Το σήμα κατατεθέν της Ford “Megazilla” μπορεί να παραπέμπει σε κινητήρα τέρας κιβωτίου στα σκαριά

0
Το σήμα κατατεθέν της Ford “Megazilla” μπορεί να παραπέμπει σε κινητήρα τέρας κιβωτίου στα σκαριά

Η Ford προσφέρει ήδη ένα V-8 με το παρατσούκλι Godzilla, και σύντομα μπορεί να υπάρξει μια πιο ισχυρή προσφορά με το όνομα Megazilla.

Μια αναζήτηση στη βάση δεδομένων του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλύπτει μια κατάθεση εμπορικού σήματος για το “Megazilla”, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη Ford στις 16 Σεπτεμβρίου.

Κατατέθηκε ειδικά στην ενότητα για κινητήρες κιβωτίων, καλύπτοντας τόσο τους παραδοσιακούς κινητήρες κιβωτίων εσωτερικής καύσης όσο και το νέο πεδίο των ηλεκτρικών κινητήρων κιβωτίων, κάτι που η Ford έχει εξερευνήσει με τον ηλεκτροκινητήρα κιβωτίων Eluminator που παρουσίασε στην έκθεση SEMA 2021.

Ο διευθυντής προϊόντων της Ford Performance, Mike Goodwin, το 2020 ανέφερε έναν νέο κινητήρα τελάρου που προέρχεται από το Godzilla V-8, τον οποίο ανέφερε ως Megazilla. Είναι πιθανό η Ford να κάνει επί του παρόντος τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την κυκλοφορία του κινητήρα, αν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες συχνά υποβάλλουν εμπορικά σήματα απλώς για να προστατεύσουν το όνομα, ίσως από τη χρήση του από έναν αντίπαλο.

Το Godzilla είναι ένας V-8 7,3 λίτρων που έκανε το ντεμπούτο του στο Ford Super Duty του 2020. Είναι σχεδιασμένο για φορτηγά όπου η μακροζωία τείνει να κατατάσσεται υψηλότερη σε σημασία από την απόλυτη απόδοση, και ως αποτέλεσμα διαθέτει ένα βαρύ αλλά ανθεκτικό μπλοκ από χυτοσίδηρο. Έχει ισχύ 430 ίππων και ροπή 475 lb-ft και συνδυάζεται με ένα αυτόματο 10 σχέσεων στο Super Duty και ένα αυτόματο 6 σχέσεων στα φορτηγά μεσαίας χρήσης της Ford.

Θα εμφανιστεί μια μελλοντική έκδοση Megazilla με εξαναγκασμένη επαγωγή για να εκθρονίσει το Helephant των 1.000 ίππων από τη Mopar; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply