Το υπεραυτοκίνητο της Hyundai N με μεσαίο κινητήρα φέρεται να ακυρώθηκε

0
Το υπεραυτοκίνητο της Hyundai N με μεσαίο κινητήρα φέρεται να ακυρώθηκε

Δεν τίθεται πλέον ζήτημα αν η Hyundai ανέπτυξε ένα υπεραυτοκίνητο με μεσαίο κινητήρα: Ήταν.

Αλλά δεν είναι πλέον, και αυτό το έργο φέρεται να ακυρώθηκε λόγω της προβλεπόμενης τιμής των 150.000 $. Θα πλήρωναν οι άνθρωποι αυτό το τίμημα για ένα Hyundai; Ίσως, αλλά τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν κουρασμένα δεδομένης της αποδοχής και της υιοθέτησης στην αγορά της σειράς N με επίκεντρο τον προϋπολογισμό που πωλείται αυτή τη στιγμή.

Την Τετάρτη, Top Gear έχουν αναφερθεί επιβεβαίωση ότι το έργο ήταν όντως ζωντανό και επεξεργαζόταν αφού μίλησε με τον προϊστάμενο του τμήματος N Albert Biermann. Το στέλεχος επιβεβαίωσε επίσης την κατάρρευση του έργου.

«Δουλεύαμε σε ένα N supercar», είπε ο Biermann στο ρεπορτάζ.

Το αυτοκίνητο δεν έλαβε ποτέ όνομα και απλώς αναφέρεται εσωτερικά ως «Το αυτοκίνητο του προέδρου», σύμφωνα με τον Biermann.

Σχεδιασμένο γύρω από ένα πλαίσιο μπανιέρας από ανθρακονήματα με διάταξη κινητήρα στη μέση, το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή για να δέχεται είτε βενζινοκινητήρα είτε υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ήταν επίσης μια πιθανότητα.

Πρωτότυπο Hyundai RM19

Το 2019 η Hyundai αποκάλυψε ένα πρωτότυπο σπορ αυτοκινήτου μεσαίου κινητήρα που ονομάζεται RM19. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύει μια πλατφόρμα ανάπτυξης για μελλοντικά προϊόντα της μάρκας N συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού αυτοκινήτου halo. Το υπεραυτοκίνητο με μεσαίο κινητήρα ήταν αυτό το halo car.

Τότε, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Προϊόντων του Ομίλου Hyundai Motor, Thomas Schemera, δήλωσε: «Το σπορ αυτοκίνητο RM19 σηματοδοτεί τις μελλοντικές φιλοδοξίες της μάρκας για τη μάρκα N υψηλών επιδόσεων της Hyundai, μεταφέροντας σταθερά τον N στην περίφημη αρένα των επιδόσεων σε επίπεδο supercar».

Το RM19 τροφοδοτείτο από έναν turbo-4 2,0 ​​λίτρων με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση, που έβγαζε από το αγωνιστικό Hyundai TCR i30N και ρυθμίστηκε να αποδίδει κάπου μεταξύ 360 και 390 ίππων. Η ισχύς μεταφερόταν στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων άμεσης αλλαγής ταχυτήτων.

Πρωτότυπο Hyundai RM19

Πρωτότυπο Hyundai RM19

Motor Authority οδήγησε το αυτοκίνητο το 2019 και διαπίστωσε ότι ήταν απλά εξαιρετικό. Σταθερό στην ταχύτητα, πρόθυμο να κρατήσει μια γραμμή στις στροφές και γρήγορο να αλλάξει κατευθύνσεις, το RM19 ήθελε να σπρώξει στις στροφές, μπορούσε να είναι χαρούμενο και τα φρένα χρειάζονταν καλύτερο αρχικό δάγκωμα και μεγαλύτερη διαδρομή στο πεντάλ.

Το έργο RM χρονολογείται από το 2012 με το ίδιο το αυτοκίνητο να κάνει ποδήλατο σε επαναλήψεις RM14, RM15, RM17 και RM19. Οι αριθμοί στα ονόματα αναφέρονταν στο έτος που κατασκευάστηκε το καθένα.

Η Hyundai σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα μοντέλο RM20 και να αντικαταστήσει τον turbo-4 των 2,0 λίτρων στο RM19 με έναν turbo-4 2,3 ή 2,5 λίτρων. Το κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων επρόκειτο να αντικατασταθεί με το κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, υγρού συμπλέκτη και διπλού συμπλέκτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αντίθετα, το RM20e αποκαλύφθηκε το 2020. Το πρωτότυπο του μεσαίου πλοίου με βάση το Veloster κινούνταν από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους στους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων μίας ταχύτητας. Όλα τροφοδοτούνταν από μπαταρία 60 kwh και ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 volt. Η Hyundai είπε ότι το πρωτότυπο μπορούσε να επιταχύνει από 0-60 mph σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα και είχε τελική ταχύτητα 155 mph.

Πρωτότυπο Hyundai RM19

Πρωτότυπο Hyundai RM19

είπε ο Μπίρμαν MA το 2019 το πλαίσιο του RM19 διέθετε ένα μοναδικό πίσω υποπλαίσιο για την τοποθέτηση κινητήρα στο μεσαίο πλοίο μαζί με νέα πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια. Το στέλεχος επιβεβαίωσε ότι μια έκδοση παραγωγής ενός υπεραυτοκίνητου μεσαίου κινητήρα θα χρησιμοποιούσε το πλαίσιο.

Ο τελικός σχεδιασμός για το αυτοκίνητο δεν είχε κλειδωθεί το 2019, σύμφωνα με τον Biermann.

Όταν ρωτήθηκε από Top Gear αν το αυτοκίνητο με τον κινητήρα στο μεσαίο κινητήρα θα ήταν η απάντηση της Hyundai στο NSX, ο Biermann είπε: “Σίγουρα, αλλά όχι βαρετό”.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply