Η Ford κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα εξωτερικού αερόσακου

2
Η Ford κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα εξωτερικού αερόσακου

Η Ford κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν εξωτερικό αερόσακο που θα ανοίγει πίσω από τη μάσκα ενός οχήματος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Κατατέθηκε στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) την 1η Μαρτίου 2021 και δημοσιεύτηκε την 1η Σεπτεμβρίου, η εφαρμογή περιγράφει ένα σύστημα αερόσακων παρόμοιο με αυτά που έχουν ήδη επιβληθεί στις ΗΠΑ για το εσωτερικό των οχημάτων ως συμπληρωματικό σύστημα συγκράτησης (SRS) για την προστασία των επιβατών.

Εικόνα πατέντας συστήματος εξωτερικού αερόσακου της Ford

Όπως οι συμβατικοί αερόσακοι, ο εξωτερικός αερόσακος θα χρησιμοποιούσε πυροτεχνήματα για να ανοίξει και να φουσκώσει και θα ενεργοποιηθεί από αισθητήρες που ανιχνεύουν μια σύγκρουση. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ο αερόσακος θα τοποθετηθεί στην μπροστινή δομή ενός οχήματος, ανοίγοντας πίσω από τη μάσκα και καλύπτοντας το μπροστινό άκρο του καπό.

Στην εφαρμογή, η Ford είπε ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους ιδιωτικών επιβατικών οχημάτων – συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, SUV, crossover, φορτηγών και μίνι βαν – καθώς και σε ταξί ή λεωφορεία. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αυτόνομα οχήματα, σύμφωνα με τη Ford.

Εικόνα πατέντας συστήματος εξωτερικού αερόσακου της Ford

Εικόνα πατέντας συστήματος εξωτερικού αερόσακου της Ford

Η Ford δεν είναι η μόνη εταιρεία που πειραματίζεται με εξωτερικούς αερόσακους. Το 2019, ο γερμανικός προμηθευτής αυτοκινήτων ZF παρουσίασε ένα πρωτότυπο σύστημα εξωτερικού αερόσακου για πλευρικές συγκρούσεις. Σχεδιασμένος για να παρέχει μια πρόσθετη ζώνη τσαλακώματος για να βοηθήσει στην απορρόφηση της ενέργειας των κρούσεων, ο εξωτερικός αερόσακος θα μπορούσε να μειώσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού κατά 40%, είπε τότε η ZF.

Ενώ η ZF φαινόταν αρκετά σίγουρη για την τεχνολογία της, υποστηρίζοντας ότι το λογισμικό και οι αισθητήρες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τον εξωτερικό αερόσακο σε μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου και να τον φουσκώσουν πλήρως πριν από την επαφή με αντικείμενα ή άλλα οχήματα, η εταιρεία δεν τον έχει βάλει ακόμη στην παραγωγή. Ίσως η Ford να έχει καλύτερη τύχη με την προοδευτική έκδοση αυτής της τεχνολογίας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply