Η GM εκπαιδεύει περισσότερους πρώτους ανταποκριτές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης EV στις ΗΠΑ και τον Καναδά

0
Η GM εκπαιδεύει περισσότερους πρώτους ανταποκριτές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης EV στις ΗΠΑ και τον Καναδά

GM εκπαιδεύει περισσότερα άτομα πρώτης ανταπόκρισης ώστε να είναι σε θέση να χειρίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία «επεκτείνει σημαντικά» τη δική της Πρόγραμμα εκπαίδευσης EV First Responder στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται. Η πρωτοβουλία της θα επικεντρωθεί πρωτίστως στην εκπαίδευση των πυροσβεστών και στον εξοπλισμό τους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις πλήρεις τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων. Η GM λέει ότι ελπίζει να διαλύσει τις παρερμηνείες όσον αφορά τον χειρισμό ηλεκτρικών οχημάτων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μία από αυτές τις λανθασμένες αντιλήψεις είναι ότι το νερό είναι επικίνδυνο γύρω από το EV μπαταρίες — αποδεικνύεται ότι ο προτεινόμενος τρόπος για να σβήσετε τις πυρκαγιές μπαταριών ιόντων λιθίου είναι η χρήση άφθονων ποσοτήτων νερού.

Ο Andrew Klock, ανώτερος διευθυντής εκπαίδευσης και ανάπτυξης στο National Fire Protection Association (NFPA), δήλωσε: «Ο καλύτερος τρόπος για τους ιδιοκτήτες στόλων δημόσιων και ιδιωτικών οχημάτων να υιοθετήσουν γρήγορα EVs είναι να εκπαιδεύσουν πυροσβέστες και άτομα έκτακτης ανάγκης για το πώς να χειρίζονται περιστατικά Η πυροσβεστική υπηρεσία είχε στη διάθεσή της περισσότερα από 100 χρόνια για να αποκτήσει τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθεί στις πυρκαγιές κινητήρων εσωτερικής καύσης και είναι κρίσιμο να είναι πλέον εκπαιδευμένοι για την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων.” Το NFPA πραγματοποίησε δικές του εκπαιδεύσεις από τις οποίες είχαν ωφεληθεί 300.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν πρώτες, αλλά πιστεύει ότι περισσότερα από 800.000 μέλη της κοινότητας εξακολουθούν να χρειάζονται περαιτέρω εκπαίδευση.

Η GM είχε στο παρελθόν πιλοτικά το πρόγραμμα στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν, αλλά τώρα διεξάγει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλο το Μίσιγκαν και στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας επίσης. Αργότερα αυτό το καλοκαίρι, φέρνει το πρόγραμμα στο μετρό της Νέας Υόρκης και της Νότιας Καλιφόρνιας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν συνεδρίες τεσσάρων ωρών, με έως και δύο την ημέρα, που θα πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους, όπως πυροσβεστικά σπίτια και αντιπροσωπείες. Οι ενδιαφερόμενοι πρώτοι και δεύτεροι ανταποκριθέντες μπορούν να εγγραφούν μέσω του αποκλειστική ιστοσελίδα του προγράμματος και να κερδίσουν πιστοποιητικό από το Ινστιτούτο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ιλινόις, εάν σκοράρουν υψηλότερα από 70 τοις εκατό στην αξιολόγηση μάθησης μέχρι το τέλος της εκπαίδευσής τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει ήδη μερικά μοντέλα EV στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Chevy Bolts, του GMC Hummer EV και της Cadillac Lyriq. Ωστόσο, έχει τεράστια σχέδια ηλεκτροκίνησης για το μέλλον και η εκπαίδευση των ανταποκριτών θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνουν οι πιθανοί πελάτες πιο δεκτικοί στην ιδέα της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα. Η GM στοχεύει να λανσάρει 30 μοντέλα EV έως το 2025 και έως πωλούν αποκλειστικά EVs δέκα χρόνια μετά από αυτό.

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply