Πήραμε το μακροπρόθεσμο Kia EV6 του 2022 σε ένα οδικό ταξίδι 1.400 μιλίων

2
Πήραμε το μακροπρόθεσμο Kia EV6 του 2022 σε ένα οδικό ταξίδι 1.400 μιλίων

Η μακροπρόθεσμη χρήση του Kia EV6 GT-Line 2022 μας σε οδικά ταξίδια για να δοκιμάσουμε τόσο αυτό όσο και την υποδομή φόρτισης της χώρας μας είναι ένας από τους μεγάλους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να περάσουμε ένα χρόνο με αυτό το EV. Έτσι, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσω ένα ταξίδι 1.300 μιλίων, πήδηξα για τα κλειδιά του EV6.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ? Ντιτρόιτ προς Σαρατόγκα Σπρινγκς, Νέα Υόρκη Αυτό είναι λίγο πάνω από 650 μίλια εκεί και άλλα 650 μίλια πίσω — φυσικά, όπως κάθε οδικό ταξίδι, έκανα πολλές παρακάμψεις στην πορεία που έκαναν τη συνολική απόσταση σε μίλια για το ταξίδι να πλησιάσει τα 1.400 από τα 1.300 . Η εμπειρία σε οδικά ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας βοηθά να κάνετε τα μελλοντικά πιο ομαλά — θα μάθετε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προετοιμασία από το να πηδήξετε σε ένα παραδοσιακό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο για ένα μεγάλο ταξίδι. Ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα (συγκεκριμένα η Tesla) κάνουν αυτήν την προετοιμασία είτε αμελητέα είτε ανύπαρκτη χάρη στα συστήματα πλοήγησης που σας καθοδηγούν αυτόματα στους σταθμούς φόρτισης για μέγιστη απόδοση. Ωστόσο, το EV6 μας δεν διαθέτει τόσο προηγμένο λογισμικό δρομολόγησης.

Γύρισα στη εύχρηστη εφαρμογή PlugShare (υπάρχουν διαφημίσεις, αλλά δεν με έχει απογοητεύσει στο παρελθόν) για να χαρτογραφήσω μια διαδρομή από το Μίσιγκαν μέχρι την ανατολική Νέα Υόρκη. Αν υποθέσουμε ότι λέτε στην εφαρμογή ποιο EV οδηγείτε, θα προτείνει αυτόματα στάσεις φόρτισης κατά τη διάρκεια της διαδρομής που λαμβάνουν υπόψη την αυτονομία του αυτοκινήτου. Για την πρώτη διαδρομή 650 μιλίων, χρειάστηκαν τρεις στάσεις φόρτισης, όλες κοντά στις μεγάλες πόλεις του Κλίβελαντ, του Οχάιο, του Μπάφαλο, της Νέας Υόρκης και των Συρακουσών της Νέας Υόρκης. Πέρασα το βράδυ πριν το ταξίδι ολοκληρώνοντας το EV6 μπαταρία σε πλήρη φόρτιση, η οποία συνιστάται ιδιαίτερα για να σας κάνει να είστε δυνατοί στο πρώτο σκέλος οποιουδήποτε οδικού ταξιδιού με ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην πρώτη μου στάση στη διαδρομή λίγο έξω από το Κλίβελαντ, η αρχική απόπειρα φόρτισης σε έναν σταθμό της Electrify America ήταν αποτυχία λόγω ενός χαλασμένου τερματικού πληρωμών. Τι υπέροχο ξεκίνημα! Μετακίνησα το αυτοκίνητο στον επόμενο πάγκο και αυτός ο φορτιστής λειτούργησε άψογα. Εάν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ μια συγκεκριμένη αντλία που δεν λειτουργεί σωστά σε ένα βενζινάδικο, απαιτώντας από εσάς να μετακομίσετε σε άλλο, η εμπειρία είναι παρόμοια εδώ, αλλά λίγο χειρότερη. Χρειάζεται απλώς περισσότερος χρόνος για να ελίσσεσαι στα γιγάντια, βαριά βύσματα και να ρέει η ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι για να σκάσει ένα ακροφύσιο αερίου σε ένα αυτοκίνητο.

Μόλις ρέει χυμός, εδώ το EV6 δείχνει την υπεροχή του έναντι των περισσότερων άλλων EV. Η ταχύτητα φόρτισης ανεβαίνει γρήγορα και ξεπερνά τα 230 kW, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο να αφιερώσετε περίπου 15-20 λεπτά για να ξεπεράσετε τη φόρτιση 0-80% σε φορτιστές με μέγιστη ισχύ 350 kW. Μια στάση 20 λεπτών εξακολουθεί να μην είναι τόσο βολική όσο μια στάση καυσίμου πέντε λεπτών, αλλά αν είστε κάποιος που του αρέσει να παίρνει ανάσες στα οδικά ταξίδια, είναι το τέλειο διάλειμμα για να τεντώσετε τα πόδια και να δαγκώσετε γρήγορα φάτε σε ένα φαστ φουντ (ελπίζουμε να υπάρχει ένα κοντά). Η εφαρμογή της Kia, την οποία θα θίξουμε σε μελλοντική ενημέρωση, κάνει θαυμάσια δουλειά να σας ενημερώνει για το πόση φόρτιση έχει το αυτοκίνητο και θα σας ειδοποιήσει ακόμη και αν το αυτοκίνητο σταματήσει απροσδόκητα να φορτίζει λόγω δυσλειτουργίας του φορτιστή — ναι, αυτό συνέβη αργότερα στο ταξίδι. Η εφαρμογή Electrify America’s θα το κάνει επίσης αυτό.

Από το Ντιτρόιτ στο Μπάφαλο, χρειάστηκαν μόνο έξι ώρες και κάποια αλλαγή. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο θα μπορούσαν να κάνουν αυτό το ταξίδι χωρίς μία στάση σε 20-30 λεπτά λιγότερο χρόνο, κάτι που είναι αξιοσημείωτο, αλλά είναι δύσκολο να κουραστείτε για μια επιπλέον μισή ώρα. Η φόρτιση στο Μπάφαλο για το σκέλος του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε με μια άλλη μικρή ενόχληση. Μόλις μπήκα στο κοντινό Walmart για να περπατήσω άσκοπα για 15 λεπτά, ο φορτιστής «έσπασε» και σταμάτησε να φορτίζει το αυτοκίνητο. Φυσικά, οι φορτιστές EV τείνουν να βρίσκονται στα εκτεταμένα μέρη οποιασδήποτε παρτίδας, γι’ αυτό χρειάστηκε να κάνω τη μεγάλη διαδρομή μέχρι το αυτοκίνητο και να συνδέσω έναν από τους άλλους διαθέσιμους φορτιστές, προκαλώντας περισσότερο χρόνο και ακόμη περισσότερο ερεθισμό. Αυτό λειτούργησε όλη την ώρα (και δόξα τω Θεώ δεν ήταν ήδη κατειλημμένο), αλλά με την εμπιστοσύνη μου σπασμένη, δεν έφυγα από την πλευρά του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για δύο στάσεις φόρτισης με δύο μικρές ενοχλήσεις που στο τέλος ξεπεράστηκαν εύκολα. Παρόλα αυτά, είναι πάρα πολλές δύο ενοχλήσεις, και αν αυτοί οι σταθμοί φόρτισης ήταν γεμάτοι με άλλα ηλεκτρικά οχήματα που φορτίζουν, θα ήμουν άτυχος και θα είχα υποβληθεί σε πολύ μεγαλύτερη αναμονή. Για καλή μου τύχη, χτύπησα αυτούς τους σταθμούς της Electrify America όταν ήταν έρημοι.

Η τελευταία στάση φόρτισης στις Συρακούσες ήταν η λιγότερο ενοχλητική και καλύτερη. Ήταν ένας σταθμός Electrify America, αλλά ήταν μέρος του προγράμματος Evolve NY που η πολιτεία διαλαλούσε για να αυξήσει τον αριθμό των επιλογών φόρτισης. Κάθε φορτιστής στο σταθμό λειτουργούσε άψογα και το αυτοκίνητο φορτιζόταν στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Έτσι πρέπει να λειτουργεί!

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχα αρκετά μίλια κάτω από τη ζώνη μου για να θεωρήσω το EV6 μας φιλικό και φιλικό ταξιδιώτη. Ο τεράστιος χώρος και τα κυβάκια μπροστά και πίσω σας επιτρέπουν να γεμίζετε προσωπικά αντικείμενα σε βολικά σημεία σε όλο το αυτοκίνητο. Η έλλειψη σήραγγας μετάδοσης σήμαινε ότι μεγαλύτερα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από την κεντρική κονσόλα σε έναν ωραίο κάδο. Το υποβραχιόνιο κρύβει έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης που είναι τόσο βαθύς όσο μερικά pickup πλήρους μεγέθους. Τα Cubbies και στις δύο πόρτες είναι ιδανικά για μπουκάλια νερού και το ζευγάρι ποτηροθήκες στο κέντρο μπορεί να χωρέσει επιπλέον ποτά, αν είστε ο τύπος του ατόμου που θέλει επιλογές σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Ένα πρόβλημα, και είναι μικρό, είναι η άβολη διαχείριση καλωδίου USB για το Apple CarPlay ή το Android Auto. Παρά τις εντυπωσιακές μεγάλες οθόνες του και την υπέροχα τοποθετημένη βάση ασύρματης φόρτισης, το EV6 δεν προσφέρει ασύρματη τεχνολογία κατοπτρισμού smartphone, επομένως πρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας. Δυστυχώς, η θύρα δεδομένων USB βρίσκεται πολύ μπροστά κάτω από το ταμπλό και όχι μέσα σε έναν από αυτούς τους προαναφερθέντες κάδους. Το πιο κοντινό είναι το μεγάλο, σε μέγεθος πορτοφολιού κάτω από την κεντρική κονσόλα. Είναι πραγματικά εκεί που θέλετε να κρατήσετε το τηλέφωνό σας; Δεν είναι.

Η ποιότητα κύλισης στον αυτοκινητόδρομο είναι ευχάριστη, αλλά καθόλου πολυτελής. Το EV6 διαθέτει παθητικούς αποσβεστήρες και τα δάχτυλα συντονισμού είναι η γραμμή μεταξύ διασκεδαστικής οδήγησης και απόλυτης άνεσης. Δεν είναι ένα επώδυνο σημείο, αλλά η βόλτα δεν αξίζει ούτε χρυσό αστέρι. Τι είναι Ωστόσο, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού αυτού του αυτοκινήτου αξίζουν χρυσά αστέρια. Έχω ήδη τραγουδήσει τους επαίνους των συστημάτων Highway Drive Assist του Ομίλου Hyundai και οι έπαινοι συνεχίζονται στο EV6. Η ανίχνευση λωρίδας είναι εκπληκτικά καλή για ένα σύστημα πρακτικής χρήσης και, ενώ δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο κάτι σαν το Super Cruise της GM, η απόδοση στις καμπύλες και σε άλλα πιο δύσκολα τμήματα αυτοκινητοδρόμων είναι εξαιρετική. Μόνο μια συνθήκη σκόνταψε τη λωρίδα μετά την παρακολούθηση, και αυτή ήταν η οδήγηση απευθείας στο έντονο ηλιακό φως με τον ήλιο χαμηλά στον ουρανό. Για οποιονδήποτε λόγο, το άμεσο ηλιακό φως αποσυντονίζει τις κάμερες και το EV6 παλεύει να βρει τις λωρίδες. Είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τα πάντα σε αυτήν την περίπτωση, καθώς θα εξακολουθεί να τραβιέται και να δονείται στο τιμόνι, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να σας στέλνει εκτός πορείας και σε άλλη λωρίδα. Το EV6 μας έχει ήδη λάβει μία over-the-air ενημέρωση από τότε που το παραλάβαμε, οπότε ίσως αυτό είναι κάτι που η Kia θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με λογισμικό.

Μόλις στο Saratoga, βρήκα έναν φορτιστή Level 2 ChargePoint για να τον συνδέσω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πριν ξυπνήσω το επόμενο πρωί, το EV6 είχε ήδη επιστρέψει στο 100% και έτοιμο να ξεκινήσει. Στον τομέα των πολύ καλών ειδήσεων, κάθε στάση φόρτισης στο ταξίδι της επιστροφής στο Ντιτρόιτ ήταν ως επί το πλείστον ομαλή. Ένας από τους σταθμούς που σταμάτησα στην Πενσυλβάνια είχε μερικούς φορτιστές που ήταν κλειστοί, αλλά για μένα πάλι τυχερή, ήμουν το μόνο EV εκεί. Από περιέργεια στο δρόμο της επιστροφής στο σπίτι, σταμάτησα και δοκίμασα το τερματικό πληρωμών στο σταθμό του Οχάιο που είχε σπάσει στο δρόμο για τη Νέα Υόρκη. Ναι, ακόμα σπασμένο. Ένας σταθμός φόρτισης που βρίσκεται εκτός λειτουργίας για μέρες σε έναν πολυσύχναστο διάδρομο αυτοκινητόδρομου είναι εντελώς απαράδεκτος, αλλά αυτό ακριβώς ζήσαμε από πρώτο χέρι στο Mentor, Ohio, Electrify America.

Η απόδοση κυμαινόταν μεταξύ 2,9 μιλίων ανά kWh και 3,2 μιλίων ανά kWh, ανάλογα με το στυλ οδήγησής μου — το EV6 έχει βαθμολογία EPA στα 3,2 μίλια/kWh. Η παρακολούθηση της πρόβλεψης της αυτονομίας σε πραγματικό χρόνο σάς δίνει επίσης την αίσθηση του πόσο αποτελεσματικά οδηγείτε. Διατηρήστε το γύρω στα 70 mph ή χαμηλότερα, και το EV6 βρίσκεται στην ευτυχισμένη ζώνη του αυτοκινητόδρομου. Σπρώξτε το cruise control πιο κοντά στα 80 mph και η εμβέλειά σας αρχίζει να μειώνεται πολύ πιο γρήγορα. Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου καταλήγει να καταναλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια από την οδήγηση της ίδιας απόστασης με χαμηλότερες ταχύτητες πόλης και σε κίνηση σταματώντας. Εάν ξεκινήσετε με φόρτιση 80-90% στο EV6 AWD, μπορείτε να ταξιδέψετε με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου για περίπου 200 μίλια πριν η φόρτιση πέσει στο 10% και κάτω από το Πραγματικά θέλετε να αρχίσετε να ψάχνετε για φορτιστή. Θα επανέλθουμε μόλις φτάσει ο κρύος καιρός για να δούμε πόσο μεγάλη απόδοση έχει το EV6 σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Όσον αφορά το κόστος φόρτισης, η οδήγηση 1.400 μιλίων στο EV6 κοστίζει λίγο περισσότερο από 150 $. Η γρήγορη φόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου είναι ο πιο ακριβός τρόπος φόρτισης, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα όταν βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι. Για να επιτύχετε ισοτιμία κόστους με ένα όχημα που κινείται με φυσικό αέριο στις σημερινές μέσες τιμές καυσίμου, θα πρέπει να υπολογίζετε κατά μέσο όρο περίπου 35 mpg. Σε σύγκριση με ένα όχημα παρόμοιου μεγέθους που μπορείτε να αγοράσετε στην παρτίδα μαζί με ένα EV6, το Kia Sportage 2023 με τον τετρακύλινδρο 2,5 λίτρων και την κίνηση σε όλους τους τροχούς βαθμολογείται στα 28 mpg στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό το Sportage θα κόστιζε περίπου 190 $ σε καύσιμο για την ίδια απόσταση. Εν τω μεταξύ, ένα Sportage Hybrid με κίνηση σε όλους τους τροχούς παίρνει 38 mpg στον αυτοκινητόδρομο και θα κόστιζε περίπου 140 $.

Θα ήταν ωραίο αν η θυσία σας έγκαιρα στους σταθμούς φόρτισης είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του κόστους ταξιδιού; Ναι, σίγουρα θα ήταν, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικότητα σήμερα. Τελικά, αυτό το οδικό ταξίδι EV6 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξετε πόσο γρήγορα μπορεί να φορτίσει. Σχεδόν κάθε στάση που έκανα ήταν διάρκειας περίπου 15 λεπτών, και ο μόνος λόγος που έμεινα σταματημένος για περισσότερο σε μερικές περιπτώσεις είναι επειδή έτρωγα κοντά. Μπορεί να μην εκμεταλλεύεστε συχνά την απόλυτη ταχύτητα φόρτισης ενός EV εάν είστε κάποιος που συνδέεται στο σπίτι κάθε βράδυ, αλλά όταν βρίσκεστε σε οδικό ταξίδι, το να έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το EV6 μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στους συνολικούς χρόνους ταξιδιού.

Για να διαβάσετε όλη την κάλυψή μας για το μακροπρόθεσμο αυτοκίνητο δοκιμής Kia EV6 GT-Line 2022, κάντε κλικ εδώ.

Σχετικό βίντεο:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply