Το κασκαντέρ της Aston Martin DB5 «No Time To Die» πωλείται για 3,1 εκατομμύρια δολάρια

1
Το κασκαντέρ της Aston Martin DB5 «No Time To Die» πωλείται για 3,1 εκατομμύρια δολάρια

Ένα αυτοκίνητο κόλπο της Aston Martin DB5 από την ταινία του 2021 του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die» πουλήθηκε για 2,9 εκατομμύρια βρετανικές λίρες (περίπου 3,1 εκατομμύρια δολάρια) αυτή την εβδομάδα σε φιλανθρωπική δημοπρασία του Christie’s.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία DB5 θα ωφεληθούν από πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των The Prince’s Trust, The Prince of Wales’ Charitable Fund και τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν βετεράνους των Ειδικών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κασκαντέρ της Aston Martin DB5 από

Η Aston κατασκεύασε οκτώ αντίγραφα DB5 για τα γυρίσματα του “No Time To Die”, το καθένα για ένα συγκεκριμένο κόλπο ή πλάνο (χρησιμοποιήθηκαν επίσης δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα). Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι γεμάτο με gadget, όπως μια περιστρεφόμενη πινακίδα κυκλοφορίας, προβολείς που ανασύρονται για να αποκαλύψουν τα όπλα Gatling και έναν εκτοξευτή βομβών. Τα αντίγραφα χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο διαστημικού πλαισίου και αμάξωμα από ανθρακονήματα.

Το DB5 πρωταγωνίστησε σε μια αξέχαστη σκηνή καταδίωξης νωρίς στην ταινία, όπου ο Μποντ κάνει ντόνατς σε μια ιταλική πλατεία και κουρεύει τους κακούς με τα κρυμμένα όπλα του αυτοκινήτου. Ο οδηγός ράλι Μαρκ Χίγκινς έκανε αυτό το κόλπο, αντικαθιστώντας τον ηθοποιό του Μποντ Ντάνιελ Κρεγκ.

Κασκαντέρ της Aston Martin DB5 από

Κασκαντέρ της Aston Martin DB5 από

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε μια Aston Martin V8 του 1981 που οδηγούσε ο Κρεγκ στο «No Time To Die». Ενώ το DB5 αναφέρεται στις πρώιμες ταινίες του Μποντ “Goldfinger” και “Thunderball”, το μεταγενέστερο V8 είναι παρόμοιο με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στο “The Living Daylights” του 1987. Το αυτοκίνητο «No Time To Die» πωλήθηκε για περίπου 397.700 δολάρια, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Εκτός από τα δύο Aston, Jaguar XF, Land Rover Defender 110 και Land Rover Range Rover Sport SVR, τα κασκαντέρ «No Time To Die» ήταν μεταξύ των οχημάτων στη φιλανθρωπική δημοπρασία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply