Προεπισκόπηση Grand Prix F1 Singapore 2022: Ο αγώνας επιστρέφει

1
Προεπισκόπηση Grand Prix F1 Singapore 2022: Ο αγώνας επιστρέφει

Ο γύρος 17 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 2022 μας μεταφέρει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη και στο Marina Bay Circuit για πρώτη φορά από το 2019.

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σεζόν, καθώς η υψηλή ζέστη και η υγρασία το καθιστούν μια πραγματική πρόκληση τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για τον οδηγό, κάτι που δεν βοηθά η μεγάλη δίωρη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας είναι επίσης διάσημος για το ότι διεξάγεται τη νύχτα, με ορατότητα γύρω από το στριφογυριστό σιρκουί του δρόμου που γίνεται εφικτό από μια σειρά 1.600 λαμπτήρων. Γυαλίζουν τόσο φωτεινά οι οδηγοί συχνά φορούν φιμέ γείσο για να μειώσουν τη λάμψη.

Όπως το Μονακό, οι ταχύτητες δεν είναι πολύ υψηλές λόγω των μικρών ευθειών, των στενών στροφών και της ανώμαλης επιφάνειας της Σιγκαπούρης, ένας συνδυασμός που ωστόσο κάνει τον αγώνα έναν από τους πιο δύσκολους για να φτάσετε στο ιδανικό στήσιμο αυτοκινήτου. Το καλό είναι ότι δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε μερικές από τις πιο αργές ομάδες.

Marina Bay Circuit, έδρα του Grand Prix της Formula 1 της Σιγκαπούρης

Ο μεταβαλλόμενος καιρός μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα στη Σιγκαπούρη, με την τρέχουσα πρόγνωση να απαιτεί καταιγίδες τόσο κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Σαββάτου όσο και του αγώνα της Κυριακής. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει περίπου τους 85 βαθμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, η οποία είναι ηπιότερη από τα περισσότερα χρόνια.

Οι υποψηφιότητες ελαστικών της Pirelli περιλαμβάνουν το πιο μαλακό C3 ως το λευκό σκληρό, το C4 ως το κίτρινο μέσο και το C5 ως το κόκκινο μαλακό. Υπάρχει μια νέα επιφάνεια πίστας φέτος και οι ομάδες θα πρέπει επίσης να ασχοληθούν με τον υψηλό βαθμό εξέλιξης της πίστας, καθώς και με τα συνηθισμένα έπιπλα δρόμου, όπως φρεάτια και λευκές γραμμές που μπορούν να αλλάξουν τα επίπεδα πρόσφυσης.

Προχωρώντας στο Σαββατοκύριακο, ο Max Verstappen της Red Bull Racing οδηγεί στο Πρωτάθλημα Οδηγών 2022 με 335 βαθμούς. Ο Charles Leclerc της Ferrari είναι δεύτερος με 219 βαθμούς και ο Sergio Perez της Red Bull είναι τρίτος με 210 βαθμούς. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Red Bull προηγείται με 545 βαθμούς, έναντι 406 της Ferrari και 371 της Mercedes-Benz AMG.

Με βάση την τρέχουσα βαθμολογία, ο Verstappen θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει τον τίτλο στη Σιγκαπούρη εάν κερδίσει τον αγώνα και κερδίσει έναν πόντο μπόνους για τον ταχύτερο γύρο, αν και ο Leclerc θα έπρεπε να τερματίσει ένατος ή χαμηλότερος. Ο προηγούμενος νικητής στη Σιγκαπούρη ήταν ο Sebastian Vettel, οδηγώντας για τη Ferrari.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply