Η Ram Trucks θα μπορούσε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις στην Αυστραλία καθώς τα ρεκόρ πέφτουν, λέει

1
Η Ram Trucks θα μπορούσε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις στην Αυστραλία καθώς τα ρεκόρ πέφτουν, λέει

Η Ram Trucks Australia κατέγραψε άλλον έναν μήνα ρεκόρ τον Νοέμβριο – όσον αφορά τόσο την τοπική ανακατασκευή με το δεξιοτίμονο, όσο και τις λιανικές πωλήσεις.

Το πρόσφατα διευρυμένο εργοστάσιο παραγωγής της Μελβούρνης – που διευθύνεται από τον Walkinshaw – με αποστολή να ανασχεδιάσει τα Rams στο δεξιοτίμονο, κυκλοφόρησε 900 από τα pickup της μάρκας τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, το δίκτυο αντιπροσώπων της παρέδωσε συνολικά 710 Ram, συμπεριλαμβανομένων 655 της Ram 1500 με τον κινητήρα βενζίνης Hemi V8 και 55 μονάδες από τα ακόμη πιο τεράστια Ram 2500 και 3500 βαρέα φορτηγά.

Αυτός ο αριθμός λιανικής σημαίνει ότι το Ram 1500 ξεπέρασε τις πωλήσεις των μικρότερων και φθηνότερων αντιπάλων 4×4 ute, όπως το Nissan Navara (468) για τον μήνα.

Τα συνεχιζόμενα ισχυρά αποτελέσματα έδωσαν στην Ram Trucks, μέρος του παγκόσμιου δικτύου Stellantis, την πεποίθηση ότι η Αυστραλία θα γίνει μια ολοένα μεγαλύτερη πηγή των εργαζομένων της που επικεντρώνονται στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Ram International, Bob Graczyk, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μελβούρνη για να δει τις διευρυμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, είπε ότι η ζήτηση είχε «ξεπεράσει πλήρως τις προσδοκίες μας».

«Όταν εξετάσαμε για πρώτη φορά την επιχειρηματική ευκαιρία πριν από 7 χρόνια και ρωτήσαμε πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι η αγορά, κανείς δεν ήξερε πραγματικά τι να περιμένει, ίσως 3000, 4000 – ίσως 5000 μονάδες», είπε.

«… 10.000 οχήματα είναι πλέον ρεαλιστικά – ποιος ξέρει, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στις 15 ή 20.000 μονάδες. Η αποδοχή των φορτηγών πλήρους μεγέθους από τους Αυστραλούς είναι απλά εκπληκτική.»

Από το έτος μέχρι σήμερα, η Ram trucks έχει πουλήσει 5520 οχήματα (αύξηση 54,3%), φέρνοντάς τα σε τροχιά έκλειψης 6000 για το έτος. Αυτός ο απολογισμός του YTD το τοποθετεί μπροστά από τους Hino και τη Land Rover, ενώ το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου το τοποθετεί μπροστά από την Jeep, μια άλλη μάρκα Stellantis.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το αφεντικό της Ram Trucks επαινεί τα μοντέλα RHD που έχουν μετατραπεί τοπικά

Αν σκεφτεί κανείς ότι το φθηνότερο φορτηγό Ram είναι το DS Express $82.590 και το πιο ακριβό είναι το Ram 1500 TRX $199.950 με τον υπερτροφοδοτούμενο V8, ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμα πιο αξιοσημείωτος.

Την ίδια περίοδο, η ανταγωνιστική Chevrolet – που πωλήθηκε από την General Motors Special Vehicles (GMSV) και μετατράπηκε σε μια άλλη νεοανοιχτή εγκατάσταση Walkinshaw στη Μελβούρνη – παρέδωσε 2045 Silverados.

Η GMSV σημείωσε 5.000 μετατροπές δεξιοτίμονο Chevrolet Silverado για αγοραστές από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μετά από δύο χρόνια – και αναμένει μια «σημαντική αύξηση» της απόδοσης στο μέλλον καθώς η ζήτηση για αμερικανικά pickup εκτινάσσεται.

Η Ram Trucks Australia, που ανήκει στον διανομέα οχημάτων Ateco, αυτοαποκαλείται ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος από τη Ram κατασκευαστής φορτηγών RHD Ram στον κόσμο – επικαλούμενη την άμεση σχέση της με τα κεντρικά γραφεία των ΗΠΑ.

Όλα τα pickup της Ram Trucks Australia έρχονται εδώ ως αριστεροτίμονο, αλλά είναι οχήματα διεθνών προδιαγραφών, μοναδικά κωδικοποιημένα για την τοπική αγορά. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι απασχολεί 641 Αυστραλούς και λέει ότι κάθε pickup Ram που έχει μετατραπεί σε RHD έχει μεταξύ 361 και 465 νέα ανταλλακτικά.

«Υπάρχουν σημαντικά τοπικά οφέλη από την εφοδιαστική αλυσίδα αυτού του ταχέως αναπτυσσόμενου τμήματος οχημάτων», προσθέτει.

Δεδομένης της επιτυχίας του Ram και του Chevy, άλλοι αντίπαλοι πηδούν στη μάχη. Η Toyota Australia έχει ένα σχέδιο να πουλήσει τοπικά ανασχεδιασμένα Tundras εδώ στο εγγύς μέλλον, με το σημείο διαφοράς τους να είναι ο υβριδικός κινητήρας.

Χωρίς να χάσετε μια αναπτυσσόμενη αγορά με υψηλά περιθώρια κέρδους, η Ford φέρνει επίσης τοπικά μετατρεπόμενα F-150 εδώ το επόμενο έτος σε συνεργασία με την RMA Automotive σε μια εγκατάσταση στο Mickleham της Βικτώριας.

Οι Αυστραλοί είναι απλά ερωτευμένοι με αυτούς τους βαρείς μεταφορείς, είτε είναι πραγματικά χρειάζομαι ή απλώς τους θέλουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οι πωλήσεις της Ram Trucks ανθούν στην Αυστραλία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κατάσταση παιχνιδιού – αμερικανικά pickup πλήρους μεγέθους στην Αυστραλία

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply