Ο Rimac Nevera εκτοξεύεται σιωπηλά στο γκαράζ του Jay Leno

1
Ο Rimac Nevera εκτοξεύεται σιωπηλά στο γκαράζ του Jay Leno

Το Rimac Nevera είναι ένα από τα πιο hot hypercars της στιγμής, οπότε φυσικά έκανε την εμφάνισή του στο Garage του Jay Leno. Ο Rimac έστειλε επίσης τον οδηγό ανάπτυξης Miroslav Zrncevic για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες του ηλεκτρικού σούπερ σταρ.

Το Nevera είναι η παραγωγή του concept Rimac C_Two που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018 και διάδοχος του Rimac Concept_One, του πρώτου ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου της Rimac. Μετά από πολλές εργασίες ανάπτυξης (περίπου 1,6 εκατομμύρια ώρες, υπολογίζει ο Zrncevic) και καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό, το Nevera εισήλθε πρόσφατα στην παραγωγή, με το πρώτο αυτοκίνητο πελάτη να πηγαίνει στον πρωταθλητή της Formula 1 του 2016 Nico Rosberg

Οι τίτλοι περιλαμβάνουν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 1.914 hp και 1.740 lb-ft ροπής, που επέτρεψαν στο Nevera να τρέξει ένα τέταρτο μίλι 8,58 δευτερολέπτων στα 167,51 mph σε μια δοκιμή του 2021 – ένα ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής, ισχυρίζεται η Rimac. Το Nevera έχει επίσης εμβέλεια 287 μιλίων με βαθμολογία EPA.

Το πλεονέκτημα της ύπαρξης τεσσάρων κινητήρων—ένας που τροφοδοτεί κάθε τροχό—είναι περισσότερος έλεγχος στον τρόπο κατανομής της ισχύος, εξηγεί ο Zrncevic στο βίντεο. Το σύστημα ελέγχου της Rimac επιτρέπει αλλαγές στη διαίρεση της ροπής εμπρός/πίσω, καθώς και στη διάνυσμα ροπής. Αυτές οι παράμετροι, μαζί με την ακαμψία της ανάρτησης, το βάρος του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού, ενσωματώνονται σε πέντε τρόπους οδήγησης για διαφορετικά επίπεδα ικανότητας και καταστάσεις — συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας drift.

Όπως και άλλα υπεραυτοκίνητα από καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, το Nevera διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα. Είναι το μεγαλύτερο μεμονωμένο εξάρτημα από ανθρακονήματα που παράγεται αυτή τη στιγμή από την αυτοκινητοβιομηχανία, λέει ο Zrncevic στο βίντεο. Οι μονάδες μπαταριών βρίσκονται πίσω από τα καθίσματα (περίπου εκεί που θα ήταν ο κινητήρας στα παραδοσιακά υπεραυτοκίνητα με μεσαίο κινητήρα), στα πόδια και σε μια κεντρική σήραγγα για να διατηρηθεί το κέντρο βάρους όσο το δυνατόν χαμηλότερα και να βελτιστοποιηθεί η κατανομή βάρους.

Στο βίντεο επισημαίνονται επίσης τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία του Nevera, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πτερύγιο στο μπροστινό καπό, το πτερύγιο κάτω από το αμάξωμα, το πίσω φτερό και τον πίσω διαχύτη. Μπορούν να ρυθμιστούν για να προσθέτουν ή να αφαιρούν την κάτω δύναμη και να λειτουργούν με πλευρικές εισόδους αέρα για να βοηθήσουν στην ψύξη. Αυτά τα στόμια έχουν το σχήμα μιας γραβάτας, ένα νεύμα στην κροατική πατρίδα του Rimac, από όπου προήλθε αυτό το ρούχο.

Η Rimac σχεδιάζει να κατασκευάσει 150 Nevera με ρυθμό 50 ετησίως, με τιμή περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Με την παραγωγή σε εξέλιξη, η Rimac θα προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτοκινήτων σε συνεργασία με την Bugatti. Το τμήμα αυτοκινήτων της Rimac συγχωνεύτηκε με την Bugatti πέρυσι για να σχηματίσει την Bugatti Rimac.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply