Η ομάδα F1 της Mercedes χρησιμοποίησε βιοκαύσιμα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τα εμπορεύματα κατά 89%.

1
Η ομάδα F1 της Mercedes χρησιμοποίησε βιοκαύσιμα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τα εμπορεύματα κατά 89%.

δεν είναι ακριβώς ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον οργανισμός, αλλά προσπαθεί να γίνει πολύ πιο πράσινος. Η F1 στοχεύει μέχρι το τέλος της δεκαετίας και υπήρξαν τα τελευταία χρόνια. Οι ηγέτες της F1 στοχεύουν να χρησιμοποιούν μόνο βιώσιμα καύσιμα στα μονοθέσια της F1 . Ωστόσο, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Η διεξαγωγή δύο δεκάδων γκραν πρι σε όλο τον κόσμο απαιτεί εναλλαγή αυτοκινήτων, ανταλλακτικών και άλλων υλικών μεταξύ των κυκλωμάτων, τα οποία παράγουν περισσότερες εκπομπές άνθρακα.

Η ομάδα F1 της Mercedes-AMG, ωστόσο, έχει πειραματίστηκε με έναν τρόπο μείωσης των εκπομπών εμπορευμάτων. Χρησιμοποίησε υδροεπεξεργασμένο φυτικό έλαιο (HVO 100) βιοκαύσιμο σε 16 φορτηγά καθώς μετέφερε τις εργασίες μεταξύ Spa, Zandvoort και Monza για τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά γκραν πρι της σεζόν. Δεδομένου ότι αυτά τα κυκλώματα είναι σχετικά κοντά το ένα στο άλλο, η Mercedes δεν χρειαζόταν να βασίζεται, ας πούμε, στις αεροπορικές μεταφορές για την αποστολή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων. Αυτό έδωσε στην ομάδα μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει το βιοκαύσιμο, δεδομένης μιας συνολικής απόστασης οδήγησης περίπου 1.400 χιλιομέτρων (870 μίλια). Ωστόσο, η ομάδα σημείωσε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει καύσιμο ντίζελ για τα τελευταία 20 χιλιόμετρα (λίγο πάνω από 12 μίλια) λόγω προβλημάτων εφοδιασμού.

Μια ανάλυση διαπίστωσε ότι η χρήση HVO 100 μείωσε τις εκπομπές εμπορευμάτων κατά 89 τοις εκατό. Συνολικά, η Mercedes εξοικονόμησε 44.091 κιλά (97.204 λίβρες) εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με τη χρήση αποκλειστικά ντίζελ και για τις δύο διαδρομές. Σημείωσε ότι το HVO 100 προέρχεται από φυτικά έλαια, απόβλητα λάδια και λίπη και ότι είναι εντελώς απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα. Το καύσιμο παράγει επίσης λιγότερα Nox και εκπομπές σωματιδίων.

«Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών μας. Η δοκιμή της χρήσης βιοκαυσίμων για τις χερσαίες εμπορευματικές μεταφορές είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσής μας να ενσωματώνουμε τη βιωσιμότητα σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε και δράση», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας F1 της Mercedes, Toto Wolff. «Στόχος μας είναι να είμαστε στην αιχμή της αλλαγής και της ελπίδας. μπορούμε να κάνουμε δυνατή την υιοθέτηση της βιώσιμης τεχνολογίας, καθώς όλοι βρισκόμαστε στον αγώνα δρόμου για ένα βιώσιμο αύριο».

Άλλα βιοκαύσιμα δοκιμάζονται για χρήση στη Formula 1. Οι ομάδες άρχισαν να χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα E10 (τα οποία περιέχουν 10 τοις εκατό ανανεώσιμη αιθανόλη) στα μονοθέσια της F1 αυτή τη σεζόν ως μέρος της μετάβασης σε πλήρως βιώσιμα καύσιμα. Αν και απέχει αρκετά από τη χρήση πλήρως βιώσιμων καυσίμων, η χρήση των E10 και HVO 100 είναι θετικά βήματα για να γίνει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός πολύ πιο υγιεινός για το περιβάλλον.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply