Η Lexus επιβεβαιώνει την ανάπτυξη ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων σε ναυαρχίδα Electrified Sports

3
Η Lexus επιβεβαιώνει την ανάπτυξη ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων σε ναυαρχίδα Electrified Sports

Τον Φεβρουάριο, οι καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ανακαλύφθηκαν έδειξαν ότι η Toyota μπορεί να εργάζεται σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για ηλεκτρικά οχήματα. Φαινόταν μάλλον τραβηγμένο και, όπως ξέρουμε, πολλές πατενταρισμένες ιδέες δεν μπήκαν ποτέ στην παραγωγή. Ωστόσο, η Toyota – ή μάλλον, το τμήμα επιδόσεων της Lexus πολυτελείας – εργάζεται σοβαρά σε αυτό, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Ευρώπη.

Το σύστημα χρησιμοποιεί φυσική αλλαγή ταχυτήτων, στροφόμετρο και τρίτο πεντάλ. Διστάζουμε να το ονομάσουμε πεντάλ συμπλέκτη γιατί στην πραγματικότητα δεν συνδέεται με συμπλέκτη. Φυσικά, ένα EV δεν θα είχε κιβώτιο ταχυτήτων με πραγματικές ταχύτητες και συγχρονισμό. Όλα προσομοιώνονται μέσω λογισμικού.

Ο Takashi Watanabe, επικεφαλής μηχανικός της Lexus Electrified, το περιέγραψε ως «έναν προσομοιωμένο χάρτη δύναμης μετάδοσης κίνησης με θέσεις πεντάλ και αλλαγής ταχυτήτων για να αναπαράγει την αίσθηση ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων». Είναι τόσο ρεαλιστικό, ωστόσο, που ο οδηγός αντιμετωπίζει ακόμη και την πιθανότητα να σταματήσει το αυτοκίνητο ή να κυλήσει προς τα πίσω σε μια ανηφόρα. Και δεδομένου ότι το σύστημα διέπεται από ένα και μηδενικά, κάθε οδηγός μπορεί να επιλέξει την προτιμώμενη “γρανάζι” του χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξει γρανάζια διαφορετικών αναλογιών.

«Αυτό το νέο έργο ξεκίνησε με μερικούς μηχανικούς της Lexus να σκέφτονται τι τους άρεσε στο παραδοσιακό [internal combustion] οχήματα και τι έπρεπε να χάσουν με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», είπε ο Watanabe.[The] Το χειροκίνητο κιβώτιο ήταν ένα πράγμα που τους άρεσε ιδιαίτερα».

Με δελεαστικό τρόπο, ο Watanabe αποκάλυψε αυτή την τεχνολογία ενώ βρισκόταν μπροστά στο Lexus Electrified Sport concept, ένα αυτοκίνητο που φημολογείται ότι θα είναι ηλεκτρικό διάδοχος του Lexus LFA. Στην πράξη, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει εγκατασταθεί σε Lexus UX300e για δοκιμή. Σε ένα σύντομο βίντεο (δεν μπορούμε να το ενσωματώσουμε, οπότε Κάντε κλικ ΕΔΩ και πηγαίνετε στο σημείο 13:27 στο “Lexus Deep Dive” ) το πρωτότυπο πλέκει μέσα από ένα χώρο στάθμευσης με προσομοίωση στροφών κινητήρα.

Ο Watanabe είπε ότι το πρωτότυπο ήταν «τόσο πολύ διασκεδαστικό που το έργο βρίσκεται τώρα υπό σοβαρή ανάπτυξη και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε μελλοντικά BEV». Πράγματι, όταν ο οδηγός αλλάζει ταχύτητα, η κάμερα χειρός τραντάζεται ακόμη και λίγο, επιβεβαιώνοντας ότι συμπεριφέρεται σαν αυτοκίνητο ICE με αλλαγή ταχυτήτων.

Σίγουρα φαίνεται πολύ πιο ζωντανό από ένα UX εξοπλισμένο με CVT, εγείροντας το ερώτημα πώς θα ήταν σε ένα αληθινό σπορ αυτοκίνητο όπως το Electrified Sport. Ευτυχώς, ο Watanabe είχε κάποια θετικά νέα για την κομψή φιλοσοφία που φέρεται να πηγαίνει από τα 0-62 mph σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. “Δεν μπορώ να σας πω πότε θα λανσάρουμε ένα όχημα παραγωγής με βάση το Electrified Sport. Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.” Επιβεβαίωσε επίσης ότι το χειροκίνητο κιβώτιο, μαζί με το σύστημα τετρακίνησης, το steer-by-wire και το brake-by-wire, όλα αναπτύσσονταν για την έκδοση παραγωγής. “Αυτό δεν είναι απλώς μια σχεδιαστική ιδέα. Είναι γραφτό να γίνει πραγματικότητα».

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply