Οι Αυστραλοί πιστεύουν ότι όλος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα πρέπει να επιστρέψει στους δρόμους – έρευνα

0
Οι Αυστραλοί πιστεύουν ότι όλος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα πρέπει να επιστρέψει στους δρόμους – έρευνα

Τα δύο τρίτα των Αυστραλών που συμμετείχαν στην έρευνα θέλουν κάθε σεντ του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που συλλέγει η κυβέρνηση να δαπανάται ειδικά για οδικές και μεταφορικές υποδομές.

Αυτό είναι σύμφωνα με μια έρευνα του 1910 που διεξήχθη από το Insightfully και δημοσιεύτηκε από την Αυστραλιανή Ένωση Αυτοκινήτων (AAA) – κορυφαίο σώμα για τις λέσχες αυτοκινήτων που εδρεύουν στο κράτος, όπως οι NRMA, RACV και RACQ.

Η έρευνα βρήκε ότι το 67 τοις εκατό των ανθρώπων ήθελε το 100 τοις εκατό του ενιαίου φόρου καυσίμων να πηγαίνει στις ανάγκες μεταφορών και όχι στα γενικά έσοδα (τα οποία περιλαμβάνουν τις μεταφορές, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά).

Σύμφωνα με έρευνα της ΑΑΑ την περασμένη δεκαετία, μόνο το 54 τοις εκατό του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει επανεπενδυθεί σε έργα χερσαίων μεταφορών.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι ένα πολιτικό ζήτημα επί του παρόντος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μόρισον μείωσε τον φόρο καυσίμων στο μισό για ένα εξάμηνο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αλλά η προεκλογική κίνηση δεν θα παραταθεί από τη νέα αλβανική κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα εκτιναχθεί από 23 σεντς σε 46 σεντ ανά λίτρο από τις 29 Σεπτεμβρίου, γεγονός που θα επηρεάσει τις τιμές της βενζίνης μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα καυσίμων που υπόκεινται στην παλιά εισφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η περικοπή του ειδικού φόρου κατανάλωσης δεν μπορεί να εμποδίσει το κόστος των οικιακών καυσίμων να εκτοξεύεται στα ύψη

Η εξάμηνη μείωση φόρων μείωσε τις τιμές των bowser σε μια εποχή υψηλού ρεκόρ, αλλά επίσης έβγαλε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά ταμεία.

Η ίδια έρευνα της ΑΑΑ διαπίστωσε ότι το 56 τοις εκατό των Αυστραλών θα υποστήριζαν την αποκατάσταση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αρχικό του ποσό, παρά τα μειονεκτήματα για τους καταναλωτές – αλλά μόνο εάν κάθε σεντ πήγαινε στις υποδομές μεταφορών.

Εάν το υπάρχον μοντέλο κατανομής παρέμενε σε ισχύ, η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι το 60 τοις εκατό των ανθρώπων επιθυμούσαν την παράταση της περικοπής του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AAA, Michael Bradley, δήλωσε ότι το υψηλό κόστος καυσίμων «συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη ανησυχία για τους Αυστραλούς αυτοκινητιστές, οι οποίοι σαφώς αναμένουν ότι οι φόροι που πληρώνουν στο bowser θα δαπανηθούν για να κάνουν το δίκτυο μεταφορών τους ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο».

«Είναι σαφές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινητιστών αντιτίθεται στην αύξηση κατά 25 τοις εκατό ανά λίτρο στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά οι αυτοκινητιστές αποδέχονται περισσότερο αυτόν τον φόρο εάν δουν ότι δαπανάται στους δρόμους και στις υποδομές μεταφορών που χρειάζονται οι κοινότητές τους.

“Η AAA ζητά και πάλι ο προϋπολογισμός του Οκτωβρίου να διαθέσει το 100% των εσόδων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων που συγκεντρώνονται στη χρηματοδότηση της Κοινοπολιτείας για τις υποδομές χερσαίων μεταφορών”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η κυβέρνηση μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα στο μισό για έξι μήνες
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμία παράταση στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, λέει ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μειώνει ήδη τις τιμές της βενζίνης, λέει η ACCC

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply