Η ενημέρωση OTA της Tesla παρέχει ανάρτηση με ανίχνευση δρόμου στα Model S και X

0
Η ενημέρωση OTA της Tesla παρέχει ανάρτηση με ανίχνευση δρόμου στα Model S και X

Teslaτο πιο πρόσφατο Λογισμικό 2022.20 over-the-air Η ενημέρωση επιτρέπει στα Model S και Model X να εντοπίζουν ανώμαλα τμήματα του δρόμου και να προσαρμόζουν ανάλογα την προσαρμοστική ανάρτησή τους

Μεταγλωττισμένη Προσαρμοζόμενη ανάρτηση Teslaαυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στην τυπική αερανάρτηση στα Μοντέλα S και X να ανεβοκατεβαίνει αυτόματα ανάλογα με το επερχόμενο οδόστρωμα.

Με άλλα λόγια, τα Tesla Model S και X μπορούν πλέον θεωρητικά να ανιχνεύουν ατέλειες του δρόμου, όπως βυθίσεις και λακκούβες και να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης αέρα για να το κάνουν πιο ομαλό και πιο άνετο.

Οι οδηγοί θα μπορούν να γνωρίζουν πότε το αυτοκίνητο έχει ρυθμίσει την ανάρτηση αέρα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Προς το παρόν, αυτά τα μοντέλα της Tesla δεν θα μπορούν να αποφύγουν εντελώς τις λακκούβες ή τις κακοτεχνίες του δρόμου, αλλά απλώς θα τις εξομαλύνουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα ενημερωμένα οχήματα Tesla Model S και X θα παράγουν δεδομένα σχετικά με τμήματα ανώμαλου δρόμου τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται σε άλλα ενημερωμένα οχήματα Model S και X.

Αυτό το είδος τεχνολογίας όπου τα αυτοκίνητα μιλούν με άλλα αυτοκίνητα αναφέρεται ως Car2X, ή Car-to-X, και γίνεται πιο mainstream μέσω των εφαρμογών σε οχήματα Mercedes-Benz και Volkswagen.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα προσαρμοστικής ανάρτησης στο ενημερωμένο Tesla, θα πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδικασία:

  • Πατήστε Στοιχεία ελέγχου
  • Πατήστε Αναστολή
  • Πατήστε Προσαρμογή απόσβεσης ανάρτησης
  • Επιλέξτε τη ρύθμιση Comfort ή Auto

Σε αυτό το στάδιο, τα οχήματα Tesla Model 3 και Model Y δεν θα μπορούν να λάβουν αυτήν τη λειτουργία ανίχνευσης ανώμαλου δρόμου, καθώς δεν διαθέτουν προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και αντίθετα διαθέτουν παθητική ανάρτηση.

Η Tesla δεν είναι η μόνη που διαθέτει τεχνολογία ανάρτησης με ανίχνευση δρόμου, με πολυτελείς μάρκες όπως η Genesis και η Mercedes-Benz να περιλαμβάνουν επίσης παρόμοια τεχνολογία.

Άλλα χαρακτηριστικά που έλαβαν τα Tesla Model S και X ως μέρος της τελευταίας ενημέρωσης λογισμικού 2022.20 over-the-air περιλαμβάνουν ένα πράσινο φανάρι, βελτιωμένη απόδοση προεντατήρα ζώνης ασφαλείας, καθώς και τη δυνατότητα επαναφοράς των ρυθμίσεων του ελαστικού μετά από περιστροφή του ελαστικού.

Τα Tesla Model S και X είναι προς το παρόν εκτός πώλησης στην Αυστραλία και δεν είναι σαφές πότε θα διατεθούν ξανά.

Η Tesla αφαίρεσε πρόσφατα τις ζητούμενες τιμές και για τα δύο αυτά μοντέλα στον ιστότοπό της, αν και μπορείτε ακόμα να καταθέσετε μια κατάθεση και να παραγγείλετε ένα.

Ο ιστότοπος δεν περιλαμβάνει επίσης αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης για το Model S ή το Model X.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όλα τα Tesla Model S
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όλα τα Tesla Model X

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply