Η Tesla σημειώνει πτώση πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο εν μέσω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και πανδημίας

0
Η Tesla σημειώνει πτώση πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο εν μέσω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και πανδημίας

ΝΤΙΤΡΟΙΤ — Οι πωλήσεις της Tesla από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο μειώθηκαν στο χαμηλότερο τριμηνιαίο επίπεδό τους από το περασμένο φθινόπωρο, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι πανδημικοί περιορισμοί στην Κίνα εμπόδισαν την παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Η εταιρία αποκαλύφθηκε το Σάββατο πούλησε περισσότερα από 254.000 αυτοκίνητα και SUV από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 18% από τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους και επίσης πολύ κάτω από τον ρυθμό του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους.

Η τελευταία φορά που η Tesla πούλησε λιγότερα οχήματα παγκοσμίως ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν παρέδωσε 241.000.

Την Παρασκευή, ο υπόλοιπος κλάδος ανέφερε πτώση 21% στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς η μέση τιμή των οχημάτων εκτοξεύτηκε στα ύψη στα 45.844 δολάρια εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού, σύμφωνα με την JD Power.

Η πτώση των πωλήσεων της Tesla μπορεί να είναι προάγγελος ασθενέστερων κερδών το δεύτερο τρίμηνο για την εταιρεία του Ώστιν του Τέξας, η οποία είναι η κορυφαία σε πωλήσεις οχημάτων με μπαταρία στον κόσμο και έχει σημειώσει καθαρά κέρδη για σχεδόν τρία χρόνια. Η Tesla σχεδιάζει να δημοσιεύσει τα πλήρη αποτελέσματά της για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου στις 20 Ιουλίου.

Όπως πολλές άλλες μετοχές, οι μετοχές της Tesla έχουν πληγεί σκληρά φέτος. Αλλά η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla κατά 35% δεν έχει συνδεθεί πλήρως με την περιουσία της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έκανε επίσης μια προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Twitter, την οποία έβαλε σε αναμονή αφού παραπονέθηκε ότι έχει πάρα πολλούς χρήστες spam bot που δεν είναι άνθρωποι. Μεγάλο μέρος της διάβρωσης στην αξία της Tesla συνέβη από τότε που ο Μασκ έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter και στη συνέχεια ξεκίνησε μια προσφορά εξαγοράς που έχει εγείρει ανησυχίες ότι έχει πάρα πολλά στο ήδη γεμάτο πιάτο του

Ο Μασκ χρησιμοποίησε τον δικό του λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος έχει πλέον περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακόλουθους, για να συζητήσει τους περιορισμούς της πανδημίας που ανάγκασαν το εργοστάσιο της Σαγκάης να κλείσει προσωρινά κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, εκτιμά ότι περισσότερο από το 40% των πωλήσεων της Tesla προέρχεται από την Κίνα και ότι το εργοστάσιο της Σαγκάης παρήγαγε περίπου 70.000 λιγότερα οχήματα λόγω των διακοπών λειτουργίας.

Αλλά η Tesla έδειξε ότι τα πράγματα βελτιώνονται το Σάββατο, λέγοντας ότι παρήγαγε περισσότερα οχήματα τον Ιούνιο από οποιονδήποτε άλλο μήνα στην ιστορία της. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον αριθμό των οχημάτων που κατασκευάστηκαν τον Ιούνιο.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο Μασκ δεν είχε στείλει tweet σχετικά με τις πωλήσεις της Tesla για το δεύτερο τρίμηνο. Αλλά δημιούργησε μια μικρή αναταραχή αργά την Παρασκευή με το τέλος μιας αχαρακτήριστα μεγάλης εννιαήμερης σιωπής στο Twitter. Περιλαμβάνονταν τα tweets του την Παρασκευή ένας μαζί του και τέσσερα παιδιά του συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί παράδοσης της Tesla βγήκαν μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση μιας συνέντευξης με τον Musk, στην οποία περιέγραψε τα νέα εργοστάσια στο Ώστιν και το Βερολίνο ως «καμίνιους χρημάτων» που έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια επειδή οι βλάβες της αλυσίδας εφοδιασμού περιόριζαν τον αριθμό των αυτοκινήτων που μπορούν να παράγουν .

Σε μια συνέντευξη στις 30 Μαΐου σε μια λέσχη ιδιοκτητών της Tesla που μόλις κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είπε ότι η λειτουργία των εργοστασίων στο Βερολίνο και στο Όστιν «είναι συντριπτικά ανησυχίες μας. Όλα τα άλλα είναι ένα πολύ μικρό πράγμα», είπε ο Μασκ, αλλά πρόσθεσε ότι «όλα θα διορθωθούν πολύ γρήγορα».

Ο Μασκ έχει επίσης συζητήσει να κάνει τους μισθωτούς να επιστρέψουν στα γραφεία και μια πιθανή μείωση 10% στο εργατικό δυναμικό της Tesla λόγω πιθανής ύφεσης.

Οι βλάβες της εφοδιαστικής αλυσίδας από την εμφάνιση του COVID-19 πριν από δύο χρόνια ήταν ιδιαίτερα εξουθενωτικές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προμηθεύονται ανταλλακτικά από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η έλλειψη τσιπ υπολογιστών που απαιτούνται για τη λειτουργία των υπολογιστών των αυτοκινήτων επιδείνωσε τα προβλήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών και εκτόξευσε τις τιμές για μεταχειρισμένα και καινούργια αυτοκίνητα.

Καθώς ξέσπασε η πανδημία στις ΗΠΑ το 2020, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έπρεπε να κλείσουν τα εργοστάσια για οκτώ εβδομάδες για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Ορισμένες εταιρείες ανταλλακτικών ακύρωσαν παραγγελίες για ημιαγωγούς. Την ίδια στιγμή, η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές, tablet και κονσόλες παιχνιδιών εκτοξεύτηκε στα ύψη καθώς οι άνθρωποι που είχαν κολλήσει στο σπίτι αναβάθμισαν τις συσκευές τους.

Μέχρι να ξαναρχίσει η παραγωγή αυτοκινήτων, οι κατασκευαστές τσιπ είχαν μετατοπίσει την παραγωγή σε καταναλωτικά αγαθά, δημιουργώντας έλλειψη τσιπ ανθεκτικών στις καιρικές συνθήκες αυτοκινήτου. Αν και η Tesla τα πήγε καλύτερα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η βιομηχανία εξακολουθεί να μην μπορεί να πάρει αρκετές μάρκες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply