Ο πρώην οδηγός της F1 Romain Grosjean θα αγωνιστεί με Lamborghini LMDh το 2024

1
Ο πρώην οδηγός της F1 Romain Grosjean θα αγωνιστεί με Lamborghini LMDh το 2024

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Romain Grosjean, θα επιστρέψει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κορυφαίου επιπέδου το 2024, όταν θα πατήσει πίσω από το τιμόνι του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου LMDh της Lamborghini.

Ο Grosjean, ο οποίος αγωνίστηκε για τη Renault, τη Lotus και τη Haas κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην F1, ονομάστηκε την Τρίτη ως οδηγός της Lamborghini Iron Lynx, της ομάδας που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο που θα συμμετάσχει τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA όσο και στο Πρωτάθλημα SportsCar IMSA το 2024 με Το νέο αγωνιστικό LMDh της Lamborghini.

Προηγουμένως επιβεβαιωμένοι οδηγοί περιλαμβάνουν τους Andrea Caldarelli και Mirko Bortolotti, και οι δύο υπάρχοντες οδηγοί του εργοστασίου της Lamborghini.

Ο Grosjean, αφού έφυγε από τη F1 στα τέλη του 2020, εν μέρει λόγω τραυματισμού που υπέστη σε ατύχημα στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν εκείνης της χρονιάς, πέρασε τον περισσότερο χρόνο του στο IndyCar. Τώρα θα συμμετάσχει στη Lamborghini Iron Lynx το 2023 για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του LMDh, ενώ θα συμμετάσχει επίσης σε μερικούς αγώνες GT ​​οδηγώντας μια Lamborghini Huracán GT3 Evo2 με την Iron Lynx.

Ρομέν Γκροζάν

«Είναι τιμή μου που γίνομαι μέλος της Lamborghini, είναι μια τόσο εμβληματική μάρκα για όλους όσους αγαπούν τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου εμένα και των παιδιών μου», είπε ο Grosjean σε μια δήλωση.

Η Lamborghini δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το LMDh της, αλλά γνωρίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα πλαίσιο που προέρχεται από τη Ligier, έναν από τους τέσσερις προμηθευτές πλαισίου για LMDh, και θα διαθέτει επίσης ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης V-8, με το V-8 να είναι ένα νέο twin-turbo μονάδα που αναπτύχθηκε από τον αγωνιστικό βραχίονα Squadra Corse της ίδιας της Lamborghini, αν και κάποιος πιστεύεται ότι σχετίζεται με τον V-8 4,0 λίτρων twin-turbo που τοποθετείται στο Urus SUV της Lamborghini. Το υβριδικό εξάρτημα θα είναι ένας μόνο κινητήρας-γεννήτρια ενσωματωμένη με κιβώτιο 7 σχέσεων.

Τα αυτοκίνητα LMDh από αντίπαλες ομάδες θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται το 2023, στην κατηγορία GTP του Πρωταθλήματος SportsCar και στην κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής. Η Acura, η BMW, η Cadillac και η Porsche θα φέρουν αγωνιστικά αυτοκίνητα LMDh το 2023, με την Alpine και τη Lamborghini να συμμετέχουν στη μάχη το 2024. Οι ByKolles, Ferrari, Glickenhaus, Peugeot και Toyota είναι όλες δεσμευμένες στην ανταγωνιστική κατηγορία αυτοκινήτων LMH.

Ο πρώτος αγώνας που θα δει αυτοκίνητα LMDh να βγαίνουν στην πίστα θα είναι το 2023 24 Hours of Daytona τον επόμενο μήνα. Θα χρησιμεύσει ως ο εναρκτήριος γύρος του Πρωταθλήματος SportsCar 2023.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply