Η EPA επιβάλλει πρόστιμα στην αντιπροσωπεία του Μιζούρι για συσκευές εξαπάτησης εκπομπών

1
Η EPA επιβάλλει πρόστιμα στην αντιπροσωπεία του Μιζούρι για συσκευές εξαπάτησης εκπομπών

Σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και φορτηγών στο Μιζούρι επιβλήθηκε πρόστιμο από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση «συσκευών ήττας». Αυτά τα ανταλλακτικά aftermarket παρακάμπτουν τους ελέγχους εκπομπών του εργοστασίου στο όνομα της πρόσθετης απόδοσης, αλλά καταλήγουν να εκπέμπουν περισσότερη ρύπανση που επιτρέπεται από το νόμο.

Η Midwest Motors of Eureka, Mo., θα επιβληθεί πρόστιμο 15.000 δολαρίων για αυτό EPA λέει ότι υπάρχουν 21 εγκαταστάσεις συσκευών ήττας. Φαίνεται ότι έχουν τεθεί σε pickup ντίζελ. Τα μοντέλα δεν προσδιορίστηκαν, αλλά η εταιρεία φαίνεται να ασχολείται τόσο με επιβατικά όσο και με φορτηγά εμπορικής εργασίας. Το απόθεμα αναφέρει φορτηγά Ford Power Stroke και Ram Cummins προς πώληση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι παράνομες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν αντικατάσταση τμημάτων του συστήματος εξάτμισης και προγραμματιστών χειρός που επιτρέπουν στους χρήστες να συντονίζουν με ακρίβεια τον ενσωματωμένο υπολογιστή του φορτηγού. Ο κατασκευαστής των προγραμματιστών χειρός λέει ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή των ρυθμίσεων για αυξημένη ισχύ, οικονομία καυσίμου ή ρυμούλκηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φορτηγά Ford και GM με φυσικό αέριο και ντίζελ.

Η EPA λέει ότι οι συσκευές επηρέασαν πολλά συστήματα ελέγχου εκπομπών, απενεργοποιώντας ή παρακάμπτοντάς τα για να τα καταστήσουν μη λειτουργικά. Τα συστήματα που επηρεάστηκαν περιελάμβαναν το σύστημα EGR (ανακυκλοφορία καυσαερίων), τα φίλτρα σωματιδίων ντίζελ, τον καταλυτικό μετατροπέα και το σύστημα SCR (επιλεκτική καταλυτική μείωση).

Το πρόστιμο είναι αστική ποινή, αλλά η Midwest Motors έπρεπε επίσης να πιστοποιήσει ότι δεν θα πουλούσε τέτοιες συσκευές στο μέλλον. Τον περασμένο μήνα, η EPA επέβαλε πρόστιμα σε καταστήματα στο Μιζούρι, την Αϊόβα και τη Νεμπράσκα για παρόμοιες παραβιάσεις. Τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 46.316 δολάρια έως 95.371 δολάρια.

Η EPA λέει ότι χωρίς συσκευές ελέγχου εκπομπών που λειτουργούν σωστά, τα οχήματα εκπέμπουν «σημαντικά υψηλότερες εκλύσεις οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων, τα οποία συμβάλλουν σε σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply