Το 2023 Nissan Ariya έρχεται με τιμή 44.485 $, υποσχόμενη αυτονομία 304 μιλίων

1
Το 2023 Nissan Ariya έρχεται με τιμή 44.485 $, υποσχόμενη αυτονομία 304 μιλίων

Μοιάζει για πάντα από τότε που η Nissan έβγαλε για πρώτη φορά τα εξώφυλλα από το Ariya του 2023—το ντεμπούτο ήταν στα μέσα του 2020—αλλά το μικρό ηλεκτρικό crossover είναι κοντά στο να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση, με τη Nissan να επιβεβαιώνει την έναρξη των πωλήσεων αυτό το φθινόπωρο.

Όποιος ελπίζει για την αρχικά υποσχεθείσα τιμή εκκίνησης της Nissan των περίπου 40.000 $ θα απογοητευτεί καθώς το Ariya 2023 κοστίζει από 44.485 $, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης προορισμού $1.295. Η τιμή αφορά μια βασική κατηγορία Ariya Engage που συνοδεύεται από μπαταρία 63 kwh που η Nissan εκτιμά ότι θα προσφέρει περίπου 216 μίλια αυτονομίας.

Όποιος αναζητά μια αξιοπρεπή αυτονομία θα πρέπει να κάνει αναβάθμιση στο Ariya Venture+, το οποίο ξεκινά από 48.485 $ και διαθέτει μπαταρία 87 kwh και εκτιμώμενη αυτονομία 304 μιλίων. Δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί στοιχεία με αξιολόγηση EPA.

2023 Nissan Ariya

Υπάρχουν τέσσερις ακόμη βαθμοί πιο ψηλά—Evolve+, Empower+, Premiere και Platinum—αν και αυτά δεν θα εξασφαλίσουν στους αγοραστές μεγαλύτερη μπαταρία.

Όλες οι ποιότητες διατίθενται με στάνταρ μπροστινή κίνηση και διαθέσιμη τετρακίνηση, εκτός από την Premiere που διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και την Platinum που διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Τα προσθιοκίνητα Ariyas διαθέτουν έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα ικανό για 214 ίππους, ενώ τα μοντέλα με κίνηση σε όλους τους τροχούς προσθέτουν ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης διπλού κινητήρα με ισχύ 389 ίππων. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης διπλού κινητήρα έχει επίσης διανυσματική ροπή.

2023 Nissan Ariya

2023 Nissan Ariya

Σημειώστε ότι η Nissan προσέφερε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή σε ορισμένα μοντέλα για τους κατόχους έγκαιρων κρατήσεων και η αυτοκινητοβιομηχανία θα τηρήσει την υπόσχεση για αυτούς τους πελάτες.

Το Ariya έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει οχήματα όπως τα Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y και Volkswagen ID.4. Είναι παρόμοιο σε μέγεθος με αυτά τα μοντέλα, με μήκος 182,9 ιντσών και μεταξόνιο 109,3 ιντσών. Υπάρχουν δύο σειρές στην καμπίνα, με αρκετό χώρο για πέντε ενήλικες.

Η καμπίνα είναι επίσης φορτωμένη με τυπική τεχνολογία. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών βλέπει προς τον οδηγό και ενώνεται με μια οθόνη infotainment 12,3 ιντσών και έγχρωμη head-up οθόνη. Το Ariya διαθέτει επίσης ενσωμάτωση smartphone Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και φωνητική ενεργοποίηση είτε μέσω του συστήματος της Nissan είτε μέσω της Amazon Alexa.

2023 Nissan Ariya

2023 Nissan Ariya

Το Ariya έρχεται επίσης με πολλά ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά υποβοήθησης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένων εύχρηστων αντικειμένων όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και προειδοποίηση για τυφλό σημείο και τροχαία πίσω. Διαθέσιμο είναι το σύστημα υποβοήθησης οδηγού ProPilot 2.0 της Nissan, το οποίο μπορεί να χειριστεί μόνο του σε μία μόνο λωρίδα στους αυτοκινητόδρομους, αλλά απαιτεί την προσοχή του οδηγού για αλλαγές δρόμου ή επιλογή πότε θα προσπεράσει οχήματα που κινούνται πιο αργά. Διατίθεται επίσης αυτόματο σύστημα στάθμευσης.

Το Ariya οδηγεί στην πλατφόρμα CMF-EV της Renault Nissan Mitsubishi Alliance για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα θα υποστηρίξει πολλά ακόμη μοντέλα της Nissan, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030 και ένα σημαντικό μέρος των υπόλοιπων πωλήσεων να είναι υβριδικά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply