Η Bentley παρουσιάζει «το πιο προηγμένο κάθισμα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο»

0
Η Bentley παρουσιάζει «το πιο προηγμένο κάθισμα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο»

Δεν χρειάζεται να πετάξετε σε business class για να ζήσετε το ύψος του ταξιδιού πολυτελείας – πρέπει να εξετάσετε το α Bentley Bentayga EWB.

Το προαιρετικό «Airline Seat» της μάρκας υπερπολυτελείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο στο τεντωμένο Bentayga (που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους) χαρακτηρίζεται ως «το πιο προηγμένο κάθισμα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο». Η εταιρεία αναμένει ότι οι μισοί από τους αγοραστές Bentayga EWB θα επιλέξουν το πλαίσιο επιλογών Airline Seat.

«Με την αρχική απορρόφηση του πελάτη κατά 50 τοις εκατό για τις προδιαγραφές Airline Seat, το Bentayga EWB επιδεικνύει ένα νέο σημείο αναφοράς στα χαρακτηριστικά ευεξίας, παρέχοντας την πιο άνετη δυνατή εμπειρία για όσους ταξιδεύουν σε εξαιρετικά ταξίδια», προσθέτει.

Τα πίσω καθίσματα περιλαμβάνουν προληπτικές ρυθμίσεις στάσης, ρυθμίζοντας αθόρυβα την πίεση επαφής μεταξύ του σώματος και του καθίσματος μέσω μαλακών ζωνών πνευματικής ενεργοποίησης. Η Bentley λέει ότι το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει 177 μεμονωμένες αλλαγές πίεσης σε έξι ανεξάρτητες ζώνες πίεσης.

Η δημιουργία μικρών αλλαγών στις ζώνες επαφής της επιφάνειας του καθίσματος σημαίνει ότι οι ιστοί του σώματος που έχουν υποστεί πίεση ανακουφίζονται και αναλαμβάνουν τη ροή του αίματος. Το σύστημα της Bentley χρησιμοποιεί έτσι αυτό που κρυπτικά αποκαλεί «τρισδιάστατη συστροφή» για να ανακουφίσει τα σημεία πίεσης.

Τα καθίσματα συνδυάζονται επίσης με διαφορετικά προφίλ, ώστε να μπορούν μπορεί να μεταμορφωθεί για να ταιριάζει σε διαφορετικά σχήματα και κατασκευές πελατών. Αυτό σημαίνει ρυθμιζόμενα στηρίγματα ποδιών και ποδιών, στήριξη πλάτης, βάσεις μαξιλαριών και προσκέφαλα.

Οι κινήσεις ελέγχονται από αλγόριθμους που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με έναν χειροπράκτη που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση πελατών που αισθάνονται δυσφορία σε μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο, ισχυρίζεται η Bentley και έχουν υποβληθεί σε ιατρικές δοκιμές.

Μια σειρά από 12 αθόρυβους ηλεκτρικούς κινητήρες παρέχει 22 τρόπους ρύθμισης, που ενώνονται με τρεις έξυπνες πνευματικές μονάδες ηλεκτρονικού ελέγχου βαλβίδων. Ο συνδυασμός κινητήρων και βαλβίδων επιβλέπεται από μια κύρια ECU Seat Motion & Wellbeing.

Ο συνεπιβάτης στο πίσω κάθισμα στην πλευρά του συνοδηγού του αυτοκινήτου μπορεί επίσης να μετακινήσει το μπροστινό κάθισμα προς τα εμπρός μέσω μιας «λειτουργίας VIP».

Τέλος, αφού ένας επιβάτης στο πίσω κάθισμα επιλέξει την επιθυμητή θερμοκρασία από επτά διαφορετικά επίπεδα, το αυτόματο κάθισμα κλιματισμού ανιχνεύει τη θερμοκρασία του συνοδηγού και την υγρασία επιφάνειας με ακρίβεια 0,1°C κάθε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το σύστημα μπορεί έτσι να καθορίσει εάν θα εφαρμόσει θερμότητα, αερισμό ή και τα δύο ταυτόχρονα για να διατηρήσει τον επιβάτη «στη βέλτιστη θερμική ευεξία».

Μετά από αμέτρητες φήμες και κατασκοπευμένα πρωτότυπα, η Bentley αποκάλυψε επίσημα το υπερπολυτελές SUV Bentayga Extended Wheelbase (EWB) τον Μάιο.

Αυτό το νέο μοντέλο έχει 180 χιλιοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο που μεταφράζεται σε επιπλέον χώρο στην πίσω καμπίνα. Υπάρχουν προφανώς 2500 νέα εξαρτήματα στο Bentayga EWB που κάνουν αλλαγές στο δάπεδο, στα πλαϊνά πάνελ, στις πόρτες και στην οροφή.

Το Bentayga EWB είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Αυστραλία στα τέλη του 2022 με οχήματα να αναμένεται να φτάσουν το 2023, δήλωσε η εταιρεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αποκαλύφθηκε η τεντωμένη Bentley Bentayga EWB

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply