Η LG Chem θα κατασκευάσει εργοστάσιο καθόδου στο Τενεσί 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μπαταρίες GM Ultium EV

1
Η LG Chem θα κατασκευάσει εργοστάσιο καθόδου στο Τενεσί 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μπαταρίες GM Ultium EV

ΣΕΟΥΛ — Η LG Chem Ltd της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τρίτη ότι θα επενδύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός μπαταρία εργοστάσιο καθόδων στο Τενεσί, καθώς εντείνει τα σχέδια για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Είναι μια από τις πρώτες σημαντικές επενδύσεις που σχετίζονται με EV που ανακοινώθηκαν από μια εταιρεία της Νότιας Κορέας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ψήφιση νέου νόμου των ΗΠΑ τον Αύγουστο που βάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές μπαταριών να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα για προμήθεια με μειονεκτική τιμή.

Η μαζική παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει έξω από το Clarksville το δεύτερο εξάμηνο του 2025 και το εργοστάσιο θα δημιουργήσει περισσότερες από 850 θέσεις εργασίας, δήλωσε η LG Chem σε δήλωση. Το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 120.000 τόνων καθοδικών υλικών μέχρι το 2027, αρκετά για να τροφοδοτήσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, πρόσθεσε.

Οι μετοχές της ανέβηκαν 1,9% στις ειδήσεις, ξεπερνώντας την πτώση 0,3% για την ευρύτερη αγορά.

Η LG Chem πρόσθεσε ότι επιδιώκει επίσης τη συνεργασία με εταιρείες εξόρυξης και εταιρείες ανακύκλωσης για να υποστηρίξει καλύτερα τους πελάτες της, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του νέου νόμου, του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Η LG Chem αναμένεται να προμηθεύει υλικά καθόδου στην Ultium Cells, μια κοινοπραξία μπαταριών μεταξύ της General Motors και της θυγατρικής LG Energy Solution Ltd (LGES) της LG Chem.

Η LGES, η οποία προμηθεύει μπαταρίες στις Tesla Inc, Ford Motor Co και Hyundai Motor Co μεταξύ άλλων, αύξησε τον περασμένο μήνα την προοπτική εσόδων της για το 2022 στα 25 τρισεκατομμύρια γουόν (18,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από 22 τρισεκατομμύρια, επικαλούμενη νέα έργα από αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το νέο εργοστάσιο της LG Chem θα κατασκευάζει καθόδους για μπαταρίες με χημεία νικελίου, κοβαλτίου, μαγγανίου και αλουμινίου (NCMA). Η μπαταρία NCMA, η οποία είναι περίπου 90% νικέλιο, επιτρέπει στους κατασκευαστές να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ακριβό κοβάλτιο και να μειώσουν την έκθεσή τους στη διύλιση και την επεξεργασία στην Κίνα.

Η Κίνα διαθέτει επί του παρόντος το 75% της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης κοβαλτίου και το 50% της ικανότητας επεξεργασίας λιθίου, σύμφωνα με την Benchmark Mineral Intelligence.

Η GM έχει πει ότι θα χρησιμοποιήσει καθόδους μπαταριών NCMA από την LG Chem για μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιούν μπαταρίες με επωνυμία Ultium.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, μεταξύ άλλων μέτρων, θα απαιτεί από το επόμενο έτος τουλάχιστον το 40% της νομισματικής αξίας των κρίσιμων ορυκτών για μπαταρίες να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από έναν Αμερικανό εταίρο ελεύθερου εμπορίου προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για πιστώσεις φόρου στις ΗΠΑ. Το μερίδιο αυτό θα ανέλθει στο 80% το 2027.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Hyundai Motor και η Kia Corp έχουν πληγεί σκληρά από τον νέο νόμο, ο οποίος κατέλυσε αμέσως τις πιστώσεις για περίπου το 70% των 72 μοντέλων αυτοκινήτων που προηγουμένως ήταν επιλέξιμα για επιδοτήσεις EV.

Στη σύνοδο κορυφής της G20 αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ ζήτησε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποτρέψει τα μέτρα που εισάγουν διακρίσεις εναντίον νοτιοκορεατικών εταιρειών, ανέφερε το γραφείο του.

Πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν είχε απαντήσει ότι η εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να αντιπροσωπεύει τη συμβολή των επενδύσεων της Νότιας Κορέας στην οικονομία των ΗΠΑ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply