Η ταινία Gran Turismo αφηγείται την ιστορία του παίκτη που έγινε αγωνιστής Mardenborough

1
Η ταινία Gran Turismo αφηγείται την ιστορία του παίκτη που έγινε αγωνιστής Mardenborough

Όταν η Sony Pictures ανακοίνωσε ότι η σειρά βιντεοπαιχνιδιών “Gran Turismo” θα δημιουργήσει μια ταινία, είπε ότι η πλοκή θα επικεντρωθεί σε έναν έφηβο παίκτη που γίνεται οδηγός αγώνων στον πραγματικό κόσμο. Αποδεικνύεται ότι η πλοκή βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Ένα πρόσφατο tweet της Sony που επιβεβαίωνε την έναρξη των γυρισμάτων ανέφερε ότι η ταινία, η οποία είναι προγραμματισμένη για πρεμιέρα στις 11 Αυγούστου 2023, θα βασίζεται στην καριέρα του Jann Mardenborough, ενός Βρετανού οδηγού που κέρδισε μια θέση αγώνα παίζοντας —το μαντέψατε—». Gran Turismo».

Ο Mardenborough ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς που έκαναν τη μετάβαση από το gaming στους επαγγελματικούς αγώνες μέσω του GT Academy, ενός διαγωνισμού που διοργανώθηκε από τον εκδότη “Gran Turismo” Sony Computer Entertainment και τη Nissan. Μεταξύ 2008 και 2016, το GT Academy έβαλε τους παίκτες ο ένας εναντίον του άλλου για την ευκαιρία να γίνουν οδηγοί εργοστασίων Nissan.

Το Mardenborough κέρδισε το 2011 GT Academy σε ηλικία 19 ετών και αγωνίστηκε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα GT την επόμενη χρονιά. Έτρεξε στο 24 Hours of Le Mans το 2013, τερματίζοντας τρίτος στην κατηγορία LMP2 πίσω από τον συμπολίτη απόφοιτο της Ακαδημίας GT Lucas Ordoñez.

Jann Mardenborough

Παρά το ατύχημα του Nürburgring το 2015 που σκότωσε έναν θεατή, ο Mardenborough επέστρεψε στο Le Mans εκείνη τη χρονιά, αγωνιζόμενος στην κορυφαία κατηγορία LMP1 στο άμοιρο Nissan GT-R LM Nismo. Ενώ διέθετε μια νέα σχεδίαση του μπροστινού κινητήρα που φιλοξενούσε αγωγούς παραγωγής κάτω δύναμης στο αμάξωμα, ένα βιαστικό πρόγραμμα ανάπτυξης σήμαινε ότι το αυτοκίνητο ήταν μη ανταγωνιστικό και αναξιόπιστο. Το Le Mans 2015 ήταν ο μοναδικός του αγώνας, με το Mardenborough και τους συνοδηγούς Max Chilton και Olivier Pla να αποτυγχάνουν να τερματίσουν.

Αυτή η ατυχής εμφάνιση στο Le Mans ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του Mardenborough μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ιαπωνική σειρά Super Formula και Super GT. Ο αγώνας ανέφερε τον Ιανουάριο του 2021 ότι αναζητούσε νέο χορηγό κατασκευαστή. Ενώ τα πράγματα φαίνεται να έχουν σταματήσει για το Mardenborough, η άνοδός του από έφηβος παίκτης σε ανταγωνιστή του Le Mans φαίνεται σίγουρα άξια του Χόλιγουντ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply