Η Toyota αποκαλύπτει το πρωτότυπο Corolla Cross με υδρογόνο

1
Η Toyota αποκαλύπτει το πρωτότυπο Corolla Cross με υδρογόνο

Toyota συνεχίζει να αναπτύσσει την τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης που κινείται με υδρογόνο μέσα από το φακό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά τώρα αποκάλυψε την πιο συναρπαστική ιδέα του.

ο Toyota Corolla Cross H2 concept μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με ένα κανονικό SUV Corolla Cross, αλλά έχει το σύστημα μετάδοσης κίνησης ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Το εν λόγω αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι το υδρογονοκίνητο GR Corolla H2 που αγωνίζεται στη σειρά αγώνων αντοχής Super Taikyu στην Ιαπωνία από τον Μάιο του 2021 από το τμήμα Rookie Racing της Toyota Gazoo Racing.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης χρησιμοποιήθηκε επίσης σε ένα πρωτότυπο GR Yaris που διαγωνίστηκε σε μια ειδική διαδρομή επίδειξης κατά τη διάρκεια του ένατου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στο Ypres του Βελγίου τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Αν και αυτό το πρωτότυπο Corolla Cross H2 χρησιμοποιεί την ίδια πηγή καυσίμου με το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου Mirai (FCEV), τα δύο είναι διαφορετικά.

Το Mirai FCEV χρησιμοποιεί μια χημική αντίδραση στις κυψέλες καυσίμου του για να παράγει ενέργεια και επομένως είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, ενώ το Corolla Cross H2 έχει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο.

Η τροφοδοσία της υδρογονοκίνητης ιδέας Corolla Cross είναι α Υπερτροφοδοτούμενος εν σειρά τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων «G16E-GTS» που μοιάζει πολύ με το βενζινοκίνητο GR Yaris και GR Corolla μοντέλα αλλά διαθέτει τροποποιημένο σύστημα παροχής καυσίμου και έγχυσης για την πηγή καυσίμου υδρογόνου.

Το concept έχει επίσης το ίδιο δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου υψηλής πίεσης και διαδικασία ανεφοδιασμού ως το Mirai.

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία ισχύος ή ροπής για το πρωτότυπο Corolla Cross H2, ούτε αναφέρει πόσο γρήγορα μπορεί να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα.

Η Toyota αναπτύσσει την τεχνολογία της με κινητήρα καύσης υδρογόνου από το 2017 και εν μέρει χάρη στη συμμετοχή της στη σειρά αγώνων αντοχής Super Taikyu με το GR Corolla H2 racer, ισχυρίζεται ότι η ισχύς καύσης υδρογόνου έχει αυξηθεί κατά 24 τοις εκατό και η ροπή κατά 33 τοις εκατό. καθιστώντας το στο ίδιο επίπεδο με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα.

Η εμβέλεια έχει επίσης επεκταθεί κατά περίπου 30 τοις εκατό και ο χρόνος ανεφοδιασμού έχει μειωθεί κατά πέντε λεπτά σε ενάμιση λεπτό.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία φαινομενικά δεν είχε στο μυαλό της την αγωνιστική γενεαλογία με αυτό το πρωτότυπο Corolla Cross H2, καθώς αναπτύχθηκε για να δείξει ότι η τεχνολογία καύσης υδρογόνου μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα και τις αποσκευές τους.

Η Toyota λέει ότι το πρωτότυπο Corolla Cross H2 θα υποβληθεί σύντομα σε χειμερινές δοκιμές στη βόρεια Ιαπωνία, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη ψηφιακή ανάπτυξη.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται κατά 40% στην πορεία προς την εμπορευματοποίηση προϊόντων οχημάτων όπως το Corolla Cross H2 concept.

Πιστεύει ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε εάν η τεχνολογία θα ωριμάσει για τα αυτοκίνητα δρόμου, αλλά υπάρχει ένα ξεκάθαρο μέλλον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Toyota λέει ότι τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας καύσης υδρογόνου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των υπαρχουσών τεχνολογιών κινητήρων εσωτερικής καύσης, γρήγορους χρόνους ανεφοδιασμού και μείωση της χρήσης και της αναγκαιότητας στοιχείων όπως το λίθιο και το νικέλιο.

Μόνο λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες εξερευνούν επί του παρόντος τεχνολογίες κινητήρων καύσης υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων των Alpine και GAC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe σε συνέντευξή του στον Ειδήσεις αυτοκινήτου νωρίτερα μέσα στο έτος απέρριψε τα σχέδια της Toyota για κινητήρα εσωτερικής καύσης με υδρογόνο, λέγοντας ότι δεν θα γίνει mainstream.

Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει μια plug-in παραλλαγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου της νέας γενιάς CR-V στις ΗΠΑ από το 2024.

Αντί να εστιάζει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs), η Toyota είναι γνωστή για την προσφορά, την εξερεύνηση και την ανάπτυξη μιας σειράς υβριδικών, ηλεκτρικών μπαταριών (BEV), plug-in υβριδικών ηλεκτρικών (PHEVs), ηλεκτρικών κυψελών καυσίμου υδρογόνου (FCEVS) και οχήματα με κινητήρα καύσης υδρογόνου.

Ο βραχίονας της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα κατασκευάσει πρωτότυπα του Toyota HiLux ute με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κυψελών καυσίμου υδρογόνου (FCEV) και στοχεύει να θέσει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στην παραγωγή μικρής κλίμακας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Toyota αποκαλύπτει το υδρογόνο GR Yaris concept
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota δοκιμάζει το υδρογονοκίνητο GR Yaris στο στάδιο του WRC
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το αφεντικό της BMW λέει ότι τα οχήματα υδρογόνου θα είναι η επόμενη τάση

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply