Η Tesla ανακαλεί 321.000 Model 3 και Model Y για πρόβλημα πίσω λάμπας

1
Η Tesla ανακαλεί 321.000 Model 3 και Model Y για πρόβλημα πίσω λάμπας

Η Tesla εξέδωσε μια ανάκληση που καλύπτει περισσότερα από 321.000 οχήματα λόγω των πίσω φώτων που ενδέχεται να μην ανάβουν. Τα μοντέλα Y από το 2020-2023 περιλαμβάνονται στην ανάκληση, αλλά μόνο τα οχήματα Model 3 από το έτος μοντέλου 2023 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου 2022, ενδέχεται να επηρεαστούν. Η Tesla εκτιμά ότι λιγότερο από το 1% των οχημάτων στους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν το ελάττωμα. Είναι ενδιαφέρον ότι η Tesla λέει ότι «παρατήρησε παράπονα πελατών κυρίως από ξένες αγορές».

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, “Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα πίσω φώτα στη μία ή και στις δύο πλευρές των επηρεαζόμενων οχημάτων ενδέχεται να ανάβουν κατά διαστήματα λόγω ανωμαλίας υλικολογισμικού που μπορεί να προκαλέσει ψευδείς ανιχνεύσεις σφαλμάτων κατά τη διαδικασία αφύπνισης του οχήματος. Φώτα φρένων , τα εφεδρικά φώτα και τα φλας δεν επηρεάζονται από αυτήν την κατάσταση και συνεχίζουν να λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί.”

Φυσικά, τα πίσω φώτα που παραμένουν σβηστά τη νύχτα μπορούν να μειώσουν την ορατότητα, τόσο του οδηγού της Tesla όσο και άλλων οδηγών που μοιράζονται το δρόμο. Όπως συμβαίνει συχνά με την Tesla υπενθυμίζει, μια over-the-air ενημέρωση θα διορθώσει το πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να υποχρεούνται να μεταφέρουν τα οχήματά τους σε φυσική τοποθεσία για σέρβις. Η Tesla λέει ότι τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από τις 6 Νοεμβρίου 2022 έχουν ήδη το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό που διορθώνει το πρόβλημα.

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply