Νέα αυτοκίνητα κάτω των 25.000 $ με το αυτοκίνητο στην Αυστραλία

1
Νέα αυτοκίνητα κάτω των 25.000 $ με το αυτοκίνητο στην Αυστραλία

Τα νέα αυτοκίνητα γίνονται πιο ακριβά. Μια φορά κι έναν καιρό, θα μπορούσατε να βάλετε σε τσάντα ένα νέο σετ τροχών, με εργοστασιακή εγγύηση, με λιγότερα από 20.000 $ με αυτοκίνητο.

Με ακόμα πιο περιορισμένο προϋπολογισμό; Το 2013 θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα Chery J1 για 9990 $ με αυτοκίνητο και μόλις πριν από 10 μήνες θα μπορούσατε να πάρετε στα χέρια σας ένα Mitsubishi Mirage για 17.990 $ με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, το 2022, οι επιλογές είναι ελάχιστες για τους οικονομικούς αγοραστές που θέλουν ένα νέο αυτοκίνητο. Οι μάρκες απομακρύνονται από τα κλασικά αυτοκίνητα πόλης ενόψει της χαμηλής ζήτησης και ορισμένα από τα αυτοκίνητα πόλης που παραμένουν Down Under δεν πληρούν πλέον τους Αυστραλιανούς Κανόνες Σχεδιασμού.

Μόνο δύο μάρκες προσφέρουν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα κάτω από το μαγικό όριο των 25.000 $ στην Αυστραλία: η MG και η Kia.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα MG 3 και ZS είναι ισχυροί πωλητές στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση σε πιο ακριβούς Ιάπωνες, Κορεάτες και Γερμανούς.

Ενώ το Kia Rio ξεπερνά τις πωλήσεις του MG 3, το Kia Picanto ανταγωνίζεται σε μια δική του κατηγορία. Έχει συντρίψει τον ανταγωνισμό των micro car από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο Down Under. Το Stonic κοστίζει λιγότερο από 25 χιλιάδες $, αν και είναι μόνο χειροκίνητο σε αυτή την τιμή.

Η παρακάτω λίστα έχει συγκεντρωθεί με τη χρήση ενός συνδυασμού προσφορών σε εθνικό επίπεδο και τιμών που συλλέγονται από ιστότοπους κατασκευαστών. Όλες οι τιμές με αυτοκίνητο υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα για τη Μελβούρνη.

Kia Picanto: 18.490 $ με το αυτοκίνητο

Το Picanto έχει τιμή εκκίνησης 18.490 $ με αυτοκίνητο σε όλη την Αυστραλία, καθιστώντας το ένα από τα πολύ λίγα νέα αυτοκίνητα που έπεσαν κάτω από τα $20.000 το 2022.

Προσφέρονται δύο κινητήρες: ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας 1,25 λίτρων με 62 kW και 122 Nm, που συνδυάζεται είτε με αυτόματο τεσσάρων σχέσεων είτε με χειροκίνητο πέντε σχέσεων, ή έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρων με 74 kW και 172 Nm. συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Η Kia έχει μονοπωλήσει την κατηγορία micro car στην Αυστραλία. Με 3192 πωλήσεις μέχρι σήμερα το 2022, κατέχει το 73,9 τοις εκατό της κατηγορίας της – μπροστά από το πλέον ανενεργό Mitsubishi Mirage και το Fiat 500.

MG 3: 18.990 $ με αυτοκίνητο

Το MG 3 μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ακριβό από το Picanto, αλλά το κινεζικό αυτοκίνητο έχει ένα πλεονέκτημα στον Κορεάτη ανταγωνιστή του. Εκεί που η τιμή εκκίνησης του Picanto στο υπόγειο είναι για ένα μη μοντέρνο εγχειρίδιο, το MG 3 είναι αυτόματο.

Διατίθεται με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης: έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων που παράγει ισχύ 82 kW και ροπή 150 Nm, που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Το MG 3 είναι ένας ισχυρός πωλητής στην Αυστραλία. Με 10.189 παραδόσεις μέχρι σήμερα το 2022, κατέχει το 35,2 τοις εκατό του τμήματός της και έχει σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της.

Kia Rio: 21.490 $ με αυτοκίνητο

Το Rio είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Picanto και εδώ και καιρό είναι ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα της Αυστραλίας.

Σε αντίθεση με μερικούς από τους αντιπάλους του, δεν έχει μόνο μία εκδοχή με τιμή κάτω των 25.000 $ – ολόκληρη η σειρά, αποκλείοντας το κορυφαίο GT-Line να φεύγει κρυφά κάτω από το όριο μας.

Η γκάμα του Rio έρχεται με επιλογή από δύο κινητήρες. Τα S, SX και Sport χρησιμοποιούν έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 1,4 λίτρων με 74 kW και 133 Nm, που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το κορυφαίο Rio GT-Line διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρων με 74 kW και 172 Nm. Συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Με 3201 πωλήσεις μέχρι σήμερα στην Αυστραλία, το Rio ξεπέρασε τις πωλήσεις από το φθηνότερο MG 3. Επίσης ακολουθεί το Suzuki Swift και βρίσκεται λίγο πίσω από το Mazda 2.

MG ZS: 22.990 $ με αυτοκίνητο

Το MG ZS είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στη λίστα μας και είναι το φθηνότερο νέο SUV στην αγορά στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή.

Τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων που παράγει 84 kW ισχύ και 150 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Το ZS είναι ένας ισχυρός πωλητής, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του συνοδεύονται από το ενημερωμένο ZST και το ηλεκτρικό ZS EV στο VFACTS.

Σε συνδυασμό, η γκάμα της ZS έχει 13.072 παραδόσεις μέχρι σήμερα το 2022, καλές για το 16,5 τοις εκατό της κατηγορίας των μικρών SUV.

Suzuki Ignis: 23.490 $ με αυτοκίνητο

Το Suzuki Baleno είναι νεκρό για την Αυστραλία και το Swift κοστίζει τώρα περισσότερα από 25.000 δολάρια με αυτοκίνητο. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε ένα Suzuki με (σχετικό) προϋπολογισμό Down Under.

Το Ignis city SUV ξεκινά από 23.490 $ με αυτοκίνητο για το βασικό εγχειρίδιο GL. Αυτό είναι 3.000 $ σε σχέση με την τιμή που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2022, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλή ώστε να κάνει το Ignis ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα της Αυστραλίας.

Ολόκληρη η γκάμα τροφοδοτεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων που παράγει 66 kW ισχύος και 120 Nm ροπής. Αποστέλλεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων ή κιβωτίου συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (CVT).

Συνολικά 1360 πωλήσεις μέχρι σήμερα το 2022 καθιστούν το Ignis έναν από τους πιο αργούς πωλητές στην κατηγορία του, έχοντας ξεπεράσει μόνο τα Nissan Juke και Renault Captur.

Kia Stonic: 24.690 $ με αυτοκίνητο

Ο τρίτος διαγωνιζόμενος της Kia στη λίστα είναι το Stonic, ένα SUV πόλης με έδρα το Ρίο. Το φθηνότερο μοντέλο της σειράς, το εγχειρίδιο S, ξεπερνά τα 25.000 $.

Το Stonic S και το Sport χρησιμοποιούν αμφότερα έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζίνης 1,4 λίτρων με ισχύ 74 kW και ροπή 133 Nm, που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το κορυφαίο Rio GT-Line διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρων με 74 kW και 172 Nm. Συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Με 6130 πωλήσεις μέχρι σήμερα το 2022, το Stonic είναι το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του πίσω από το Mazda CX-3. Ξεπερνά τις πωλήσεις του Venue και του Ignis που περιλαμβάνονται επίσης σε αυτήν τη λίστα.

Χώρος Hyundai: 24.990 $ με το αυτοκίνητο

Το φθηνότερο αυτοκίνητο της Hyundai στην Αυστραλία δεν είναι πλέον το Accent, είναι το Venue city SUV. Μόνο ένα μοντέλο της σειράς βρίσκεται κάτω από τα $25.000. το εγχειρίδιο του βασικού Χώρου.

Κάθε Venue τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων που παράγει 90 kW ισχύος και 151 Nm ροπής.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων στη βάση και εκδόσεις Active, με τη ναυαρχίδα Elite να έρχεται μόνο ως αυτοκίνητο.

Με 5039 παραδόσεις μέχρι σήμερα στην Αυστραλία, το Venue ξεπέρασε τις πωλήσεις του Stonic σε τοπικό επίπεδο.

Αξιοσημείωτες αναφορές

Το Suzuki Baleno δεν είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία στην Αυστραλία, αλλά οι έμποροι εξακολουθούν να έχουν απόθεμα του αυτοκινήτου στα 19.990 $ με το αυτοκίνητο. Η τελική παρτίδα προσγειώθηκε στην Αυστραλία τον Μάιο, οπότε αν θέλετε να τραβήξετε ένα, καλύτερα να είστε γρήγοροι.

Το εγχειρίδιο του αρχικού επιπέδου Mazda 2 έχει τιμή εκκίνησης 25.167 $, αποκλείοντάς το από αυτήν τη λίστα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply