Το βίντεο με οδηγό κατόχου Mercedes-Benz CLK GTR περιγράφει λεπτομερώς το αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο

2
Το βίντεο με οδηγό κατόχου Mercedes-Benz CLK GTR περιγράφει λεπτομερώς το αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο

Υπήρξαν πολλές ειδικές πιστοποιήσεις αγώνων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά λίγες είναι τόσο ακραίες όσο η Mercedes-Benz CLK GTR. Η DK Engineering συγκέντρωσε λεπτομερή βίντεο που δείχνουν πόσο πολύ διαφέρει αυτός ο μόλις εξημερωμένος δρομέας από το τυπικό CLK, το οποίο ήταν περίπου ισοδύναμο με τη σημερινή E-Class Coupe στη σειρά Mercedes της εποχής.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο CLK GTR έκανε το ντεμπούτο του το 1997 στην κατηγορία FIA GT1, την κορυφαία διεθνή κατηγορία στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η κατηγορία GT1 προοριζόταν φαινομενικά για τροποποιημένα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά στην πραγματικότητα περιείχε πλήρη αγωνιστικά αυτοκίνητα που είχαν εκδόσεις δρόμου που πωλούνταν σε περιορισμένο αριθμό.

Ορισμένοι κατασκευαστές δεν έφτασαν καν τόσο μακριά. Ενώ μερικά παραδείγματα του CLK GTR και της Porsche 911 GT1 πωλήθηκαν πραγματικά σε πελάτες για χρήση στο δρόμο, τα ανταγωνιστικά Nissan R390 GT1 και Toyota GT-One δεν έφτασαν ποτέ σε ιδιώτες.

Η Mercedes είχε στόχο να ακολουθήσει το γράμμα του νόμου καθώς και το πνεύμα της, ωστόσο, επιχειρώντας να εκπολιτίσει το CLK GTR για χρήση στο δρόμο. Διαθέτει κλιματισμό και κεντρικό κλείδωμα, για αρχή, το τελευταίο χρησιμοποιεί το ίδιο μπρελόκ με ένα κανονικό CLK.

Ένα χαρακτηριστικό που δεν θα βρείτε σε ένα κανονικό CLK, ωστόσο, είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, τα χειριστήρια του οποίου βρίσκονται πίσω από ένα πάνελ στο πολύ χοντρό μαρσπιέ του οδηγού (Η DK Engineering συνιστά να το οπλίσετε πριν ξεκινήσετε μια κίνηση). Το να γλιστρήσετε πάνω από αυτό το περβάζι για να μπείτε στο πιλοτήριο είναι μια διαδικασία.

Μόλις μπει μέσα, το ίδιο τυπικό κλειδί CLK ενεργοποιεί έναν μεσαίο V-12 6,0 λίτρων που παράγει περίπου 600 ίππους στα πρώτα αυτοκίνητα, αλλά αργότερα ανέβηκε στους 630 ίππους περίπου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, παράγει έναν ένδοξο ήχο. Η Mercedes κατασκεύασε επίσης μια έκδοση CLK LM για το 1998 24 Hours of Le Mans με έναν V-8 6,0 λίτρων που θεωρήθηκε ότι ήταν πιο ανθεκτικός, αλλά και τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν βλάβες στον κινητήρα.

Τα καθήκοντα αλλαγής ταχυτήτων αναλαμβάνονται από ένα διαδοχικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων που έχει μερικές ιδιορρυθμίες. Σε αντίθεση με τα σύγχρονα κιβώτια ταχυτήτων flappy-paddle, εξακολουθεί να έχει συμπλέκτη και η ενδεικτική λυχνία ταχύτητας δεν εμφανίζεται πάντα όταν επιλέγεται νέα ταχύτητα. Και η όπισθεν ενεργοποιείται τραβώντας ένα μοχλό στην κεντρική κονσόλα.

Το αμάξωμα είναι κηρήθρα από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, με αφαιρούμενα μπροστινά και πίσω κοχύλια. Η αφαίρεση του πίσω κελύφους σάς επιτρέπει να θαυμάσετε αυτό το V-12, ενώ ο χώρος μπροστά καταλαμβάνεται κυρίως από την μπροστινή ανάρτηση και ορισμένους αεραγωγούς. Οι θύρες πλήρωσης για καύσιμο, λάδι και υγρό πλύσης βρίσκονται στις κολόνες της οροφής.

Σε αντίθεση με την 911 GT1, το CLK GTR πωλούνταν με λειτουργικούς αεραγωγούς τύπου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Δείτε το πλήρες βίντεο για να τις δείτε σε δράση και να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την υπέροχη Mercedes.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply