Η μάρκα Volkswagen δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Scout για EV ute – αναφορά

0
Η μάρκα Volkswagen δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Scout για EV ute – αναφορά

Volkswagen εργάζεται σε μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων για το στιβαρό της Ανιχνευτής ute και SUV, αλλά δεν θα υποστηρίξει ένα ηλεκτρικό ute που φοράει σήμα VW.

Automotive News Europe αναφέρει από τον παγκόσμιο επικεφαλής της μάρκας Volkswagen Thomas Schäfer ότι δεν υπάρχουν σχέδια για αυτή την πλατφόρμα «Rugged SUV» που θα χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον όχι αυτή τη δεκαετία, για ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen.

«Προς το παρόν, η εστίασή μας στο lineup δεν το περιλαμβάνει», είπε ο κ. Schäfer.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια ξεκάθαρη σύνθεση σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μισού αυτής της δεκαετίας. Και πάλι, στην αμερικανική αγορά, εάν δεν παίζετε σε ορισμένα τμήματα, τότε πρέπει να παραμείνετε σε ένα συγκεκριμένο μερίδιο αγοράς. Αλλά το ερώτημα του [VW’s new Rugged SUV platform] δεν είναι η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή».

Αυτό δεν αποκλείει ένα μοντέλο με το σήμα της Volkswagen σε αυτήν την πλατφόρμα την επόμενη δεκαετία, ωστόσο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Scout Motors, Scott Keogh, να λέει στη δημοσίευση τον Μάιο: «Αυτή η πλατφόρμα θα μπορούσε, θα μπορούσε να προσφέρει μια ευκαιρία για άλλα οχήματα του ομίλου. Ναί. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό το πράγμα: Αυτή η πλατφόρμα θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει μια ευκαιρία για μη-προσκοπικά οχήματα».

Τα πρώτα οχήματα με την επωνυμία Scout θα παρουσιαστούν σε πρωτότυπη μορφή το 2023, πριν από την παραγωγή που ξεκινά το 2026.

Αυτά αναπτύσσονται έχοντας κατά νου την αγορά της Βόρειας Αμερικής και η Volkswagen δεν έχει επιβεβαιώσει εάν θα προσφερθούν αλλού.

Ενώ η μάρκα Volkswagen μπορεί να μην λάβει ute σε μια αποκλειστική πλατφόρμα EV αυτή τη δεκαετία, θα μπορούσε να φέρει στην αγορά μια ηλεκτρική συσκευή σε σχήμα Amarok.

«Ψάχνουμε για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση», είπε ο Lars Krause, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Commercial Vehicle αρμόδιος για το μάρκετινγκ. Αυτοκίνητο νωρίτερα φέτος.

“Είναι ακόμη νωρίς, αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε στον κύκλο ζωής.”

Σύμφωνα με τον κ. Krause, η αρχιτεκτονική του αμαξώματος στο πλαίσιο του Amarok μπορεί να φιλοξενήσει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και ένα πακέτο μπαταριών.

«Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό. Προφανώς, θα πρέπει να τροποποιήσουμε ορισμένα στοιχεία. Αλλά ναι, εξετάζουμε σοβαρά μια ηλεκτρική παραλλαγή», είπε ο κ. Krause.

Αυτοκίνητο αναφέρει ότι το Amarok EV θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέχρι το 2025.

Η επόμενη γενιά του Volkswagen Amarok, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023, μοιράζεται τις βάσεις του με το επανασχεδιασμένο Ford Ranger.

Ο κ. Krause φαινόταν λιγότερο από ενθουσιώδης για ένα plug-in υβριδικό Amarok παρά το γεγονός ότι η μάρκα πουλά μια μεγάλη γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ηλεκτρική γκάμα του plug-in υβριδικού. Ποτέ δεν θα έλεγα ποτέ, αλλά κοιτάμε περισσότερο προς μια πλήρη ηλεκτρική έκδοση», είπε ο κ. Krause Αυτοκίνητο.

Η Ford Europe ουσιαστικά επιβεβαίωσε πέρυσι ότι θα λανσάρει ένα plug-in υβριδικό Ranger έως το 2024, με την εταιρεία να λέει ότι στοχεύει η γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της να είναι «με δυνατότητα μηδενικών εκπομπών» μέχρι εκείνο το έτος.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής μηχανικός πλατφόρμας T6 της Ford, Ian Foston, επιβεβαίωσε ότι το Ranger έχει κατασκευαστεί για ηλεκτροκίνηση.

«Ο κύκλος ζωής της πλατφόρμας είναι οτιδήποτε έως 10 έως 12 χρόνια. Είπαμε, σαφώς, η ηλεκτροδότηση θα είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε στο μέλλον», είπε ο κ. Φόστον.

«Έτσι βεβαιωθήκαμε ότι η πλατφόρμα ήταν ικανή για αυτό. Και δημιουργήσαμε την ηλεκτροκίνηση σε αυτό, για να βεβαιωθούμε ότι όλες οι διαφορετικές τεχνολογίες πρόωσης θα μπορούν να ταιριάζουν στην πλατφόρμα στο μέλλον».

Μεγάλο μέρος του σχεδιασμού και της μηχανικής για τη δεύτερη γενιά Volkswagen ute έγινε στην Αυστραλία, με επικεφαλής τη βικτωριανή ομάδα Ε&Α της Ford.

Ωστόσο, η Volkswagen είχε την ομάδα της να εργάζεται παράλληλα με το πρόγραμμα.

Αυτοκίνητο προτείνει ένα ηλεκτρικό Amarok and Ranger – το τελευταίο μια πιο προσιτή, συμπαγή εναλλακτική λύση του F-150 Lightning – θα μπορούσε να παραχθεί στις ΗΠΑ, με την αμερικανική έκδοση του Ranger να πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή σε εργοστάσιο στο Wayne του Μίσιγκαν .

Με εξαίρεση μερικά κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του LDV eT60 και του επερχόμενου Radar RD6, τα περισσότερα ηλεκτρικά pickups ήταν στο μεγαλύτερο άκρο του φάσματος.

Αυτά περιλαμβάνουν το προαναφερθέν F-150 Lightning, καθώς και τα Rivian R1T, GMC Hummer EV και τα επερχόμενα Chevrolet Silverado EV και Ram 1500 BEV.

Ενώ κανένα Volkswagen EV με βάση τους Προσκόπους δεν είναι στα σκαριά, η μάρκα αναπτύσσει άλλα μεγάλα EV.

Automotive News Europe αναφέρει ότι ένα μεγάλο crossover τριών σειρών – πιθανόν να ονομάζεται ID.8 – πρόκειται να εισέλθει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τενεσί μαζί με το παρόμοιου μεγέθους Atlas με κινητήρα καύσης, ενώ ένα ID με μακρύ μεταξόνιο. Έρχεται το Buzz το οποίο μπορεί να παραχθεί και στη Βόρεια Αμερική.

Η Volkswagen έχει επίσης προεπισκόπηση του επερχόμενου μεγάλου sedan της σε πρωτότυπη μορφή ως ID. Aero.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply