Η εργοστασιακή μαύρη ματ Ferrari Enzo βγαίνει σε δημοπρασία

1
Η εργοστασιακή μαύρη ματ Ferrari Enzo βγαίνει σε δημοπρασία

Η μοναδική Ferrari Enzo που παραδόθηκε από το εργοστάσιο σε μαύρο ματ θα κυκλοφορήσει σε δημοπρασία με τον οίκο RM Sotheby’s. Έχει προγραμματιστεί να διασχίσει το μπλοκ στην πώληση του οίκου δημοπρασιών Sassuolo, Ιταλία, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Το μαύρο ματ δεν ήταν τυπικό χρώμα για το Enzo, αλλά από τα 400 αυτοκίνητα που ολοκληρώθηκαν, τα 20 ήταν αυτοκίνητα “Extracampionario” φινιρισμένα σε προσαρμοσμένα χρώματα όπως το λευκό Bianco Avus. Μέρος της τελευταίας ομάδας, αυτό το αυτοκίνητο – αριθμός πλαισίου 136069 – παραγγέλθηκε από μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μπρουνέι, σύμφωνα με τη λίστα δημοπρασίας.

2004 Ferrari Enzo (φωτογραφία μέσω RM Sotheby’s)

Για δεκαετίες, ο Σουλτάνος ​​του Μπρουνέι και η οικογένειά του συγκέντρωσαν μια τεράστια συλλογή αυτοκινήτων που κάποτε αριθμούσε πάνω από 5.000 αυτοκίνητα. Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα προσαρμόστηκαν. Για παράδειγμα, ο Σουλτάνος ​​παρήγγειλε μια Jaguar XJ220 με μοναδικό αμάξωμα από τον ιταλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina. Σε σύγκριση με αυτό, μια εφάπαξ εργασία βαφής ήταν ένα σχετικά εύκολο αίτημα.

Η κατασκευή του μαύρου ματ Enzo ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2004 και το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και χαλιά που ταιριάζουν με το εξωτερικό. Διατηρήθηκε στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας του Μπρουνέι στο Λονδίνο για ένα διάστημα προτού μεταφερθεί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τη λίστα δημοπρασίας.

2004 Ferrari Enzo (φωτογραφία μέσω RM Sotheby's)

2004 Ferrari Enzo (φωτογραφία μέσω RM Sotheby’s)

Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε πρόσφατα σε καλλυντική αποκατάσταση από την Carrozzeria Zanasi, το επίσημο βαφείο για τα εξατομικευμένα αυτοκίνητα της Ferrari Tailor-Made και τα εφάπαξ Icona. Συνολικά πάνω από 110.000 ευρώ (περίπου 113.000 $ με τις τρέχουσες ισοτιμίες), η εργασία περιελάμβανε μια πλήρη βαφή, αντικατάσταση των προβολέων, των πίσω φώτων και του γυαλιού του καλύμματος του κινητήρα και αντικατάσταση ορισμένων εσωτερικών διακοπτών που μπορεί να κολλήσουν με την ηλικία.

Το Enzo ήταν το κορυφαίο supercar της Ferrari στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν τα F40 και F50. Ήταν επίσης η τελευταία από αυτές τις ναυαρχίδες της Ferrari που διέθετε έναν ατμοσφαιρικό, μη ηλεκτροκίνητο V-12, στην προκειμένη περίπτωση έναν κινητήρα 6,0 λίτρων που παράγει 650 ίππους και 485 lb-ft ροπής. Ο διάδοχος του Enzo, η LaFerrari, παρουσίασε την υβριδική ισχύ, και αυτό πιθανότατα θα συνεχιστεί με έναν προφανή διάδοχο της LaFerrari που έχουμε εντοπίσει να δοκιμάζουμε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply