Η Ford πατεντάρει πρίζες σε ράγες οροφής

3
Η Ford πατεντάρει πρίζες σε ράγες οροφής

Η Ford έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πρίζες ενσωματωμένες σε ράγες οροφής οχημάτων, τις οποίες η αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες όταν ταξιδεύετε στο πίσω μέρος ή στο κάμπινγκ.

Κατατέθηκε στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) στις 12 Ιανουαρίου 2021 και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2022, η εφαρμογή περιγράφει μια αρκετά απλή ρύθμιση. Οι πρίζες ρεύματος προστίθενται στις ράγες οροφής, προστατεύονται από αφαιρούμενα καλύμματα και συνδέονται με μια πηγή ρεύματος στο όχημα.

Εικόνα διπλώματος ευρεσιτεχνίας πρίζας ράγας οροφής Ford

Η Ford φαίνεται να το βλέπει αυτό ως ένα καλό χαρακτηριστικό για το tailgating ή το camping, καθώς και τα δύο αναφέρονται πολλές φορές σε όλη την εφαρμογή. Η αυτοκινητοβιομηχανία προτείνει ότι τα πάντα, από smartphone και φορητούς υπολογιστές έως φορητές θερμάστρες και φώτα θα μπορούσαν να συνδεθούν σε ράγες οροφής για να κάνουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις πιο φιλόξενες.

Η χρήση οχημάτων για την τροφοδοσία ηλεκτρονικών συσκευών πιθανότατα θα αυξηθεί με τη συνεχιζόμενη άνοδο των υβριδικών και των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ford προσφέρει ήδη ενσωματωμένες πρίζες για τα κρεβάτια των υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεων PowerBoost Lightning του pickup truck F-150, με το Lightning να μπορεί ακόμη και να φορτίζει άλλα EV ή να παρέχει εφεδρική ισχύ έκτακτης ανάγκης για τα σπίτια, ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

Εικόνα διπλώματος ευρεσιτεχνίας πρίζας ράγας οροφής Ford

Εικόνα διπλώματος ευρεσιτεχνίας πρίζας ράγας οροφής Ford

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν επίσης τρόπους τροφοδοσίας των συσκευών σας. Η Mitsubishi έχει προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στο Outlander Plug-In Hybrid εδώ και αρκετό καιρό και η Hyundai τη συμπεριέλαβε ως μέρος της ειδικής πλατφόρμας EV για E-GMP. Αλλά καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει βάλει πρίζες στις ράγες οροφής ενός οχήματος παραγωγής μέχρι στιγμής.

Αξίζει να τονιστεί ότι η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν συνιστά σταθερά σχέδια παραγωγής. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συχνά υποβάλλουν αιτήσεις για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας προτού ολοκληρωθούν τα σχέδια παραγωγής. Αλλά μια πρόσφατη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford – για απομακρυσμένο στροφές κινητήρα – μεταφράστηκε σε χαρακτηριστικό παραγωγής στη Mustang του 2024, οπότε ποτέ δεν ξέρετε. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply