Η Ford κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τρόπο μείωσης της ακτίνας στροφής σε μελλοντικά οχήματα

1
Η Ford κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τρόπο μείωσης της ακτίνας στροφής σε μελλοντικά οχήματα

Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στραφεί στο σύστημα διεύθυνσης με όλους τους τροχούς για να κάνουν τα οχήματα πιο ευέλικτα, αλλά η Ford προσπαθεί να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια εναλλακτική λύση.

ΕΝΑ αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) περιγράφει έναν τρόπο μείωσης της ακτίνας στροφής σε μελλοντικά οχήματα μεταβάλλοντας τη ροπή σε μεμονωμένους τροχούς.

Εικόνα πατέντας λειτουργίας turn-assist της Ford

Στο προτεινόμενο σύστημα, ένας ενσωματωμένος ελεγκτής θα παρακολουθεί παράγοντες όπως η γωνία του τιμονιού και η ταχύτητα του τροχού για να καθορίσει εάν η μείωση της ακτίνας στροφής θα είναι χρήσιμη. Αυτό αναφέρεται ως “τρόπος υποβοήθησης στροφής” στην εφαρμογή.

Όταν ενεργοποιείται, αυτή η λειτουργία μειώνει τη ροπή στον εσωτερικό πίσω τροχό, δημιουργώντας πρόσθετη εκτροπή ή πλάγια κίνηση. Στη συνέχεια, εφαρμόζει περισσότερη ροπή και στους δύο μπροστινούς τροχούς για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση αυτής της εκτροπής και να τραβήξει το όχημα από τη στροφή. Αυτό μοιάζει λίγο με τα συστήματα torque-vectoring που χρησιμοποιούνται ήδη σε ορισμένα αυτοκίνητα παραγωγής για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, αλλά ειδικά με στόχο τη μείωση της ακτίνας στροφής.

Εικόνα πατέντας λειτουργίας turn-assist της Ford

Εικόνα πατέντας λειτουργίας turn-assist της Ford

Η μείωση της ροπής για τον εσωτερικό πίσω τροχό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω πέδησης, επομένως αυτό το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προσθιοκίνητα οχήματα χωρίς κινούμενους πίσω άξονες, σημείωσε η Ford στην εφαρμογή. Σε εφαρμογές τετρακίνησης, ο πίσω άξονας θα μπορούσε επίσης να αποσυνδεθεί από τον μπροστινό άξονα στη λειτουργία turn-assist, προτείνει η εφαρμογή.

Όπως συμβαίνει με όλες τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δεν είναι σαφές εάν η Ford θα βάλει στην παραγωγή υποβοήθηση στροφής με βάση τη ροπή. Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτής της κατηγορίας από την αυτοκινητοβιομηχανία. νωρίτερα αυτό το έτος υπέβαλε αίτηση για λειτουργία στροφής δεξαμενής και έχει καταθέσει άλλα που περιγράφουν τη χρήση του συστήματος διεύθυνσης με τέσσερις τροχούς για να στρίβουν οι μπροστινοί και οι πίσω τροχοί σε αντίθετες κατευθύνσεις για ένα χαρακτηριστικό σέρνεται εκτός δρόμου. Αυτά με τη σειρά τους φαίνεται να βασίζονται σε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τετράτροχο τιμόνι που δημοσιεύτηκε το 2019.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply