Η Ευρώπη επιβάλλει τα αυτοκίνητα που σας ενημερώνουν πότε οδηγείτε με ταχύτητα

0
Η Ευρώπη επιβάλλει τα αυτοκίνητα που σας ενημερώνουν πότε οδηγείτε με ταχύτητα

Όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα που πωλούνται στην Ευρώπη πρέπει να συνοδεύονται από κάποια μορφή έξυπνης υποβοήθησης ταχύτητας από αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με έναν δεσμευτικό Κανονισμό Γενικής Ασφάλειας Οχημάτων (ΕΕ).

Η έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας (ISA) χρησιμοποιεί δεδομένα κάμερας και χάρτη για να σημειώσει το όριο ταχύτητας και είτε προτρέπει τον οδηγό να υπακούσει είτε επιβραδύνει απευθείας το όχημα από μόνος του.

Το ISA αποτελεί μέρος του «δεύτερου κύματος» μέτρων ενεργητικής ασφάλειας – με χρήση τεχνολογίας όπως αισθητήρες επί του σκάφους, ραντάρ, κάμερες, GPS και λέιζερ – που τοποθετούνται πλέον σε επιβατικά αυτοκίνητα.

Χαρακτηρίζεται ως μια κίνηση άνευ προηγουμένου, μια κίνηση που «έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραματικά τους τραυματισμούς και τους θανάτους από τροχαία τροχαία».

Τα ISA ορίζονται ως «ένα σύστημα που βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει την κατάλληλη ταχύτητα για το οδικό περιβάλλον παρέχοντας ειδική και κατάλληλη ανατροφοδότηση».

Τέσσερις μεγάλες ποικιλίες ISA επιτρέπονται και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένεται να επιλέξουν μια τσάντα αρπαγής.

Ένα τοποθετημένο σύστημα μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό ότι είναι πάνω από το όριο με κλιμακωτές ακουστικές ή δονητικές προειδοποιήσεις «οι οποίες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερες σε διάρκεια για να αποφευχθεί η πιθανή ενόχληση του οδηγού». με απτική ανάδραση πεντάλ γκαζιού. ή μέσω αυτοματοποιημένου μειωτήρα ταχύτητας.

Είναι σημαντικό ότι η ΕΕ λέει ότι όλοι πρέπει να έχουν τον οδηγό υπό τον έλεγχο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παρακαμφθούν εύκολα μέσω ανθρώπινης παρέμβασης ανά πάσα στιγμή – ακόμη και στην περίπτωση της τελευταίας αυτοματοποιημένης λειτουργίας που επιβραδύνει το αυτοκίνητο από μόνη της.

Τούτου λεχθέντος, αυτό προφανώς δημιουργεί ένα προηγούμενο για απομακρυσμένο περιορισμό των ταχυτήτων του οχήματος μέσω της γεωφράκτης – μόλις τελειοποιηθούν τα συστήματα από όχημα σε υποδομή.

Το σκεπτικό δεν είναι απλώς η ασφάλεια, αλλά και η μείωση των εκπομπών, που κάνει κάποιον να κάνει εικασίες για το μακροπρόθεσμο μέλλον των αυτοκινητοδρόμων απεριόριστης ταχύτητας…

Ενώ το σύστημα γίνεται υποχρεωτικό στην ΕΕ για τα νέα αυτοκίνητα που εισήχθησαν από αυτόν τον μήνα, όλα τα νέα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το πότε κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη περιοχή, θα τα χρειαστούν έως τον Ιούλιο του 2024.

Δεν θα υπάρχει καμία προσδοκία για ένα πρόγραμμα εκ των υστέρων τοποθέτησης, με τα υπάρχοντα αυτοκίνητα να μην απαιτούν την τεχνολογία.

Δεν υπάρχει ενημέρωση του Αυστραλιανού Κανονισμού Σχεδιασμού προς αυτήν την κατεύθυνση σε αυτό το στάδιο, αλλά η πολιτική της συνεχούς αύξησης των απαιτήσεων ασφαλείας υποδηλώνει ότι τελικά θα απαιτηθούν.

Δεδομένου ότι όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται εδώ είναι εισαγόμενα, η τεχνολογία θα γίνει αναπόφευκτα πιο κοινή.

Να μάθω περισσότερα, αυτή η σελίδα επεξήγησης ΕΕ είναι αρκετά ενδιαφέρον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οι χώρες της ΕΕ συμφωνούν να απαγορεύσουν τα νέα αυτοκίνητα ICE έως το 2035

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply