Η BMW 3.0 CSL του 2022 είναι μια χειροκίνητη, πισωκίνητη αναδρομή στη δεκαετία του 1970

2
Η BMW 3.0 CSL του 2022 είναι μια χειροκίνητη, πισωκίνητη αναδρομή στη δεκαετία του 1970

Η BMW προσφέρει στους λάτρεις κάτι που πρέπει να είναι πολύ ευγνώμονες για αυτήν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Το τμήμα M της εταιρείας αποκάλυψε ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένο από την κληρονομιά που ονομάζεται 3.0 CSL και σχεδιάστηκε ως φόρος τιμής στο αρχικό 3.0 CSL, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της BMW.

Καθιερώθηκε στις αρχές του 1972 για να αναγνωριστεί η Ε9 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, η ονομασία CSL σήμαινε “coupé sport leichtbau”, που σημαίνει “κουπέ σπορ ελαφρύ” στα γερμανικά. Γρήγορα εμπρός 50 χρόνια και το αναγεννημένο CSL παραμένει πιστό στην παράδοση: Είναι ένα κουπέ, είναι σίγουρα σπορ και μας υποσχόμαστε ότι είναι ελαφρύ χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων. Η BMW M τονίζει ότι ανέπτυξε το 3.0 CSL από μόνη της, δεν είναι απλώς μια M4 με κιτ σώματοςκαι εξασφάλισε ότι το κουπέ είναι νόμιμο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οπτικά, το 3.0 CSL μοιάζει περισσότερο με τα σύγχρονα κουπέ της BMW παρά με τον προκάτοχό του. αυτό δεν είναι ένα πλήρες αυτοκίνητο σε ρετρό στυλ με στρογγυλούς προβολείς. Ωστόσο, υπάρχει μια χούφτα σαφείς οπτικές συνδέσεις μεταξύ των δύο CSL, συμπεριλαμβανομένων των φτερών και των τεταρτημορίων πάνελ, μιας αεροτομής τοποθετημένης στην οροφή από πλαστικό ενισχυμένο με υαλοβάμβακα και μιας πίσω πτέρυγας σε σχήμα όπως η μονάδα που τοποθετήθηκε στο αρχικό αυτοκίνητο. Ως δευτερεύουσα σημείωση, η πτέρυγα του 1972 3.0 CSL του απέκτησε το ψευδώνυμο “Batmobile” και δεν εγκρίθηκε για χρήση στο δρόμο (τα spoilers ήταν μια καινοτομία εκείνη την εποχή) οπότε η BMW δεν μπορούσε να παραδώσει το αυτοκίνητο μαζί της. Αντίθετα, η εταιρεία τοποθέτησε το σπόιλερ στο πορτμπαγκάζ και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να το εγκαταστήσουν μόνοι τους.

Επιστροφή στο παρόν: Τα περισσότερα από τα πάνελ αμαξώματος της 3.0 CSL (συμπεριλαμβανομένου του πάνελ οροφής, του καπό του πορτμπαγκάζ και των μαρσπιέ) είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και το κουπέ κινείται σε συγκεκριμένους τροχούς 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω με κεντρικό κλείδωμα από ελαστικά που η Michelin ανέπτυξε ειδικά για αυτήν. Το μπλε, το κόκκινο και το Alpine White είναι μια αναδρομή στη δεκαετία του 1970 και δεν φαίνεται ότι η BMW θα κάνει διαθέσιμους άλλους χρωματικούς συνδυασμούς.

Η καμπίνα φαίνεται οικεία αν έχετε περάσει χρόνο στα πρόσφατα μοντέλα της BMW, αλλά υπάρχουν μερικά όμορφα χαρακτηριστικά διάσπαρτα παντού. Το ένα είναι το κουμπί αλλαγής ταχυτήτων, το οποίο είναι φινιρισμένο σε λευκό και χαραγμένο με το σχέδιο αλλαγής ταχυτήτων καθώς και τον αριθμό 50. Η επένδυση από ανθρακονήματα θυμίζει στον οδηγό και σε έναν επιβάτη την ελαφριά κατασκευή του αυτοκινήτου. Λέμε «ένας επιβάτης» γιατί δεν υπάρχουν πίσω καθίσματα. Αντίθετα, ο χώρος πίσω από τα μπροστινά καθίσματα M carbon bucket προορίζεται για έναν αποθηκευτικό χώρο σχεδιασμένο για αγωνιστικά κράνη. Και ενώ η BMW χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μέρος του υλικού που αποσβένει τον ήχο για να εξοικονομήσει βάρος, το 3.0 CSL προσφέρει χαρακτηριστικά όπως κλιματισμό και σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής.

Η ισχύς για το 3.0 CSL προέρχεται από ένα straight-six 3,0 λίτρων, κατασκευασμένο με σφυρήλατο ελαφρύ στροφαλοφόρο άξονα και συστήματα ψύξης και παροχής λαδιού που προέρχονται από τον ανταγωνισμό. Ο κινητήρας με διπλό στροβιλοσυμπιεστή σχετίζεται με τη μονάδα που βρίσκεται στα M3 και M4 της τρέχουσας γενιάς, αλλά είναι ρυθμισμένος να αποδίδει 560 ίππους και 404 λίβρες-πόδια ροπής. Η BMW σημειώνει με περηφάνια ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό straight-six που έχει βάλει ποτέ σε ένα αυτοκίνητο νόμιμης κυκλοφορίας. Ο κινητήρας περιστρέφει τους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και δεν έχετε τύχη αν θέλετε τετρακίνηση, αυτόματο ή και τα δύο.

Για τα συμφραζόμενα, το αρχικό 3.0 CSL (που φαίνεται παραπάνω) χρησιμοποιούσε ένα ατμοσφαιρικό, 3,2 λίτρων straight-six με ισχύ 206 ίππων και φήμησε ως το πιο ισχυρό εξακύλινδρο της BMW M μέχρι σήμερα. Ήταν πολλή δύναμη εκείνη την εποχή. μια βάση του 2002 που αποστέλλεται με κινητήρα 100 ίππων.

Η BMW δεν έχει δημοσιεύσει αριθμούς απόδοσης, αλλά το 3.0 CSL θα πρέπει να είναι τόσο γρήγορο όσο ακούγεται. Θα πρέπει επίσης να προσφέρει στους οπαδούς της οδικής συμπεριφοράς που περιμένουν από ένα κουπέ μάρκας M χάρη εν μέρει σε ένα σύστημα ανάρτησης Adaptive M και ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή αναλογία. Το στάνταρ σύστημα πέδησης από κεραμικό άνθρακα περιλαμβάνει μπροστινές δαγκάνες έξι εμβόλων και ρότορες μεγαλύτερους από τους τροχούς της αρχικής 3.0 CSL.

Η παραγωγή του 3.0 CSL περιορίζεται σε 50 μονάδες, αριθμός που επιλέχθηκε επειδή η BMW M έκλεισε τα 50 το 2022, αλλά καμία δεν θα πωληθεί επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε παράδειγμα θα αναγνωρίζεται από τον αύξοντα αριθμό του που είναι χαραγμένος σε ένα κομμάτι επένδυσης από ανθρακονήματα στην πλευρά του συνοδηγού στο ταμπλό και θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να κατασκευαστεί. Πολλά από τα μέρη από ανθρακονήματα που είναι διάσπαρτα στην καμπίνα είναι κυρίως χειροποίητα.

Δεν ήμασταν εδώ πριν;

Η BMW έχει χρησιμοποιήσει την πινακίδα CSL αρκετές φορές τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, αλλά ποτέ σε αυτοκίνητο με σχεδιασμό εμπνευσμένο από την κληρονομιά. τουλάχιστον ένα δεσμευμένο για παραγωγή. Πειραματίστηκε με την ιδέα ενός σύγχρονου 3.0 CSL το 2015 όταν εισήγαγε ένα ζευγάρι έννοιες που ονομάστηκαν 3.0 CSL Hommage και 3.0 CSL Hommage R, αντίστοιχα. Και τα δύο ήταν αναμφισβήτητα πιο κοντά στο αρχικό αυτοκίνητο όσον αφορά τη σχεδίαση από το μοντέλο του 2022.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply