Το μέλλον EV της Jaguar ξεκινά με τρία «sport crossover» το 2025

0
Το μέλλον EV της Jaguar ξεκινά με τρία «sport crossover» το 2025

Ποιος θα πίστευε ότι η Cadillac και η Jaguar θα είχαν τόσα κοινά; Κάποτε κορυφαίες μάρκες πολυτελείας που έχασαν τους αντίστοιχους δρόμους τους περίπου την ίδια στιγμή, έπεσαν με το ένα όχι αρκετά καλό προϊόν μετά το άλλο και έχουν αρκετές αποτυχημένες επανεκκινήσεις στο βιογραφικό τους. Έχοντας δοθεί μια τελευταία ευκαιρία από τις μητρικές τους εταιρείες να το συνδυάσουν, και οι δύο αφοσιώθηκαν σε γκάμα αποκλειστικά ηλεκτρικών. Και οι δύο έχουν καταστήσει σαφές ότι στοχεύουν στο super-luxe demo, με την Bentley τη μάρκα που εμφανίζεται πάντα ως ο λαγός στην απόσταση. Η Cadillac φαίνεται να έκανε ένα εξαιρετικό σουτ εκτός γραμμής, το Lyriq της φέρνει κριτικές αντάξιες της παλιάς Cadillac, το Celestiq υπόσχεται όλα όσα ουρλιάζαμε από ιδέες της Cadillac όπως η Escala και η Ciel. Έχουμε άλλα δύο χρόνια να περιμένουμε τι θα φέρει η Jaguar, η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν περίμενε να παρουσιάσει ιδέες σχεδόν παραγωγής για την ερχόμενη γκάμα της μέχρι μια «παγκόσμια σημαντική» έκθεση αυτοκινήτου εκείνη τη χρονιά.

Αυτοκίνητο καλό είναι να έχουμε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες έξω από τα κεντρικά γραφεία της Jaguar για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η σειρά προϊόντων έχει γίνει εικασίες μέχρι τώρα. Αυτοκίνητο λέει ότι θα είναι «μια τριάδα από… ηλεκτρικά σπορ crossover». Αν συμβαίνει αυτό, αυτό σημαίνει ότι το F-Type βάζει τέλος στη σειρά σπορ, πολυτελών κουπέ της Jaguar — τουλάχιστον για ένα ξόρκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νέα γκάμα ξεκινά με ένα μοντέλο στο μέγεθος του Porsche Taycan Sport Turismo wagon, το οποίο είναι μια ίντσα πιο κοντό από μια Cadillac Lyriq. Οι παραλλαγές δύο και τεσσάρων θυρών θα προσφέρουν κινητήρες με μονό και διπλό κινητήρα. Η τιμολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις 80.000 £ (96.406 $ ΗΠΑ) έως τις 90.000 £ (108.457 $ ΗΠΑ), γεγονός που θα καθιστούσε αυτό το EV την υψηλότερη τιμή εκκίνησης για οποιαδήποτε Jaguar παραγωγής εισαγωγικού επιπέδου ίσως ποτέ. Αυτήν τη στιγμή, το I-Pace ξεκινά από 66.350 £ (79.957 $ ΗΠΑ), το F-Pace από 46.250 £. Το πιο ακριβό μοντέλο στη σειρά είναι το F-Pace SVR με 81.150 £ (97.792 $ ΗΠΑ). Πιστεύεται ότι το πάνω άκρο του EV χαμηλότερης κατηγορίας θα μπορούσε να “ωθήσει τις τιμές στις 120.000 £” (144.610 $ ΗΠΑ) πριν φτάσει στα διακοσμητικά SVR.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το μεσαίο αδερφάκι. Η ναυαρχίδα αναμένεται να ξεκινήσει από περίπου 120.000 £. Δύο κινητήρες και τετρακίνηση θα ήταν το προεπιλεγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με τιμές που αγγίζουν τις 200.000 £ (241.016 $ ΗΠΑ) για τα μοντέλα SVR.

Ο στόχος είναι να αποκομίσετε άνετα κέρδη πουλώντας όχι περισσότερα από 60.000 οχήματα παγκοσμίως ανά έτος. Ειδήσεις αυτοκινήτου είπε Η Jaguar πούλησε 86.270 μονάδες σε όλο τον κόσμο το 2021, μειωμένες κατά 16% σε σχέση με το 2020, εν μέρει επειδή η μάρκα υπέφερε άσχημα με προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η JLR έδινε προτεραιότητα στα προϊόντα της Land Rover στην κρίση. ΕΝΑ ανέφερε ότι η JLR είχε ένα αρχείο καταγραφής παραγγελιών 154.000 μοντέλων Land Rover και Jaguar εκείνη την εποχή.

Όποια είδη Jaguar και αν ανοίξουν τον λογαριασμό με ηλεκτρική μπαταρία, θα κατασκευαστούν στη νέα πλατφόρμα Panthera της εταιρείας. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με τη Magna, η οποία κατασκευάζει το I-Pace στην Αυστρία, στην πλατφόρμα Panthera, και συνεργάζεται με την εταιρεία κατασκευής chip Nvidia για την ενσωμάτωση της μέγιστης επεξεργαστικής ισχύος στην ηλεκτρική πλατφόρμα EVA της Jaguar. Τα τελικά προϊόντα υποτίθεται ότι διαθέτουν αρχιτεκτονικές 800 volt, τόνους υπολογιστικής ισχύος cloud και άφθονη ικανότητα αυτόνομης οδήγησης.

Επιδεικνύοντας την εκτίμηση ενός αναλυτή ότι «πριμοδότηση [is] αδιαίρετο από το πράσινο”, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές έχουν επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση βιώσιμου περιεχομένου. Η πλατφόρμα θα ενσωματώνει ανακυκλωμένο αλουμίνιο, τα “Χαλιά από μαλλί, μετάξι και ανακυκλωμένα υφάσματα”, καθώς και “κεραμικά, πέτρα και γυαλί”.

Τα πρωτότυπα θα βγουν στους δρόμους τους επόμενους δύο μήνες φορώντας αμάξωμα Range Rover Sport. είπε ο επικεφαλής του οχήματος της JLR, Νικ Κόλινς Αυτοκίνητο σχετικά με τα επερχόμενα σχέδια, “Έχουμε υπογράψει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο. Είμαστε στην τελική φάση ωρίμανσης, ετοιμάζουμε τα αυτοκίνητα για παραγωγή ασχολούμενοι με την επιφάνεια παραγωγής και πρακτικά πράγματα όπως η αεροδυναμική και η ψύξη.” Η αναμονή δύο ετών για να δει το φύλλο παραγωγής είναι επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος Thierry Bollore και ο δημιουργικός διευθυντής του ομίλου Gerry McGovern θέλουν “κάτι σπουδαίο να δείξουν”.

Μέχρι τότε, όλοι πρέπει να αρκεστούν στις ειδικές εκδόσεις των σημερινών Jaguar. Ο Collins είπε ότι οι σχεδιαστές συνθέτουν περισσότερες ειδικές προσφορές όπως το F-Pace SVR Edition 1988 (στη φωτογραφία), “συμπεριλαμβανομένων των XF και XE, που θα επιστρέψουν σύντομα”, καθώς και έναν εορτασμό 75ης επετείου που επικεντρώνεται στο F-Type.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply