Η Ford πιστεύει ότι το Bluetooth LE μπορεί να κρατήσει τους πεζούς και τους ποδηλάτες ασφαλείς από τα αυτοκίνητα

1
Η Ford πιστεύει ότι το Bluetooth LE μπορεί να κρατήσει τους πεζούς και τους ποδηλάτες ασφαλείς από τα αυτοκίνητα

Ένα καλό πράγμα που προέκυψε από την πανδημία είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν ποδήλατο. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, οι αμερικανικές καταναλωτικές δαπάνες για ποδήλατα και αξεσουάρ ποδηλασίας αυξήθηκαν κατά 34% από έτος σε έτος. 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η πανδημία είδε επίσης περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Σύμφωνα με την Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας1.260 ποδηλάτες σκοτώθηκαν το 2020, αύξηση 16 τοις εκατό από το 2019.

Είναι ένα πρόβλημα που η Ford πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να αντιμετωπίσει. Τη Δευτέρα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώθηκε συνεργάζεται με τα Commsignia, PSS, Ohio State University, T-Mobile και Tome Software για να διερευνήσει πώς μια εφαρμογή smartphone θα μπορούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς για πεζούς και ποδηλάτες που μπορεί να μην βλέπουν. Ως κάποιος που μοιράζεται το δρόμο με ένα αυτοκίνητο, θα εγκαταστήσετε το λογισμικό της εταιρείας στο τηλέφωνό σας. Με τη βοήθεια του Bluetooth Low Energy, τα οχήματα με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sync της Ford θα σας βλέπουν ως «φάρους». Εάν το αυτοκίνητο διαπιστώσει ότι υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης, θα προειδοποιήσει τον οδηγό χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη Ford, η προσέγγισή της έχει μερικά πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ότι το Bluetooth LE είναι σχεδόν πανταχού παρόν. Η τεχνολογία αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου Bluetooth από το 2009, που σημαίνει ότι κάθε σύγχρονο smartphone έχει πρόσβαση σε αυτό. Εάν διαθέτετε όχημα Ford, δεν θα χρειαστεί να φέρετε το αυτοκίνητό σας σε αντιπροσωπεία για αναβάθμιση υλικού, καθώς το σύστημα Sync διαθέτει συμβατότητα Bluetooth. Το άλλο πλεονέκτημα της χρήσης Bluetooth LE είναι ότι το αυτοκίνητό σας δεν χρειάζεται να βλέπει πεζούς και ποδηλάτες για να μπορέσει να σας προειδοποιήσει. Η Ford και η T-Mobile εργάζονται επίσης σε μια έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιεί 5G αντί για Bluetooth LE.

Στην πράξη, η προσέγγιση της εταιρείας θυμίζει την Εφαρμογές ειδοποίησης έκθεσης σε COVID ορισμένες χώρες και κράτη αναπτύχθηκαν στην αρχή της πανδημίας. Όπως ίσως θυμάστε, αυτά χρησιμοποιούσαν επίσης Bluetooth LE. Ωστόσο, παρά υποστήριξη από την Apple και την Google, δεν ήταν ποτέ αποτελεσματικά λόγω χαμηλής χρήσης. Στον Καναδά, για παράδειγμα, έγινε λήψη της ομοσπονδιακής εφαρμογής COVID Alert 6,9 εκατομμύρια φορές και κατέγραψε 63.117 θετικά τεστ. Με άλλα λόγια, πουθενά αρκετά Καναδοί δεν κατέβασαν το λογισμικό για να το κάνουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανίχνευσης επαφών. Η εφαρμογή της Ford είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποια από τα ίδια προβλήματα.

Ως μανιώδης ποδηλάτης, δεν μπορώ να σας πω πόσους ανθρώπους έχω δει να κάνουν τα ποδήλατά τους τη νύχτα χωρίς φως LED για να είναι ορατοί στην κυκλοφορία. Από την άλλη πλευρά, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι οδηγοί οδηγούν πιο επιθετικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την προαναφερθείσα αύξηση των θανάτων ποδηλατών καθώς και των τροχαίων ατυχημάτων. Οποιοδήποτε είδος παρέμβασης θα ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά η εφαρμογή της Ford δεν είναι πιθανό να είναι μια ουσιαστική λύση εάν έρθει ποτέ στην αγορά. Ενώ η λύση Bluetooth LE για τον COVID είχε μόνο μια ανηφόρα, εφαρμογές όπως η Ford έχουν δύο: υιοθέτηση από ποδηλάτες και υιοθέτηση από αυτοκινητοβιομηχανίες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply