Η Hertz αγοράζει 175.000 ηλεκτρικά οχήματα από την GM

1
Η Hertz αγοράζει 175.000 ηλεκτρικά οχήματα από την GM

Η General Motors θα προμηθεύσει 175.000 EV από πολλές μάρκες και τμήματα για να υποστηρίξει μια σημαντική επέκταση της σειράς ηλεκτρικών εταιρειών ενοικίασης Hertz στη Βόρεια Αμερική.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο αμερικανικών εταιρειών θα ξεκινήσει το 2023 με τα πιο γνωστά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της General Motors – τα Chevrolet Bolt EV και Bolt EUV.

Καθώς η καταναλωτική αγορά συνεχίζει να τείνει προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η Hertz αναμένει αυξημένη ζήτηση με αυτήν την προληπτική παραγγελία 175.000 EVs τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Stephen Scherr, ανακοίνωσε ότι θα «επεκτείνει δραματικά» την προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων της σε όλους τους πελάτες «συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτών αναψυχής και για επαγγελματικούς λόγους, των οδηγών και των επιχειρήσεων».

Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει τη Hertz στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο στόλο ενοικίασης EV στη Βόρεια Αμερική, ο οποίος θα περιλαμβάνει ηλεκτρικά μοντέλα από τις Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac και BrightDrop.

Η μετακίνηση από την Hertz έρχεται μετά από άλλες επενδύσεις στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνίες μεγάλης κλίμακας με την Tesla (100.000 αυτοκίνητα) και την Polestar (75.000 αυτοκίνητα) από το 2021 και αναπτύσσει την «Πράσινη Συλλογή» της.

Η Hertz εκτιμά ότι μέχρι το 2027 οι πελάτες της θα έχουν εξοικονομήσει περίπου 1,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών CO2 επιλέγοντας ηλεκτρικά οχήματα.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra ισχυρίζεται ότι η συνεργασία είναι «ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη μείωση των εκπομπών και την υιοθέτηση EV που θα βοηθήσει στη δημιουργία χιλιάδων νέων πελατών EV για την GM».

Με την πεποίθηση ότι η «εμπειρία ενοικίασης θα αυξήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον αγοράς για προϊόντα EV και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας», η GM θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα στη Βόρεια Αμερική σε 1 εκατομμύριο EV μέχρι το 2025.

Η GM ηγείται της φόρτισης των EV με την πλατφόρμα Ultium, μια μοναδική αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει στοιβαζόμενες κυψέλες μπαταρίας τύπου θήκης που «επιτρέπουν στους μηχανικούς να βελτιστοποιούν την αποθήκευση ενέργειας της μπαταρίας και τη διάταξη για κάθε σχέδιο οχήματος».

Η ικανότητα του αμερικανικού κολοσσού να παράγει EV σε όλα τα τμήματα της αγοράς είναι σύμφωνη με τον στόχο της Hertz να ολοκληρώσει την ευρύτερη επέκταση του στόλου EV που θα καλύπτει «ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών οχημάτων και σημείων τιμών — από συμπαγή και μεσαίου μεγέθους SUV μέχρι pickup, πολυτελή οχήματα και άλλα». .

Ενώ η συνεργασία με την GM δείχνει τη δέσμευση της Hertz στην ηλεκτρική επέκταση στη Βόρεια Αμερική, η προσθήκη του Polestar 2 στους στόλους της Αυστραλίας δείχνει ότι η τοπική αγορά θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Η GM Specialty Vehicles δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ένα EV για την αγορά της Αυστραλίας, ωστόσο οι προθέσεις της εταιρείας για ένα «ολοκλήρου ηλεκτρικό μέλλον» υποδηλώνουν ότι η μάρκα οδεύει μόνο προς ένα δρόμο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply