Η BYD ξεπερνά τις πωλήσεις της Tesla … καλά, όχι ακριβώς

0
Η BYD ξεπερνά τις πωλήσεις της Tesla … καλά, όχι ακριβώς

Το πρώτο όχημα, ένα σεντάν Qin Plus DM-i, βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης στις 30 Ιουνίου στο νέο εργοστάσιο της BYD στην κομητεία Changfeng, στην πόλη Hefei, στην επαρχία Anhui της Κίνας. (Getty Images)

Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett ήταν καυτές και βαριές σήμερα το πρωί, με βάση ορισμένες αναφορές που χαρακτήριζαν την BYD ότι ξεπέρασε την Tesla για να γίνει «ο κορυφαίος πωλητής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο».

Πετάξαμε εισαγωγικά γύρω από αυτήν τη φράση, γιατί είναι ένας εσφαλμένος χαρακτηρισμός που πρέπει να ξεκαθαριστεί. Παρόλα αυτά, το BYD έρχεται δυναμικά.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας Την Κυριακή, η BYD που εδρεύει στο Shenzhen πούλησε 641.350 «οχήματα νέας ενέργειας» το πρώτο εξάμηνο του 2022 — δηλαδή αύξηση 315% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούσαν να έβγαιναν πρόσφατα από την πανδημία.

Σημειώστε ότι το δεύτερο σύνολο εισαγωγικών. Η BYD δεν πουλά αυστηρά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, επομένως ο όρος “οχήματα νέας ενέργειας” ισχύει και για τα υβριδικά. Από τις συνολικές πωλήσεις της BYD, 323.519 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.

Η Tesla, συγκριτικά, παρέδωσε 564.743 οχήματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Και η Tesla, όπως γνωρίζετε, πουλάει μόνο καθαρά ηλεκτρικά. Έτσι είναι ακόμα στην κορυφή στον αγώνα EV.

Αλλά θα το ξαναπούμε: Το BYD έρχεται δυναμικά.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της BYD 36% από τον Ιανουάριο, με κεφαλαιοποίηση περίπου 149 δισεκατομμυρίων δολαρίων — η μετοχή της Tesla την ίδια περίοδο μειώνεται, επίσης κατά 36%. Και η BYD, η οποία είναι η μεγαλύτερη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, λαμβάνει μεγάλη ώθηση από την προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

Ένα lockdown για τον Covid στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη επιβράδυνε την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο, αλλά τα εργοστάσια της BYD δεν βρίσκονται κυρίως σε hotspots Covid, επομένως έβγαζε αυτοκίνητα ενώ η Tesla ήταν σε αδράνεια σε 22 ημέρες διακοπής λειτουργίας. Το Gigafactory της Σαγκάης της Tesla παράγει το ήμισυ της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων της Tesla. Και η Tesla παλεύει με ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως τόσες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες και είχε κάποια σκοντάφτισμα σε αυτό το μέτωπο όταν επανεκκίνησε το Gigafactory της Σαγκάης.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply