Η Volkswagen παρουσιάζει εξειδικευμένα μοντέλα μετατροπής με εργοστασιακή υποστήριξη

3
Η Volkswagen παρουσιάζει εξειδικευμένα μοντέλα μετατροπής με εργοστασιακή υποστήριξη

Η Volkswagen Commercial λανσάρει μια σειρά από εξειδικευμένα οχήματα «με το κλειδί στο χέρι», όπως ένα Caddy που είναι έτοιμο για αναπηρικό αμαξίδιο και ανατρεπόμενα φορτηγά με βάση το Crafter, φορτηγά ψύξης και πολυτελή αυτοκινούμενα.

Αντί να χρειάζεται να αγοράσετε βασικά οχήματα και να τα μεταφέρετε σε έναν εξειδικευμένο μετατροπέα, αυτά τα ειδικά διαφημιστικά σποτ είναι (ή θα είναι) διαθέσιμα έτοιμα από τους αντιπροσώπους της VW – με εγγυήσεις.

Οι εργασίες μετατροπής γίνονται από τρίτα μέρη εγκεκριμένα από τη Volkswagen (επίπεδο OEM) στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο με μακροχρόνιες συναλλαγές της VW ή από συνεργαζόμενους οργανισμούς στην Αυστραλία, όπως οι Jayco, Walkinshaw και ARB.

Επτά παραλλαγές «μετατροπής» – είτε επιβεβαιώθηκαν για την Αυστραλία είτε υπό αξιολόγηση και δοκιμή – παρουσιάστηκαν στο νέο γραφείο και εκπαιδευτικό κέντρο της Volkswagen Group Australia στο Essendon Fields την περασμένη εβδομάδα, για να προωθήσουν το τμήμα και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Το τμήμα Εμπορικών Οχημάτων της Volkswagen, που έχει ήδη επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό για την εταιρεία στο εσωτερικό, λέει ότι το βλέπει αυτό ως ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντός της στην Αυστραλία και ως βασικό στοιχείο διαφοροποίησης.

«Γνωρίζουμε από την επιτυχία των κατασκευασμένων από την Αυστραλία Walkinshaw Amarok και Crafter Kampervan ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για την Volkswagen Commercial Vehicles να παρέχει ακόμα πιο προσαρμοσμένες λύσεις σε μια ποικιλία ψυχαγωγικών και εξειδικευμένων αναγκών», ισχυρίζεται ο διευθυντής Ryan Davies.

«Από στόλους ασθενοφόρων έως οχήματα πρόσβασης με αναπηρικά αμαξίδια, από μεταφορά με ψύξη έως σκληρά αμαξώματα ανατρεπόμενων, το Caddy και το Crafter ειδικότερα παρέχουν την τέλεια βάση για την παροχή ευέλικτων και ολοκληρωμένων λύσεων – εργοστασιακά με εγγύηση, λύσεις με το κλειδί στο χέρι που είναι έτοιμες για χρήση.

«Αυτά τα επτά οχήματα δείχνουν τη σαφή πρόθεση της Volkswagen Commercial Vehicles να επεκταθούν πέρα ​​από τα οχήματα σειράς παραγωγής που διατίθενται στους εκθεσιακούς χώρους».

Τα οχήματα

Caddy Maxi Life με μετατροπή πρόσβασης σε αναπηρικό αμαξίδιο

Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση στην Αυστραλία ενός οχήματος από το «σύντομα διαθέσιμο» Caddy Wheelchair Accessible Conversion, που βασίζεται στο Caddy Maxi.

Το όχημα μετατρέπεται από μια εταιρεία 400 ατόμων με την επωνυμία AMF-Bruns GmbH με έδρα την Κάτω Σαξονία, η οποία χαρακτηρίζεται ως ο ευρωπαϊκός ηγέτης στην κατασκευή οχημάτων για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Το Caddy Wheelchair Accessible Conversion έχει πλέον αναγνωριστεί για την αγορά της Αυστραλίας με στόχο ημερομηνία κυκλοφορίας τα τέλη του 2023. Έχει ήδη Πλήρη Ευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου και περισσότερα από 350 έχουν ήδη πουληθεί στη Νέα Ζηλανδία.

Η VW ισχυρίζεται ότι στις εμφανιζόμενες προδιαγραφές εξαθέσιων θα κοστίζει περίπου 25.000 $ περισσότερο από το Caddy Maxi στο οποίο βασίζεται, υποδηλώνοντας μια τιμή περίπου 80.000 $. Διατίθενται διατάξεις πέντε και επτά θέσεων.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ράμπα «Easyflex» με κομμένο δάπεδο που κρύβεται κάτω από το όχημα, πτυσσόμενο κεφάλι και πλάτη για τον επιβάτη αναπηρικού αμαξιδίου με σύστημα συγκράτησης δοκιμασμένο σε σύγκρουση στα 20 g (δυνάμεις) και εξαιρετικά μακριές ζώνες αναπηρικού αμαξιδίου.

Το όχημα μπορεί να επισκευαστεί σε οποιονδήποτε αντιπρόσωπο της VW και η συντήρηση μετατροπής (π.χ. για τον υδραυλικό ανυψωτικό) θα διδαχθεί στους αντιπροσώπους με την υποστήριξη της AMF-Bruns.

Αν και ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η φύση αυτού του μηχανήματος με το κλειδί στο χέρι, η VW λέει ότι θα μπορεί να τιμολογεί το όχημα και τη μετατροπή χωριστά – για οργανισμούς που το απαιτούν, όπως το NDIS της κυβέρνησης.

Crafter με πολυανθρακική μπάρα Smartbar SpartanBar

Αυτή η τροποποίηση του Crafter αναπτύχθηκε μετά από άμεσο αίτημα των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης για χρήση στα ασθενοφόρα τους, καθώς η Volkswagen προσπαθεί να επιμείνει στον χλοοτάπητα που παραδοσιακά κρατούσε το Mercedes-Benz Sprinter.

Η τοπική εταιρεία Smartbar (μάρκα αξεσουάρ ARB 4×4) έλαβε αυτό που ονομάζεται «επιστολή χωρίς αντίρρηση» από τη Volkswagen AG στη Γερμανία, που σημαίνει ότι θεωρείται καλόπιστος προμηθευτής.

Το Smartbar είναι τοπικά γνωστό για την ανάπτυξη συστημάτων μετωπικής προστασίας για στόλους, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και εξόρυξη, και αυτό το προϊόν σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Αυστραλία.

Ο κοίλος σχεδιασμός από πολυαιθυλένιο παρέχει μετωπική προστασία καθώς και την ικανότητα κάμψης και απορρόφησης κατά την κρούση, και στη συνέχεια επαναφοράς στο σχήμα. Ζυγίζει 53 κιλά.

Είναι συμβατό με όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τα κοινά αξεσουάρ οχημάτων έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας

Η μετατροπή Crafter 35 MWB με Smartbar ARB διατίθεται τώρα σε τιμή από 3658 $ πέρα ​​από το κόστος του Crafter 35 MWB.

Crafter διπλή καμπίνα με ανατρεπόμενο σώμα

Αυτό είναι ένα δάχτυλο στο νερό, με τη VW να λέει ότι υπάρχει «δυνητική ζήτηση στην αγορά».

Δημιουργήθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Ingimex, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αμαξωμάτων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κατασκευή πλήρους ύψους ανάγλυφης ατσάλινης πλάκας, ατσάλινη πλατφόρμα υψηλής εφελκυσμού με e-επικάλυψη σε διαδικασία έξι σταδίων, μπουφέ από αλουμίνιο διπλής όψης, ουρά με πλευρικές κλειδαριές, πρόσδεση φορτίου τριών επιπέδων και χωρητικότητα 400kg.

Μονή καμπίνα Crafter με σώμα κουτιού

Μια άλλη δημιουργία της Ingimex, το αμάξωμα Crafter έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το κυρίαρχο φορτηγό cabover της σειράς N Isuzu.

Μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου με GVM κάτω των 4,5 τόνων και έχει διεκδικημένο καλύτερο ωφέλιμο φορτίο στην κατηγορία περίπου 1,75 τόνους.

Το ωφέλιμο φορτίο μεγιστοποιείται καθώς το ίδιο το αμάξωμα είναι σχεδόν μισό τόνο ελαφρύτερο από οποιοδήποτε άλλο συγκρίσιμο αμάξωμα, σύμφωνα με τη VW, και είναι πλήρες, εξαιρουμένης της προαιρετικής πρόσθετης ανύψωσης της ουράς.

Το σώμα του κιβωτίου είναι προετοιμασμένο για την τοποθέτηση ανυψωτικών κολώνων ή προβόλου με το προσαρμοσμένο πίσω εγκάρσιο μέλος και την προεγκατεστημένη δεύτερη μπαταρία. Το σύστημα κλείστρου είναι ενσωματωμένο στην οροφή.

Το αμάξωμα του κιβωτίου Crafter κυκλοφορεί τώρα, με 22 οχήματα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο δίκτυο αντιπροσώπων μέχρι τα Χριστούγεννα – και περισσότερα το 2023 – με τιμή από 79.990 $ συν το κόστος δρόμου.

Διαθέτει τρία καθίσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός καθίσματος οδηγού ErgoComfort με μασάζ, ενός αυτόματου οκτώ σχέσεων, με κίνηση στους πίσω τροχούς με διπλά πίσω ελαστικά και ένα σύστημα συγκράτησης φορτίου τεσσάρων επιπέδων.

Μονή καμπίνα Crafter με ευτηκτικό αμάξωμα ψυχρών ειδών

Ένα προϊόν της Carlsen Baltic UAB Lithuania, ηγέτη στην αγορά για μετατροπές φορτηγών ψυγείων στην Ευρώπη και αναγνωρισμένος συνεργάτης προτεραιότητας της VW.

Το σώμα που εμφανίζεται χρησιμοποιείται για την παροχή δεδομένων πραγματικών δοκιμών στο κλίμα της Αυστραλίας. Αποστέλλεται σε έναν διανομέα κρύων προϊόντων και στη συνέχεια βορειότερα για να παρέχει ανατροφοδότηση μέσω του συστήματος παρακολούθησης GPS με αισθητήρες θερμοκρασίας.

Χρησιμοποιεί ένα ευτηκτικό σύστημα ψύξης που δεν απαιτεί ισχύ κινητήρα για να κρατήσει το σώμα κρύο κατά τη διάρκεια των τρεξίματος – μόνο ένα τριφασικό βύσμα στη βάση και έξι ώρες «pull-down» χρόνο. Εφόσον δεν αφήνετε τις πόρτες ανοιχτές για πολλή ώρα, είναι σχεδιασμένο να διατηρεί θερμοκρασία έως και 13 ώρες.

Τιμολογείται ότι έχει θερμοκρασία λειτουργίας από –33 °C έως –20 °C και για τους μηχανικούς ανάμεσά μας έχει τιμή Κ ≤ 0,27 W/m²K.

Η εκτιμώμενη τιμολόγηση, «αν ληφθεί η απόφαση να προχωρήσουμε με ημερομηνία πώλησης στην Αυστραλία», θα είναι περίπου 130.000 $ συν το κόστος δρόμου, λέει η VW.

Δεν υπάρχουν εκπομπές καυσαερίων από την ευτηκτική ψύξη, κανένας θόρυβος λειτουργίας και «συνεχής ψύξη» ακόμη και όταν ο κινητήρας του οχήματος είναι σβηστός. Διαθέτει πλήρη Ευρωπαϊκή και Αυστραλιανή Έγκριση Τύπου.

Crafter Kampervan από τον Jayco

Αυτό το πολυτελές αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μήκους 6,8 μέτρων που κατασκευάστηκε από την Jayco στο Dandenong της Μελβούρνης, διαθέτει τρία κρεβάτια, τραπεζαρία και καθιστικό, εσωτερικό μπάνιο, κουζίνα με εστία αερίου, νεροχύτες, μπαταρία σπιτιού λιθίου με ηλιακό, εξωτερική τέντα και πολλά άλλα.

Διαθέτει επίσης στάνταρ σύστημα τετρακίνησης 4Motion και κοστίζει 150.440 $ συν το κόστος στο δρόμο με ζάντες αλουμινίου και δίχρωμη βαφή. Αντί να τα αναλύσουμε όλα εδώ, διαβάστε την ξεχωριστή μας ιστορία λεπτομερειών εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Volkswagen αποκαλύπτει το Crafter Kampervan της Jayco
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Volkswagen και η Walkinshaw σε συνομιλίες για τη νέα ναυαρχίδα της Amarok

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply