 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Για να το θέσω αλλιώς, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε υπό έλεγχο το μεθάνιο και να περιορίσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η πρόκληση είναι οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις να εργάζονται αρμονικά — αυτό δεν είναι εγγυημένο, ακόμα κι αν η επιδιόρθωση είναι σχετικά απλή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply