Κορυφαία παιδικά ποδήλατα βουνού το 2022 – Κριτική από το Autoblog Commerce

2
Κορυφαία παιδικά ποδήλατα βουνού το 2022 – Κριτική από το Autoblog Commerce

Τα παιδικά ποδήλατα βουνού είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε οποιοδήποτε έδαφος χάρη στην ελαφριά κατασκευή, την απίστευτη επέκταση και την ευελιξία τους. Είτε είναι λασπώδης είτε βραχώδης, αυτά τα ποδήλατα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σας να ξετρελαθούν κατά την οδήγηση.

Αν και το ποδήλατο βουνού μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μυήσετε τα παιδιά σας στην υπέροχη ύπαιθρο, μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό. Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε παραθέσει τα κορυφαία παιδικά ποδήλατα βουνού του 2022 παρακάτω για λίγη οικογενειακή διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους.

Οδηγός αγοραστή για την εύρεση ενός παιδικού ποδηλάτου βουνού

Ενώ ένα ποδήλατο βουνού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τα παιδιά σας να συνδεθούν με τη φύση, οι ποικιλίες σε σχήμα, μέγεθος και λειτουργία μπορούν να κάνουν δύσκολη την επιλογή του ιδανικού. Γι’ αυτό, για να σας βοηθήσουμε με την αναζήτησή σας, παραθέσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδικά ποδήλατα βουνού το 2022:

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα παιδικό ποδήλατο βουνού για τον μικρό σας αναβάτη:

Υλικό

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα παιδικό ποδήλατο βουνού, το υλικό του πλαισίου είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Διαλέξτε ένα ποδήλατο με ελαφρύ σχεδιασμό από χάλυβα ή αλουμίνιο που ενισχύει την ανθεκτικότητά του, ενώ ταυτόχρονα το διατηρεί σταθερό. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το βάρος του ποδηλάτου είναι μικρότερο από το μισό του βάρους του παιδιού σας, καθώς αυτό θα του επιτρέψει να ελίσσονται εύκολα με το ποδήλατο βουνού των παιδιών τους όπως θέλουν.

Ύψος ποδηλάτου

Όταν εξετάζετε το ύψος ενός παιδικού ποδηλάτου βουνού, υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε — το ύψος του καθίσματος και το ύψος της όρθιας θέσης. Όταν κοιτάτε το ύψος του καθίσματος, βεβαιωθείτε ότι είναι ρυθμιζόμενο και ότι επιτρέπει στο παιδί σας να έχει και τα δύο πόδια σταθερά τοποθετημένα στο έδαφος όταν κάθεται — αυτό βοηθά να αποτρέψετε το παιδί σας από το να πέσει από το ποδήλατο και να αλλάξει κατεύθυνση ενώ στέκεται. Ένα ρυθμιζόμενο κάθισμα σάς επιτρέπει επίσης να αυξήσετε το ύψος του ποδηλάτου εάν το παιδί σας το ξεπεράσει σε ένα χρόνο, προσφέροντας μια μελλοντική επιλογή που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Για ύψος όρθιας θέσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να πατήσει το ποδήλατο με τα δύο πόδια του στο έδαφος. Το παιδί σας θα πρέπει να μπορεί εύκολα να σταθεί όταν το παιδικό ποδήλατο βουνού είναι ακίνητο, ώστε να μην πέφτει κάθε φορά που σταματάει το ποδήλατο. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε εκτενείς οδηγούς ύψους ποδηλάτου για να βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε το ποδήλατο βουνού λάθος μεγέθους για το μικρό σας.

Φρένα

Υπάρχουν δύο παραλλαγές φρένων στα παιδικά ποδήλατα βουνού — φρένα σουβέρ/πεντάλ και φρένα με δυνατότητα συμπίεσης. Συνιστούμε να αγοράσετε ένα ποδήλατο με συμπιεσμένα φρένα, καθώς αυτά είναι πολύ πιο διαισθητικά για τα παιδιά να τα μαθαίνουν και να τα χρησιμοποιούν, ειδικά για μικρότερες ηλικίες.

Τα φρένα του σουβέρ, αν και είναι ομολογουμένως πιο αποτελεσματικά, είναι αντιφατικά και ένα παιδί μπορεί να μην είναι σε θέση να δημιουργήσει τη δύναμη που απαιτείται για να σταματήσει το ποδήλατό του σε υψηλές ταχύτητες. Ωστόσο, εάν το μικρό σας είναι 12 ετών ή μεγαλύτερο, πιθανότατα θα μπορεί να αρκεστεί στα φρένα των πεντάλ.

Εναιώρημα

Η επιλογή της ανάρτησης θα εξαρτηθεί από το πώς το παιδί σας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο βουνού. Εάν οδηγούν κυρίως σε επίπεδα μονοπάτια, η απόκτηση ενός ποδηλάτου μόνο με μπροστινή ανάρτηση θα είναι μια φθηνότερη και πιο κατάλληλη επιλογή. Ωστόσο, εάν το παιδί σας σκοπεύει να αντιμετωπίσει βραχώδη μονοπάτια και ανώμαλα μονοπάτια, συνιστούμε να αγοράσετε μια πλήρη ανάρτηση για να κάνετε τη βόλτα πιο ευχάριστη – καθώς και λιγότερο επίπονη – για το μικρό σας.

Γρανάζια

Τα εργαλεία δεν είναι πραγματικά απαραίτητα όταν πρόκειται για παιδικά ποδήλατα βουνού, αλλά βοηθούν το παιδί σας να διασχίσει πλαγιές και λοφώδεις περιοχές. Όταν εξετάζετε τα γρανάζια, υπάρχουν δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας — πόσες ταχύτητες θέλετε και ποιον τύπο ταχυτήτων πρέπει να επιλέξετε; Ας σας βοηθήσουμε να τους απαντήσετε!

Πόσες ταχύτητες;

Ο αριθμός των ταχυτήτων μπορεί να φτάσει έως και τις 27 σε ένα επαγγελματικό μοντέλο, αλλά δεν θα χρειαστεί να κάνετε υπέρβαση σε ένα παιδικό ποδήλατο βουνού. Συνιστούμε να πάρετε ένα ποδήλατο με επτά έως εννέα ταχύτητες, καθώς αυτό θα δώσει στο παιδί σας τη δυνατότητα να ανεβεί με ποδήλατο σε λόφους και να αγωνίζεται σε πεζοδρόμια ενώ παράλληλα θα το προετοιμάσει για ένα πιο προηγμένο ποδήλατο βουνού αργότερα στη ζωή του.

Τύποι ταχυτήτων — ταχυτήτων λαβής και ταχυτήτων σκανδάλης

Υπάρχουν γενικά δύο τύποι ταχυτήτων σε ένα παιδικό ποδήλατο βουνού — μηχανισμοί αλλαγής ταχυτήτων και σκανδάλη. Τα χειριστήρια ταχυτήτων παρέχουν περισσότερες επιλογές, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσουν για παιδιά με μικρότερα χέρια, καθώς πιθανότατα δεν θα μπορούν να φτάσουν και να πιάσουν το μοχλό ταχυτήτων στη λαβή.

Ο χειρισμός της σκανδάλης μπορεί να είναι πολύ πιο βολικός για τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το μέγεθος των χεριών τους. Αυτό οφείλεται στην πιο οικεία σχεδίαση της σκανδάλης, η οποία χρησιμοποιείται επίσης σε πλαστικά παιχνίδια και μοχλούς φρένων. Για μια πιο ολοκληρωμένη περιγραφή και των δύο τύπων ταχυτήτων, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό.

Συχνές ερωτήσεις για παιδικά ποδήλατα βουνού

Ε: Το να έχετε περισσότερα εργαλεία στο ποδήλατο βουνού σας βοηθά σε βραχώδη μονοπάτια;

Το να έχεις περισσότερες επιλογές δεν είναι πάντα καλύτερο, ειδικά για κάποιον που μόλις μαθαίνει να οδηγεί. Μια χαμηλότερη ταχύτητα χρησιμοποιείται γενικά για την ποδηλασία σε ανηφόρα, οπότε ο αναβάτης δεν χρειάζεται να καταβάλει τόση προσπάθεια ενώ κάνει πετάλι, αλλά λάβετε υπόψη την εμπειρία του παιδιού σας όταν λάβετε υπόψη τον αριθμό των ταχυτήτων που περιλαμβάνονται στο παιδικό ποδήλατο βουνού που εξετάζετε.

Ε: Πώς το βάρος του ποδηλάτου επηρεάζει την εμπειρία του παιδιού μου;

Το βάρος ενός παιδικού ποδηλάτου βουνού θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους νέους μαθητές, καθώς είναι συχνά δύσκολο για τα μικρότερα παιδιά να χειριστούν και να ελέγξουν το ποδήλατο εάν ζυγίζει πάρα πολύ. Το ποδήλατο πρέπει να ζυγίζει περίπου το μισό βάρος του παιδιού σας για ομαλή, εύκολη οδήγηση.

Ε: Είναι καλύτερο να πάρω ένα μεγαλύτερο ποδήλατο για το παιδί μου ώστε να μπορεί να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί καθώς μεγαλώνει;

Το να έχετε ένα ποδήλατο μεγαλύτερο από το μέγεθος του παιδιού σας μπορεί να είναι ωφέλιμο στο μέλλον, αλλά μπορεί να υποστεί περισσότερους τραυματισμούς τώρα, καθώς πιθανότατα δεν θα μπορεί να το ελέγξει επίσης και μπορεί συχνά να ανατραπεί. Είναι καλύτερα να αναζητήσετε ένα παιδικό ποδήλατο βουνού με ρυθμιζόμενο κάθισμα για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας δεν κινδυνεύει από περιττούς τραυματισμούς κατά την οδήγηση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply