Η MG αποκαλύπτει την αρθρωτή πλατφόρμα EV ικανή να υποστηρίζει σπορ αυτοκίνητα

0
Η MG αποκαλύπτει την αρθρωτή πλατφόρμα EV ικανή να υποστηρίζει σπορ αυτοκίνητα

Η MG, η διάσημη βρετανική μάρκα που είναι περισσότερο γνωστή στις ΗΠΑ για τα λαμπερά σπορ αυτοκίνητά της, ανήκει επί του παρόντος στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στις κύριες κατηγορίες. Η MG έχει επίσης αρχίσει να προσθέτει ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα της και αυτό θα οδηγήσει τελικά στην επιστροφή των σπορ αυτοκινήτων στη μάρκα.

Τη Δευτέρα, η MG αποκάλυψε μια νέα πλατφόρμα EV γνωστή ως Modular Scalable Platform, ή MSP, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει μια σειρά τμημάτων, από χάτσμπακ έως SUV και ναι, ακόμη και σπορ αυτοκίνητα.

Η πλατφόρμα MSP παρουσιάστηκε σε ένα ηλεκτρικό hatchback MG 4 που θα είναι διαθέσιμο στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η MG από τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς, οι ΗΠΑ δεν είναι ένα από αυτά.

Η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει μεγέθη μεταξονίου που κυμαίνονται από 104 έως 122 ίντσες, καθώς και ρυθμίσεις ανάρτησης χαμηλής και υψηλής ανάρτησης. Κυρίως για ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο πρέπει να είναι χαμηλό και κομψό, η μπαταρία του MSP που τοποθετείται στο δάπεδο έχει ύψος μόλις 4,33 ίντσες. Ένας κινητήρας τοποθετημένος πίσω είναι η στάνταρ επιλογή, αλλά υποστηρίζεται επίσης ένας κινητήρας σε κάθε άξονα που σχηματίζει σύστημα τετρακίνησης.

2023 MG 4

2023 MG 4

2023 MG 4

Στην περίπτωση του MG 4, η MG έχει επιβεβαιώσει χωρητικότητα μπαταρίας 51 και 64 κιλοβατώρων. Το τελευταίο αναμένεται να προσφέρει αυτονομία περίπου 250 μιλίων.

Άλλα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας περιλαμβάνουν ενημερώσεις μέσω του αέρα και υποστήριξη για εναλλαγή μπαταριών.

Η MG είπε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για το MG 4 και την πλατφόρμα MSP θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος.

Όσο για ένα μελλοντικό σπορ αυτοκίνητο MG, η εταιρεία έχει παρουσιάσει δύο φιλοσοφίες σπορ αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια: το κουπέ E-Motion 2+2 το 2017 και το Cyberster 2θέσιο roadster το 2021. Και τον Ιούνιο, σχέδια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που απεικονίζουν ένα σπορ αυτοκίνητο με στυλ όπως το Cyberster εμφανίστηκε. Φήμες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο φτάνει γύρω στο 2024.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply