Οι σφαιρικοί σύνδεσμοι με την υψηλότερη βαθμολογία το 2022 – Κριτική από το Autoblog Commerce

0
Οι σφαιρικοί σύνδεσμοι με την υψηλότερη βαθμολογία το 2022 – Κριτική από το Autoblog Commerce

Το Autoblog δεν σχετίζεται με τις επωνυμίες που εμφανίζονται στα άρθρα μας, αλλά όταν κάνετε μια αγορά μέσω συνδέσμων στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια.

Θέλετε τα μηχανήματα του αυτοκινήτου σας να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να αντιμετωπίζουν περιττές τριβές; Δείτε τους κορυφαίους σφαιρικούς συνδέσμους του 2022 για να σας βοηθήσουν. Για δεκαετίες, οι σφαιρικές αρθρώσεις ήταν το πρότυπο όταν πρόκειται για ακτινωτές αρθρώσεις. Είναι αποτελεσματικοί και απλοί στο σχεδιασμό και η σφαιρική μπάλα έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σε διάφορες βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής. Αν και το ξεκάθαρο όνομά τους μπορεί να παραπλανήσει, οι αρθρώσεις μπάλας παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αποτελούν σημαντικό μέρος μιας μηχανής και με τη βοήθειά τους, η κίνηση ή η κίνηση διαφόρων εξαρτημάτων της μηχανής γίνεται πιο ομαλή και λιγότερο επιρρεπής στην τριβή, γεγονός που βοηθά τη μηχανή να λειτουργεί σωστά και πιο αποτελεσματικά.

Οι σφαιρικοί σύνδεσμοι μπορούν να είναι μια εξαιρετική επένδυση εάν σας αρέσει να ταξιδεύετε με το όχημά σας και θα μπορείτε να οδηγείτε με ευκολία, γνωρίζοντας ότι οι τροχοί σας είναι στερεωμένοι με ασφάλεια. Εξετάσαμε μερικούς από τους κορυφαίους σφαιρικούς συνδέσμους του 2022 και συμπεριλάβαμε επίσης έναν οδηγό αγοράς για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τους κατάλληλους σφαιρικούς συνδέσμους για το όχημά σας.

Αναλυτικά τα καλύτερα μοντέλα σφαιρικών αρθρώσεων του 2022

MOOG Ball Joints: Premium pick

Αγορά στο Amazon

Το όχημά σας αναπηδά, ανατριχιάζει ή τρίζει όταν χτυπάτε ένα χτύπημα; Τα ελαστικά σας φθείρονται πολύ γρήγορα; Οι χαλαρές σφαιρικές αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσουν όλα αυτά τα προβλήματα και μετά μερικά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα ή κατεστραμμένα εξαρτήματα της ανάρτησής σας με τους σφαιρικούς συνδέσμους MOOG για βελτιωμένη ικανότητα οδήγησης και ασφάλεια. Αυτοί οι σφαιρικοί σύνδεσμοι είναι ιδανικοί για όταν πρέπει να διορθώσετε προβλήματα με ρουλεμάν αναρρόφησης ή ράβδους. Υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία ώστε να πληρούν ή να υπερβαίνουν τα πρότυπα των τυπικών εξαρτημάτων κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) του οχήματός σας, που σημαίνει ότι μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο και να λειτουργούν πιο ομαλά. Επιλέξαμε αυτές τις σφαιρικές αρθρώσεις ως την κορυφαία επιλογή μας επειδή, σε αντίθεση με άλλες, είναι αρκετά ανθεκτικές ώστε να διαρκέσουν για τα επόμενα χρόνια, και είναι επίσης εύκολο να εγκατασταθούν και συμβατές με μεγάλη ποικιλία οχημάτων.

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολη διαδικασία εγκατάστασης
 • Θα απορροφήσει οποιαδήποτε επίδραση
 • Συμβατό με διάφορα μοντέλα οχημάτων

Μειονεκτήματα

 • Οι αρθρώσεις μπορεί τελικά να γίνουν πολύ σφιχτές

Detroit Axle Ball Joint Set: Υψηλής ποιότητας

Αγορά στο Amazon

Η Detroit Axle είναι κορυφαίος κατασκευαστής και προμηθευτής συστημάτων ανάρτησης αξόνων για επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV, και αυτό το ολοκληρωμένο σετ σφαιρικών αρμών σας προσφέρει ένα πραγματικό χτύπημα, υποστηρίζοντας τόσο τις κοινές αναρτήσεις τροχών όσο και τις πιο προηγμένες τεχνικά εκεί έξω . Αυτές οι σφαιρικές αρθρώσεις είναι ιδανικές τόσο για τα σημερινά ξένα επιβατικά όσο και για εγχώρια οχήματα και με αυτό το σετ, θα έχετε δύο μπροστινούς επάνω βραχίονες ελέγχου, δύο μπροστινές ράβδους ταλάντευσης, δύο μπροστινούς κάτω σφαιρικούς συνδέσμους και τέσσερις μπροστινές ράβδους πρόσδεσης. Όλα τα εξαρτήματα σε αυτό το σετ σφαιρικών αρθρώσεων έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι θα μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά στο δρόμο και εάν τυχαίνει να αντιμετωπίσετε προβλήματα, το σετ υποστηρίζεται από 10ετή εγγύηση για λίγη επιπλέον ηρεμία.

Πλεονεκτήματα

 • Ανθεκτική, μακράς διαρκείας αντοχή
 • Μπορεί εύκολα να αντέξει την υψηλή κρούση και την κούραση
 • Υποστηρίζεται από 10 χρόνια εγγύηση

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να είναι πολύπλοκο στη χρήση

Teraflex Ball Joints: Εύκολο στη χρήση

Αγορά στο Amazon

Αυτό το σετ τεσσάρων σφαιρικών αρθρώσεων Teraflex διαθέτει ακριβείς, υψηλής ποιότητας ανταλλακτικές αρθρώσεις που μπορούν να προσφέρουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα που απλά δεν μπορούν οι τυπικές σφαιρικές αρθρώσεις. Αυτές οι σφαιρικές αρθρώσεις είναι κατασκευασμένες από σκληρυμένο χάλυβα και όχι από τυπικό χάλυβα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο επιρρεπείς στη σκουριά, το τρύπημα και τη γενική υποβάθμιση. Είναι επίσης απίστευτα ανθεκτικά και διατίθενται με θερμικά επεξεργασμένα μπαλάκια 4140 Chromoly και περιβλήματα από ανθρακοχάλυβα 1045, καθιστώντας τα εξαιρετικά ανθεκτικά στο λύγισμα και το σπάσιμο. Διαθέτουν ακόμη και ένα χαμηλού προφίλ σφράγισμα σκόνης με ένα μόνο χείλος και τα μπαλάκια διαθέτουν διάμετρο 30 mm για μέγιστη ακρίβεια. Είναι επίσης ρυθμιζόμενοι και εύκολο να πιαστούν, κάτι που κάνει αυτές τις σφαιρικές αρθρώσεις μας “Εύκολες στη χρήση”.

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να χειριστεί μεγάλα φορτία τροχών
 • Συνοδεύεται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής
 • Ρυθμιζόμενα, εύχρηστα χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα

 • Όχι τόσο ευέλικτο όσο παρόμοιες σφαιρικές αρθρώσεις

Αρθρώσεις σφαιρών κρυπτονίτη: Φιλικές προς το χρήστη

Αγορά στο Amazon

Εάν διαθέτετε όχημα Polaris RZR Side by Side (SxS), μια ποιοτική αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε στη βόλτα σας είναι να προσθέσετε ένα σετ σφαιρικών αρμών κρυπτονίτη στην ανάρτησή σας. Αυτές οι σφαιρικές αρθρώσεις είναι ανώτερες από τις εργοστασιακές μονάδες και η εταιρεία προσφέρει ισόβια εγγύηση για να το υποστηρίξει. Κατασκευασμένα από 4140 καρφιά Chromoly που είναι πιο δυνατά και πιο άκαμπτα από τις τυπικές μονάδες OEM, αυτές οι ομορφιές ίσως αξίζουν την επένδυση. Τα ρουλεμάν και τα εξαρτήματα γράσου αυτών των ρουλεμάν είναι σχεδιασμένα με καλύτερα εξαρτήματα για ακριβή εφαρμογή, καθιστώντας την όλη λειτουργία της άρθρωσης πιο ομαλή. Μπορούν να κάνουν το σύστημα διεύθυνσης RZR σας συμπαγές και χωρίς δέσιμο και είναι ακόμα πιο ισχυρό χάρη στην προσθήκη ενός μεγάλου μπουλονιού βαρέως τύπου που βοηθά στη διατήρηση της εργοστασιακής σύνδεσης του τιμονιού σας.

Πλεονεκτήματα

 • Συμβατό με διάφορα μοντέλα RZR
 • Προσαρμόστε εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες σας
 • Δεν θα σκουριάσει και δεν θα διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι κατάλληλο για μικρά ελαστικά

Αλουμίνιο USA Ball Joints: ευέλικτο

Αγορά στο Amazon

Αυτές οι σφαιρικές αρθρώσεις Alloy USA κατασκευάζονται από χάλυβα 4120 και 4140, μια από τις υψηλότερες ποιότητες χάλυβα στη βιομηχανία. Έχουν ανθεκτική στη διάβρωση επίστρωση ψευδαργύρου που βοηθά στην εμφάνιση και τη μακροζωία, καθιστώντας τα μια σταθερή επιλογή για την αναβάθμιση του οχήματός σας. Κάθε κιτ σφαιρικής άρθρωσης συνοδεύεται από δύο επάνω και δύο κάτω σφαιρικούς συνδέσμους, ακριβώς αυτό που θα χρειαστείτε για να αντικαταστήσετε τις παλιές σας. Οι ίδιες οι σφαιρικές αρθρώσεις διαθέτουν ένα σύστημα προφόρτωσης που μπορεί να κρατά τα πράγματα σφιχτά και τα εξαρτήματά τους με μηδενικό γράσο μπορούν να σας βοηθήσουν να αποχαιρετήσετε τις διαρροές, διευκολύνοντας τη λίπανση κατά την εγκατάσταση των αρμών και βοηθώντας επίσης στη συνεχή συντήρηση.

Πλεονεκτήματα

 • Προσφέρει παρατεταμένη διάρκεια ζωής
 • Ανώτερη από τις εργοστασιακές μονάδες
 • Προστατεύει από προβλήματα ταλάντωσης και σταθερότητας

Μειονεκτήματα

 • Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άξονες μπροστινού άξονα CV

Οδηγός αγοράς: σφαιρικοί σύνδεσμοι

Οι σφαιρικοί σύνδεσμοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ανάρτησης ενός οχήματος. Επιτρέπουν στους τροχούς να κινούνται και να αντέχουν τη φθορά από το δρόμο και είναι επίσης υπεύθυνοι για την ευθυγράμμιση των τροχών — εάν δεν λειτουργούν σωστά, θα παρατηρήσετε το αυτοκίνητό σας να τραβάει προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένες τις αρθρώσεις μπάλας, γι’ αυτό ακολουθεί ένας οδηγός αγοράς που θα σας βοηθήσει να κάνετε μια καλά ενημερωμένη αγορά αρθρώσεων το 2022.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψωνίζετε για μπαλάκια

Υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να αναζητήσετε όταν κυκλοφορείτε στην αγορά για νέες σφαιρικές αρθρώσεις:

Ελέγξτε τη μάρκα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντα να κάνετε είναι να ελέγχετε τη μάρκα του αρμού της μπάλας. Εάν δεν είναι μια καθιερωμένη, αξιόπιστη μάρκα, η ποιότητα των αρμών δεν μπορεί να είναι εγγυημένη. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες μάρκες αρμών σφαιρών στην αγορά, και μάρκες όπως οι Moog, Lemfoerder και Dorman είναι μερικές από αυτές.

Τέλειο ταίριασμα

Δεν είναι κάθε σφαιρικός σύνδεσμος συμβατός με το όχημά σας. Οι σφαιρικοί σύνδεσμοι διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και προδιαγραφές, και ο σωστός σφαιρικός σύνδεσμος είναι αυτός που ταιριάζει απόλυτα στο όχημά σας. Ένας εξαιρετικός ανταλλακτικός σφαιρικός σύνδεσμος θα πρέπει να έχει τρύπες στην ίδια θέση με τον εργοστασιακό σφαιρικό σύνδεσμο και επίσης να έχει ίδιο μέγεθος πριτσίνια. Αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία να προσπαθείτε (και ας μην ξεχνάμε να αγοράζετε) διαφορετικούς συνδέσμους μπάλας ξανά και ξανά.

Υλικό βαρέως τύπου

Οι σφαιρικές αρθρώσεις από υλικό βαρέως τύπου είναι πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές από τις αρθρώσεις που δεν είναι. Οι σφαιρικές αρθρώσεις από χάλυβα και αλουμίνιο κατεργασμένο με CNC είναι πιο αξιόπιστες από τις σφαιρικές αρθρώσεις από κοινά κράματα και υλικά όπως ο σκληρυμένος ή ο ανοξείδωτος χάλυβας επιτρέπουν στις αρθρώσεις να αντέχουν στη φθορά.

Τύπος

Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον τύπο των αρθρώσεων της μπάλας όταν ψωνίζετε. Ενώ πολλά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τυπικούς σφαιρικούς συνδέσμους, άλλα χρησιμοποιούν σφαιρικούς και το σχήμα της άρθρωσης σας λέει ποιον τύπο θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε. Οι τυπικές σφαιρικές αρθρώσεις είναι αρκετά καλές, ενώ οι σφαιρικές παρέχουν καλύτερη πρόσφυση και έλεγχο στο τιμόνι και την οδήγηση.

Τύποι σφαιρικών αρθρώσεων

Οι σφαιρικές αρθρώσεις βρίσκονται στα περισσότερα αυτοκίνητα και έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τον σύνδεσμο του τιμονιού του οχήματος για να διασφαλιστεί ότι οι τροχοί περιστρέφονται και παραμένουν κάθετοι. Αναφέρονται ως «σφαιρικές» αρθρώσεις επειδή αποτελούνται ουσιαστικά από μια χαλύβδινη σφαιρική ένωση που συνδέεται με έναν μεταλλικό βραχίονα. Εάν ένα αυτοκίνητο έχει σφαιρικές αρθρώσεις, θα τις βρείτε γενικά μέσα στην άρθρωση του τιμονιού, όπου συνδέεται με τον βραχίονα του τιμονιού. Οι παρακάτω είναι οι δύο τύποι σφαιρικών αρθρώσεων:

Μπίλια φέρουσα άρθρωση

Ένας σφαιρικός σύνδεσμος μεταφοράς φορτίου έχει μια σφαιρική σφαίρα στο κέντρο που συνδέεται με τα δύο μέλη που ενώνονται μεταξύ τους. Η άρθρωση επιτρέπει την περιστροφή, αλλά όταν υποβάλλεται σε μικρή ποσότητα δύναμης, εκτρέπεται σε μεγαλύτερο βαθμό και απορροφά μεγαλύτερη ποσότητα κραδασμών. Δεδομένου ότι έχει μια σφαιρική μπάλα στο κέντρο, η αντίσταση στην εκτροπή ή την κίνηση δεν είναι συμμετρική, που σημαίνει ότι η άρθρωση μπορεί να κινηθεί προς τα έξω και στις δύο κατευθύνσεις εξίσου από το κέντρο.

Λόγω της γεωμετρίας της μπάλας και της άρθρωσης, η διαφορά στην παραμόρφωση δεν είναι σταθερή όταν η άρθρωση εκτρέπεται. Η σφαιρική επιφάνεια επιτρέπει στην άρθρωση να καταλαμβάνει μεγαλύτερο όγκο από ό,τι αν ήταν μια επίπεδη επιφάνεια του ίδιου μήκους. Αυτός ο τύπος αρμού είναι χρήσιμος στην περίπτωση μηχανημάτων ή οχημάτων βαρέως φορτίου.

Ακόλουθος σφαιρική άρθρωση

Μια ακόλουθη σφαιρική άρθρωση επιτρέπει στον άξονα να κινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω, προς τα εμπρός και προς τα πίσω και επιτρέπει στον άξονα να στρίβει πλευρικά καθώς αρθρώνεται η ανάρτηση.

Αυτός ο τύπος ανάρτησης συναντάται σε αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV. Είναι επίσης γνωστή ως ανάρτηση με διπλά ψαλίδια επειδή αποτελείται από δύο βραχίονες σε σχήμα ψαλιδιού που συνδέουν τους άνω βραχίονες ελέγχου με τους κάτω βραχίονες ελέγχου. Οι άνω βραχίονες συνδέονται με το σώμα στο επάνω μέρος και οι κάτω βραχίονες συνδέονται με το περίβλημα του άξονα ή την άρθρωση, στο κάτω μέρος.

Προνόμια χρήσης σφαιρικών αρθρώσεων

Οι σφαιρικές αρθρώσεις έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τις καθιστούν αντάξιες της επένδυσής σας.

 • Είναι ιδανικά για όταν τα φορτία δεν κατανέμονται εξίσου
 • Η σφαιρική άρθρωση είναι το σημείο που συνδέονται οι εσωτερικές και εξωτερικές αρθρώσεις και αυτό προσφέρει αυξημένη κίνηση χωρίς αυξημένη προσπάθεια
 • Οι σφαιρικές αρθρώσεις μειώνουν την τριβή και την αντίσταση

Ποια είναι τα κύρια συστατικά μιας σφαιρικής άρθρωσης;

Μια σφαιρική άρθρωση έρχεται με πολλά μικρά εξαρτήματα και κάθε εξάρτημα εκτελεί μια σημαντική λειτουργία. Τα κύρια μέρη μιας σφαιρικής άρθρωσης, ωστόσο, είναι ακόμη πιο απαραίτητα και ίσως να έχετε ήδη μαντέψει ποια είναι – η υποδοχή και η μπάλα.

Η υποδοχή της μπάλας είναι το σημείο όπου θα καθίσει η μπάλα και είναι το πιο ουσιαστικό μέρος της άρθρωσης. Μπορεί να κατασκευαστεί από ατσάλι, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ η ίδια η μπάλα είναι συνήθως από καουτσούκ ή ουρεθάνη. Η μπάλα εισάγεται στην υποδοχή και το συγκρότημα στερεώνεται με ασφάλεια στη ράβδο σύνδεσης ή στο βραχίονα διεύθυνσης. Καθώς ο τροχός γυρίζει, η ράβδος σύνδεσης περιστρέφει τη σφαιρική άρθρωση για να επιτρέψει στο όχημα να περιστρέφεται και να κινείται.

Συχνές ερωτήσεις για την άρθρωση μπάλας

Ε: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τον σφαιρικό σύνδεσμο του οχήματός μου;

Μόνο η σφαιρική άρθρωση είναι υπεύθυνη για την απόκριση και τη σταθερότητα του οχήματός σας. Για το λόγο αυτό, οι σφαιρικοί σύνδεσμοι χρειάζονται αντικατάσταση κάθε 100.000 μίλια ή τουλάχιστον μετά από κάθε επτά χρόνια χρήσης. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση της αντικατάστασης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο όχημά σας ή στο μηχάνημά σας.

Ε: Ποιο είναι το προτιμώμενο υλικό για σφαιρικές αρθρώσεις;

Οι σφαιρικοί σύνδεσμοι είναι κατασκευασμένοι είτε από χάλυβα είτε από αλουμίνιο. Πολλές εταιρείες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν χαλύβδινες σφαιρικές αρθρώσεις με πυρήνα από χυτοσίδηρο και οι χαλύβδινες σφαιρικές αρθρώσεις είναι πιο ανθεκτικές και η προτιμώμενη επιλογή. Το μόνο μειονέκτημα των χαλύβδινων σφαιρικών αρμών είναι η διάβρωση. Οι σφαιρικές αρθρώσεις αλουμινίου, από την άλλη, χρησιμοποιούνται στην πίσω ανάρτηση πολυτελών αυτοκινήτων. Ένας σφαιρικός σύνδεσμος κατασκευασμένος από υλικό υψηλής ποιότητας μπορεί να εξασφαλίσει τη μακροζωία του οχήματός σας και την ομαλή κίνηση των μηχανημάτων του.

Ε: Τι συμβαίνει όταν μια σφαιρική άρθρωση φθείρεται;

Οι σύνδεσμοι του συστήματος διεύθυνσης, ισχύος και ανάρτησης του οχήματός σας μπορεί να φθαρούν ή να καταστραφούν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την αργή απόκριση ή την πλήρη αστοχία του συστήματος. Οι σφαιρικές αρθρώσεις είναι θεμελιώδεις για να βοηθήσουν τα συστήματα ανάρτησης να λειτουργούν ομαλά, καθώς έχουν σχεδόν άπειρο εύρος περιστροφής. Σε περίπτωση φθορά των σφαιρικών αρθρώσεων σας, θα υπάρξει αύξηση της τριβής που θα οδηγούσε στη συνέχεια σε συνολική αποτυχία του συστήματος. Εάν θέλετε το σύστημα ανάρτησης του οχήματός σας να λειτουργεί σωστά χωρίς να αντιμετωπίζετε περιττές τριβές ή αντίσταση, θα πρέπει να αλλάζετε τις σφαιρικές αρθρώσεις του κάθε 100.000 μίλια ή μόλις καταλάβετε ότι χρειάζεται αντικατάσταση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply