Η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ θα μπορούσε να ανακόψει την πτώση των τιμών της βενζίνης

1
Η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ θα μπορούσε να ανακόψει την πτώση των τιμών της βενζίνης

Εν μέσω αυτού που θα γινόταν ένα σερί πτώσης 98 ημερών, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έσπευσε να λάβει τα εύσημα τον Αύγουστο για έναν από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς του εχθρούς: τις υψηλές τιμές της βενζίνης.

Ήταν ένας γύρος νίκης που μπορεί σύντομα να αποδειχθεί πρόωρος.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά tweeting είχε νικήσει «την αύξηση των τιμών του Πούτιν στην αντλία», ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει δυνάμεις που ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί. ο ΟΠΕΚ+ συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είναι έτοιμη να Τομή παραγωγή άνω του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα για την ενίσχυση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου. Η απόφαση δεν θα ληφθεί μέχρι την Τετάρτη, αλλά η προοπτική προκάλεσε άνοδο του αργού σε ποσοστό άνω του 6% προτού διακανονιστεί λίγο κάτω από τα 84 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Πέρα από τις εγχώριες εκτιμήσεις, οι κινήσεις του ΟΠΕΚ+ υποδηλώνουν ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία — και να περιορίσουν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου — δεν λειτουργούν όσο θα ήθελε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι διαβουλεύσεις του καρτέλ δείχνουν ότι η Μόσχα συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα εθνών με τρόπο που είναι πιθανό να ενισχύσει τα οικονομικά του Κρεμλίνου. Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ — στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ — είναι ορίστηκε να παρευρεθεί συνάντηση της ομάδας στη Βιέννη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Επιπλέον, η πιθανή κίνηση του ΟΠΕΚ έρχεται σε μια ακατάλληλη στιγμή για τον Μπάιντεν, καθώς προσπαθεί να ελέγξει την αφήγηση για την αύξηση του κόστους ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου που θα αποφασίσουν εάν οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Συνέδριο. Το άλμα του πετρελαίου προμηνύει αύξηση της τιμής της βενζίνης, ένα από τα πιο ορατά σημάδια πληθωρισμού για τους ψηφοφόρους.

Οι τιμές της αντλίας, οι οποίες έχουν υποχωρήσει 24% από το ρεκόρ του Ιουνίου, πάνω από τα 5 δολάρια το γαλόνι, χάρη στην πτώση του αργού πετρελαίου, είχαν ήδη ανέβει προτού ο ΟΠΕΚ αρχίσει να εξετάζει τις περικοπές. Από σταματώντας με πτώση σχεδόν 100 ημερών, ο εθνικός μέσος όρος έχει ανέβει για 12 από τις τελευταίες 13 ημέρες, καθώς οι διακοπές του διυλιστηρίου και οι χαμηλές εισαγωγές στη Δυτική Ακτή τροφοδοτούν τα καύσιμα.

Στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η πιο ακριβή βενζίνη στις ΗΠΑ, οι τιμές πλησιάζουν και πάλι στο απόγειό τους τον Ιούνιο και η άνοδος εξαπλώνεται σε γειτονικές πολιτείες. Το εκλογικό πεδίο μάχης της Νεβάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη μετά την Καλιφόρνια, και άλλες βασικές πολιτείες όπως το Μίτσιγκαν και η Αριζόνα πληρώνουν τιμές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο των 3,799 δολαρίων το γαλόνι, σύμφωνα με στοιχεία της λέσχης αυτοκινήτων ΑΑΑ.

«Οι υψηλότερες τιμές είναι κακά νέα για τους Δημοκρατικούς», δήλωσε ο Kevin Book, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών ClearView Energy Partners. «Οι υψηλές τιμές δεν βοήθησαν στην αποδοχή του προέδρου και πιθανότατα δεν βοήθησαν τη θέση των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις».

Ερωτηθείς για την πιθανή κίνηση του ΟΠΕΚ τη Δευτέρα, Λευκός Οίκος Η γραμματέας Τύπου Karine Jean-Pierre είπε ότι η εστίαση της διοίκησης ήταν να διασφαλίσει ότι η αγορά έχει επαρκή προσφορά.

«Χάρη στις προσπάθειές μας, είδαμε ορισμένες τιμές της ενέργειας να έχουν μειωθεί απότομα από τα υψηλά τους και οι Αμερικανοί καταναλωτές πληρώνουν πολύ λιγότερα στην αντλία. Και έτσι αυτό θα είναι το επίκεντρό μας», είπε.

Οι τιμές της βενζίνης ήταν στο επίκεντρο, με τον Μπάιντεν δύο φορές την περασμένη εβδομάδα προειδοποίηση πετρελαϊκών εταιρειών ενάντια στην αύξηση των τιμών της αντλίας και την υπουργό Ενέργειας του Jennifer Granholm που κλωτσάει δημόσια Exxon Mobil Corp. και άλλες εταιρείες πετρελαίου για τα κέρδη ρεκόρ τους και ισχυρίζονται ότι εκμεταλλεύονταν τους καταναλωτές.

Ιδιωτικά, κορυφαίοι αξιωματούχοι Μπάιντεν συναντήθηκε με στελέχη από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και διύλισης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων Φίλιπς 66, Shell Plc και Marathon Petroleum Corp.κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης όπου πρότειναν ότι χωρίς εθελοντική δράση θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη βιομηχανία να αποθηκεύσει περισσότερα καύσιμα και επέτρεψαν τη δυνατότητα επιβολής ορίων εξαγωγών.

Πρόσθετες συναντήσεις με τις εταιρείες προγραμματίζονται για αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, αλλά οι αναλυτές λένε ότι οι επιλογές μείωσης των τιμών της βενζίνης για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει περάσει μήνες πιέζοντας τα διυλιστήρια και τους εγχώριους παραγωγούς για να τονώσει την παραγωγή, είναι περιορισμένες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply