Η F1 θα ξεκινήσει τη σειρά αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες το 2023

4
Η F1 θα ξεκινήσει τη σειρά αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες το 2023

Η Formula 1 ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για τη νέα Ακαδημία F1, μια σειρά αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες που θα ξεκινήσει το 2023 και θα χρησιμεύσει ως πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών για νεαρές γυναίκες δρομείς.

Απευθύνεται σε οδηγούς επί του παρόντος στο καρτ ή σε άλλες κατηγορίες νέων, η σειρά στοχεύει να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες οδηγούς να εισέλθουν σε υψηλότερα κλιμάκια του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παρέχοντάς τους την ίδια εμπειρία που βιώνουν οι άνδρες οδηγοί από νεαρή ηλικία.

Για την εναρκτήρια σεζόν, θα υπάρχουν 15 οδηγοί κατανεμημένοι σε πέντε ομάδες που θα διευθύνονται από τις τρέχουσες ομάδες της Formula 2 και της Formula 3. Θα γίνουν επτά γύροι με τρεις αγώνες ο καθένας, συν προπονήσεις. Ένα ημερολόγιο θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η F1 Academy στοχεύει να είναι μια βασική σειρά που έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάζει ένα ευρύ φάσμα οδηγών για υψηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού, όπως η αποκλειστικά γυναικεία σειρά W που κυκλοφόρησε το 2019, καθώς και οι F3, F2 και ενδεχομένως F1. Ως αποτέλεσμα, οι προϋπολογισμοί των οδηγών θα περιοριστούν στα 150.000 ευρώ (περίπου 153.950 $), που είναι ένα κλάσμα του τυπικού κόστους για συγκρίσιμο ανταγωνισμό, σύμφωνα με τους διοργανωτές της σειράς.

Τα αυτοκίνητα θα είναι κοινά, σε αυτήν την περίπτωση το πλαίσιο τύπου T421 από την Tatuus, έναν Ιταλό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων που προμήθευε επίσης σασί για τη σειρά W. Τα αυτοκίνητα θα λειτουργούν με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που προέρχονται από την ιταλική Autotecnica, οι οποίοι θα έχουν ισχύ 165 ίππων και θα χρησιμοποιούν ελαστικά που προμηθεύονται από την Pirelli, τον ίδιο προμηθευτή της F1.

«Όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν τις δυνατότητές τους και η Formula 1 θέλει να διασφαλίσει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ποικιλία και διαδρομές σε αυτό το απίστευτο άθλημα», δήλωσε ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1. .

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply