Η Ford πατεντάρει αερόσακους οροφής

1
Η Ford πατεντάρει αερόσακους οροφής

Η Ford έχει καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αερόσακους τοποθετημένους στην οροφή που θα αναπτύσσονται από την κεφαλή του οχήματος και τους επιβάτες surround για πρόσθετη προστασία από σύγκρουση.

Η αίτηση κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) στις 7 Απριλίου 2021 και δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022. Εμφανίζει περιβλήματα που μοιάζουν με δακτυλίους τοποθετημένα πάνω από κάθε ένα από τα καθίσματα, από τα οποία αναπτύσσονται αερόσακοι.

Εικόνα ευρεσιτεχνίας για αερόσακο τοποθετημένο στην οροφή της Ford

Ωστόσο, το “Airbag” δεν περιγράφει ακριβώς αυτό που προτείνει η Ford. Αντί για συμβατικούς αερόσακους, τα σχέδια της αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνουν ωοειδή στοιχεία που θα περιέβαλλαν τους επιβάτες του οχήματος, το καθένα καλυμμένο με κυλίνδρους που θα φουσκώνουν και θα παρέχουν ένα αποτέλεσμα απορρόφησης κρούσεων παρόμοιο με τους συμβατικούς αερόσακους.

Η Ford είπε ότι αυτή η τεχνολογία σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα διαφορετικών στυλ αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων σεντάν, κουπέ, φορτηγών, SUV και μίνι βαν. Αλλά πιθανότατα θα είναι πιο εύκολο να πακετάρετε αερόσακους που είναι τοποθετημένοι στην οροφή σε μια Expedition παρά σε μια Mustang.

Εικόνα ευρεσιτεχνίας για αερόσακο τοποθετημένο στην οροφή της Ford

Εικόνα ευρεσιτεχνίας για αερόσακο τοποθετημένο στην οροφή της Ford

Το Blue Oval είπε επίσης ότι αυτοί οι αερόσακοι σχεδιάστηκαν με γνώμονα τα αυτόνομα οχήματα. Μερικά από τα σχέδια δείχνουν ακόμη και δύο σειρές καθισμάτων αντικριστά – μια διάταξη που φαίνεται να υποδηλώνει ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγο μετά τη δημοσίευση αυτής της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Ford και ο Όμιλος Volkswagen απέσυραν χρηματοδότηση από την startup τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης Argo AI, αναγκάζοντάς την να κλείσει.

Το ενδιαφέρον της Ford για τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορεί να αμφιταλαντεύεται, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να πειραματίζεται με νέα τεχνολογία ασφάλειας για συμβατικά αυτοκίνητα. Η Ford υπέβαλε επίσης πρόσφατα αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα εξωτερικού αερόσακου που θα αναπτύσσεται πίσω από τη μάσκα ενός οχήματος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Αλλά μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν μεταφράζεται αυτόματα σε σχέδια παραγωγής, επομένως δεν είναι σαφές εάν θα δούμε κάποιο από αυτά τα νέα συστήματα αερόσακων σε οχήματα που πωλούνται σε πελάτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply