Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι το Tesla Cybertruck μπορεί να διασχίσει θάλασσες

2
Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι το Tesla Cybertruck μπορεί να διασχίσει θάλασσες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ έχει κάνει έναν ακόμη τολμηρό ισχυρισμό στο Twitter, διεκδικώντας το επερχόμενο Cybertruck θα είναι ημι-αμφίβια.

Ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό φορτηγό «θα είναι αρκετά αδιάβροχο για να χρησιμεύσει για λίγο ως βάρκα» και θα διασχίζει λίμνες, ποτάμια και ακόμη και θάλασσες – με την προϋπόθεση ότι δεν είναι πολύ ασταθείς.

Ο στόχος είναι να καταστεί το Cybertruck ικανό να διασχίσει το κανάλι από την Starbase SpaceX στη Boca Chica στο South Padre Island.

Αυτό θα συνεπαγόταν τη διέλευση του περάσματος Brazos Santiago, το οποίο, σύμφωνα με το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, έχει βάθος 12,8 μέτρων.

Ενώ τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ακόμη και το Model 3 να αντιμετωπίζει επιδέξια τους πλημμυρισμένους δρόμους –με έμφαση στους «δρόμους»– ο ισχυρισμός του Μασκ ότι το Cybertruck μπορεί να διασχίσει μεγάλα υδάτινα σώματα φαίνεται να προσκαλεί κάποιες κακές επιλογές από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla έχουν ήδη αποδειχθεί ανόητοι, κάνοντας κατάχρηση της δυνατότητας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 του αυτόματου πιλότου καθισμένοι στο πίσω κάθισμα ή παίζοντας παιχνίδια αντί να παραμείνουν προσεκτικοί πίσω από το τιμόνι.

Ο Μασκ έχει κάνει διάφορους ισχυρισμούς για την Tesla και τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε το 2019 ότι το επόμενο έτος θα έβλεπε ένα εκατομμύριο ρομποταξί Tesla στο δρόμο, ενώ η εταιρεία του αποκάλυψε τα Roadster και Semi το 2017, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στην παραγωγή.

Το Cybertruck έχει επηρεαστεί παρομοίως από επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις, με τον Musk να επιβεβαιώνει πρόσφατα ότι οι τιμές και οι προδιαγραφές θα είναι διαφορετικές από εκείνες που ανακοινώθηκαν το 2019.

Είπε ότι τον Αύγουστο η εταιρεία θα ξεκινήσει την εγκατάσταση του εξοπλισμού παραγωγής και των εργαλείων τους επόμενους δύο μήνες στο εργοστάσιο της Tesla που άνοιξε πρόσφατα στο Ώστιν του Τέξας.

«Θα ξεκινήσουμε την εγκατάσταση, στοχεύοντας έτσι να έχουμε παραγωγή όγκου στα μέσα του επόμενου έτους», είπε. Το φορτηγό έχει ήδη νικήσει στην αγορά από τα GMC Hummer EV, Ford F-150 Lightning και Rivian R1T και το Chevrolet Silverado EV μπορεί επίσης να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα.

Ο Μασκ είχε επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο ότι η παραγωγή της Cybertruck είχε ωθηθεί έως το 2023 λόγω περιορισμών στην προμήθεια ανταλλακτικών. Στην αποκάλυψή της, η Tesla είχε πει ότι θα τεθεί σε παραγωγή το 2021 – ομολογουμένως, μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πολύ μικρότερη καθυστέρηση από αυτή που ταλαιπωρούσε το Roadster.

Από την αποκάλυψή της, η Tesla έχει κάνει κάποιες βασικές αλλαγές στα πρωτότυπα της Cybertruck, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός μεγάλου υαλοκαθαριστήρα και εξωτερικών καθρεπτών.

Τον Απρίλιο, η Tesla έκανε προεπισκόπηση ενός Cybertruck με διαφορετικούς τροχούς, αν και δεν υπήρχαν χειρολαβές θυρών – ο κ. Μασκ είπε κρυφά ότι το αυτοκίνητο «μπορεί απλώς να πει ότι είστε εκεί και ξέρει ότι πρέπει να ανοίξει».

Οι προδιαγραφές αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο της Tesla στα τέλη του περασμένου έτους και η τιμολόγηση αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο των ΗΠΑ.

Πριν από την ενημέρωση της σελίδας, η οποία επηρέασε όλους τους παγκόσμιους ιστότοπους της Tesla, η σελίδα της Tesla για το Cybertruck απαριθμούσε τρεις παραλλαγές: ένα μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς με έναν κινητήρα και μοντέλα τετρακίνησης με διπλό και τρικινητήριο κινητήρα.

Το ωφέλιμο φορτίο ήταν 1600 κιλά σε όλη την εμβέλεια, με τον τρικινητήριο AWD να προσφέρει αυτονομία 800 km, ικανότητα ρυμούλκησης 6,4 t και γρήγορο σπριντ 2,9 δευτερολέπτων στα 60 mph (96,6 km/h).

Στις ΗΠΑ, αυτές οι τιμές ήταν 39.900 $, 49.900 $ και 69.900 $, αντίστοιχα (53.705 $, 67.165 $ και 94.085 $). Αυτή η βασική τιμή ήταν μόνο περίπου 3000 $ περισσότερο από ένα βασικό μοντέλο 3 στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή.

Ενώ ο Μασκ έχει δηλώσει ότι οι τιμές θα είναι υψηλότερες, υπήρξαν κάποια επόμενα καλά νέα για τους αγοραστές στις ΗΠΑ καθώς η Γερουσία ψήφισε τον Νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού το Σαββατοκύριακο, ο οποίος περιελάμβανε μια αλλαγή στην πίστωση φόρου 7.500 δολαρίων ΗΠΑ για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων.

Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική θα είναι επιλέξιμα για έκπτωση φόρου, ανεξάρτητα από το αν ο κατασκευαστής τους έχει ήδη συμπληρώσει το ανώτατο όριο οχημάτων για αυτό το κίνητρο, όπως έκανε η Tesla πριν από μερικά χρόνια.

Ενώ το Cybertruck εμφανίζεται στην αυστραλιανή τοποθεσία της Tesla, ο κ. Μασκ ήταν ασαφής σχετικά με το εάν η εταιρεία του θα προσέφερε μικρότερη χρήση για αγορές όπως η Αυστραλία και η Ευρώπη.

Τον Αύγουστο του 2020 είπε Ειδήσεις αυτοκινήτου κατασκεύαζε «βασικά» το Cybertruck ως «βορειοαμερικανικό πισινό», αλλά είπε ότι ένα πικ-απ με πιο συμβατική εμφάνιση ήταν η «στρατηγική επιστροφής».

«Αν αποδειχθεί ότι κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα φορτηγό με παράξενη εμφάνιση, θα κατασκευάσουμε ένα κανονικό φορτηγό, δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε, παραδεχόμενος ότι το πολωτικό στυλ του Cybertruck θα μπορούσε να αποξενώσει τους πελάτες.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, είπε επίσης: «Πιθανότατα θα φτιάξουμε μια διεθνή έκδοση που θα είναι μικρότερη».

«Θα είναι ακόμα πιο δροσερό, απλά θα είναι μικρότερο, γιατί δεν μπορείς απλά να φτιάξεις ένα γιγάντιο φορτηγό για τις διεθνείς αγορές».

Στη συνέχεια, φάνηκε να αποκλείει ένα μικρότερο pickup στο Twitter, αναρτώντας: «Ακόμη και 3% μικρότερο είναι πολύ μικρό».

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply