Το υβριδικό Nissan Qashqai e-Power εδώ «τέλη 2022», επιβεβαιώθηκαν λεπτομέρειες

2
Το υβριδικό Nissan Qashqai e-Power εδώ «τέλη 2022», επιβεβαιώθηκαν λεπτομέρειες

Το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai e-Power θα πρέπει να ενταχθεί στην τοπική γκάμα πολύ σύντομα, με τον ιστότοπο της Nissan Australia να δίνει μια πρώιμη προεπισκόπηση του επερχόμενου βενζινοηλεκτρικού μικρού SUV.

Ο ιστότοπος της Nissan λέει ότι θα φτάσουν τα πρώτα παραδείγματα “τέλη 2022” (ενδεχομένως αρχές 2023 με τυχόν καθυστερήσεις). Αντί να καλύπτεται ολόκληρη η γκάμα, αναμένεται να διατηρηθεί η εξαιρετική επιλογή συστήματος μετάδοσης κίνησης e-Power για τις εκδόσεις ST-L και Ti υψηλών προδιαγραφών.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα φορούν μια αρχική τιμή βόρεια 45.000 $ πριν από τα έξοδα δρόμου. Για αναφορά, το 1,3 λίτρων turbo-βενζινοκίνητο Qashqai ST-L κοστίζει από 42.190 $ συν εντός δρόμου.

Η ισχύς στη σειρά υβριδική έκδοση του Nissan Qashqai προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά που αναπτύσσει υγιή 140 kW και 330 Nmτρέφονται από α 2,3 kWh πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου.

Το υβριδικό μέρος; Λοιπόν, υπάρχει ένα Τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων 116 kW που δεν έχει σύνδεση με τους τροχούς, αλλά χρησιμεύει ως ενσωματωμένη γεννήτρια – μια επέκταση εμβέλειας, αν θέλετε.

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις του Qashqai e-Power ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούνται 5,3 λίτρα/100 χλμ στον συνδυασμένο κύκλο δοκιμών WLTP, που σημαίνει ότι ενώ ο βενζινοκινητήρας δεν κινεί τους τροχούς, εξακολουθεί να μην είναι τόσο αποδοτικός όσο κάτι σαν ένα Toyota RAV4 Hybrid σε επίσημες εργαστηριακές δοκιμές.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο της Nissan, το Qashqai e-Power θα διαθέτει το e-Pedal της εταιρείας (για οδήγηση με ένα πεντάλ), αναγεννητικό φρενάρισμα, ήχο οχήματος για πεζούς και τεχνολογία Active Noise Cancellation σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης.

Το Qashqai θα είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που θα προσφέρει το σύστημα e-Power στην Αυστραλία, με το μεγαλύτερο X-Trail επίσης να προσφέρει την τεχνολογία κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία της κανονικής γκάμας βενζίνης αργότερα φέτος.

Τόσο το Qashqai όσο και το X-Trail ανταγωνίζονται σε κρίσιμα τμήματα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, τα τμήματα Small SUV και Medium SUV. Στο τελευταίο κυριαρχεί το Toyota RAV4, το οποίο αναφέρει τη συντριπτική πλειοψηφία των υβριδικών πωλήσεων, τόσο πολύ που ορισμένες εκδόσεις αναφέρουν χρόνους αναμονής άνω των 18 μηνών.

Η Nissan Australia ανακοίνωσε τις τιμές και τις προδιαγραφές της κανονικής βενζινοκίνητης σειράς Qashqai νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τη σειρά τεσσάρων επιπέδων να ξεκινά από 33.890 $ συν το κόστος δρόμου.

Η ισχύς σε αυτά τα μοντέλα προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων που κινεί τους μπροστινούς τροχούς, ο οποίος αποδίδει 110 kW (5500 rpm) και 250 Nm (1600-3750 rpm). Συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο CVT ‘X-Tronic’.

Ο νέος turbo κινητήρας ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί 6,1L/100km στον μικτό κύκλο. Απαιτεί τουλάχιστον 95 RON premium αμόλυβδη.

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Nissan Qashqai αναμένονται στα τελευταία στάδια του 2022, με τα μοντέλα e-Power να ακολουθούν. Μείνετε συντονισμένοι στο CarExpert για όλα τα τελευταία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανασκόπηση Nissan Qashqai e-Power 2023 – Πρώτη οδήγηση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τιμή και προδιαγραφές Nissan Qashqai 2023
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τα πάντα Nissan Qashqai

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply